Amikor megszületett a gyermeked kire gondoltál legelsőnek?
Napokban visszaemlékeztem a lányunk világra jöttére. Császárral született és kb. 2-3 órán keresztül azt sem tudtam, hogy merre "vagyok", úgy be voltam kábulva.
Arra emlékszem, hogy hozták szoptatni és hogy a férjem bejöhetett hozzám egy kicsit, de többre nem.
Amikor már kezdtem képben lenni és feleszmélni, akkor egyből megfogtam a telefonom és anyukámat hívtam.
Igaz, szinte egy árva szót nem tudtam neki mondani csak azt, hogy minden rendben és hogy mik a paraméterei az unokájának. Az eszembe sem jutott, hogy esetleg a férjem vagy anyósomék tájékoztatták a szüleimet.
Lényegében ott bőgtem a telefonba kb. 2-3 percig és semmi értelmeset nem tudtam neki mondani.
Még aznap este beszéltünk, de akkor is olyan kába voltam a fájdalomcsillapítóktól, hogy nem is emlékszem arra, mit beszéltünk.
Az első normális beszélgetésünk a következő nap délután volt, amikor 200 km-ről arrébb eljöttek a kórházba apukámmal.
Ti kire gondoltatok vagy kivel beszéltetek szülés után?
Volt valakinek hasonló élménye?
A férjem volt ott mindhárom szülésemnél. A szüleim sajnos nem élnek. Az elsőnél nem tudom mire gondoltam a barátnőimmel beszéltem először ( úgy szülés után 2-3 órával) .
A második és harmadik szülésemnél a már meglévő gyerekeimre gondoltam természetesen.
Nekem koraszülésem volt altatásban, 5 napos koráig nem is láttam a fiamat, mert még altatásban voltam amikor átvitték másik kórházba.Amikor felkeltem ott volt mellettem a párom.
Így az első kérdésem az volt hogy jól van-e a manócskám.
Utána rögtön (talán 5 perce lehettem ébren) a legjobb gyerekkori barátnőmre gondoltam.Rögtön azt kérdeztem hogy neki szólt e a párom hogy mi van.Miután mondta hogy nem még félálomba ráförmedtem hogy azonnal hívja fel.Valahogy anyám, apám eszembe sem jutott.
nekem nagyon konnyu szulesem volt, kozben a ferjemmel smseztem, kinn volt a folyoson es varta hogy mikor lathat mar... megkertem szoljon anyueknak mi van (ejjel volt, 35. heten, kicsit koran, felkeszuletlenul ert minket)
mint kesobb kiderult amig engem tisztogattak-patyolgattak o a kislanyunkkal fenykepezkedett:)) engem anyukam hivott majd egy csomoan reggel, mert szuletesnapom volt! tenyleg a szuleimre gondoltam, foleg anyukamra hogy annakidejen o is pont azon a napon szult meg engem!!! ez nagyon meghatott minket:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!