Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gond lehet abból, ha egy...

Gond lehet abból, ha egy 15hós gyerek párkorty forralatlan bolti tejet ivott?

Figyelt kérdés
2012. aug. 16. 19:44
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Én sosem forraltam a bolti tejet, 1 éves kora óta adom neki és semmi baja. Nyugi:)
2012. aug. 16. 22:00
 12/24 anonim ***** válasza:
Nem lesz baj, az hőkezelt. Én forralom, de csak azért mert az én két éves fiam melegen szereti a reggeli tejecskét, de kapott már Apuka kakaójából, úgy hogy nem volt forralva, és nem lett baja.
2012. aug. 16. 22:13
 13/24 anonim ***** válasza:
0%
7 hósan már kapott tejet, a boltit sosem forraltam.
2012. aug. 17. 08:58
 14/24 anonim ***** válasza:
1 éves már bőven ehet-ihat mindent!
2012. aug. 17. 09:47
 15/24 anonim ***** válasza:

"1 éves már bőven ehet-ihat mindent!"

Azért ez nem igaz...

Egyrészt, mert pl. aprómagvas dolgokat lehetőleg csak 1,5 éves kor körül szabad adni a gyereknek.

Másrészt pedig azért, mert nem mindegy, hogy mikor kezdik a hozzátáplálást, és mit mikor vezettek be. Mert ha valaki 4 hósan kezdi, akkor sok mindent jóval előbb vezet be, mint aki 8 hósan (pl. az én lányom 8 hós koráig SEMMIT nem fogadott el az anyatejen kívül). És ha valaki később kezdi a hozzátáplálást, akkor sok minden bevezetése kitolódik, mert mondjuk amíg egy 4 hósan hozzátáplált baba 8 hónaposan már tejterméket kap, addig a 8 hónaposan hozzátáplált baba csak 10-11 hónapos korában.

A kérdésre válaszolva: a bolti tejet nem kell forralni, és ha már be volt vezetve a tejtermék, és nem allergiás rá, akkor semmi gond.

2012. aug. 17. 13:12
 16/24 anonim ***** válasza:
32%
pedig ehet mindent. ez egy hülyeség h megszabják mikor mit,bár tény h van 1-2 kirívó dolog: eper,vagy a magok pl tőlem megkérdezték 2 évesnél h kap kenyérféléket? mondtam h 1 évesen már bőven szedvics volt a vacsi. dokinő meg elájult h jaj ne!! mert??? ez egy dili
2012. aug. 17. 14:24
 17/24 anonim ***** válasza:
45%
14-24-es, maximálisan egyet értek veled! Ez egy modern kori dili, az anyukák be lettek oltva az orvosok és a "majd én megmondom a tutit"-könyvek által, és jajj annak, aki ne adj isten krémtúrót ad a 8 hónapos gyermeke szájába, vagy teszem azt kenyeret! Lényeg, a fokozatosság elve, nem az, hogy még nincs egy éves, nem ihat tejet, ez egy nagy baromság! Mindkét gyerekemnél tojtam az ilyen nagykönyv-szerinti okításokra, és lám, élnek-virulnak, egészségesek. Az meg aztán abszurd, hogy egy két éves nem kaphat kenyérféléééét???!!!! Hol élünk?
2012. aug. 17. 14:29
 18/24 anonim ***** válasza:
70%

én is majdnem bekajáltam ezt amikor terhes voltam,aztán anyukámtól megkaptam azt a könyvet amit akkor olvasott-77-amiko velem volt terhes, majd beszélgettem egy gyerekkórházas nővérkével,aki elmondta h a ha-s tápszer is baromság egészséges gyereknek még a kórházban sem adnak,csak a koraszülött babáknak tartanak. inni forralt víz és sima,mezei,1 filteres tea. nem babatea meg hasonlók. azt is tőle tudtam meg h a szoptatott babáknak is kell a víz,nem a tejjel kell szomjat oltani..víz,kispohárból vagy kiskanállal. anyukám nekem 6 hósan már tolta a cseresznyét,meggyet,nem üvegből,fáról!

pont attól lesznek allergiásak,h túl vannak sterilizálva-ezt is a kórházas nővérkék mondták,és én jobban hiszek neki mai napig mint a reklámoknak. ha nem bír valamit a gyerek,az úgyis rögtön kiderül

2012. aug. 17. 14:35
 19/24 anonim ***** válasza:
45%
valaki kitalál valami eszement ökörséget,és sok anyuka bekajálja,ő meg meggazdagszik.
2012. aug. 17. 14:36
 20/24 anonim ***** válasza:

Off:

15-ös vagyok.

Én sem parázom túl, nem tartom be katonásan, hogy mikor mit, de azért nagyjából figyelem. És pont az eperre, magvakra gondoltam például.

De tényleg nem mindegy, hogy mikor kezdődik a kóstoltatás.

A 18-as kommentre reagálva: hát, akkor anyukád rosszul tudta, mert a szoptatott babának nem kell víz, sőt, inkább ne kapjon. Az anyatej két részből áll, az első és hátsó tejből. Az első hígabb, cukrosabb tej, ez oltja a szomjat. Miután a baba kiszívja, akkor jut hozzá a hátsó tejhez, ami zsírosabb, azzal lakik jól.

Mindegy, nem kötekedni akartam, meg a kérdés sem ez volt, úgyhogy elnézést a kérdezőtől.

2012. aug. 18. 00:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!