Gond lehet abból, ha egy 15hós gyerek párkorty forralatlan bolti tejet ivott?
"1 éves már bőven ehet-ihat mindent!"
Azért ez nem igaz...
Egyrészt, mert pl. aprómagvas dolgokat lehetőleg csak 1,5 éves kor körül szabad adni a gyereknek.
Másrészt pedig azért, mert nem mindegy, hogy mikor kezdik a hozzátáplálást, és mit mikor vezettek be. Mert ha valaki 4 hósan kezdi, akkor sok mindent jóval előbb vezet be, mint aki 8 hósan (pl. az én lányom 8 hós koráig SEMMIT nem fogadott el az anyatejen kívül). És ha valaki később kezdi a hozzátáplálást, akkor sok minden bevezetése kitolódik, mert mondjuk amíg egy 4 hósan hozzátáplált baba 8 hónaposan már tejterméket kap, addig a 8 hónaposan hozzátáplált baba csak 10-11 hónapos korában.
A kérdésre válaszolva: a bolti tejet nem kell forralni, és ha már be volt vezetve a tejtermék, és nem allergiás rá, akkor semmi gond.
én is majdnem bekajáltam ezt amikor terhes voltam,aztán anyukámtól megkaptam azt a könyvet amit akkor olvasott-77-amiko velem volt terhes, majd beszélgettem egy gyerekkórházas nővérkével,aki elmondta h a ha-s tápszer is baromság egészséges gyereknek még a kórházban sem adnak,csak a koraszülött babáknak tartanak. inni forralt víz és sima,mezei,1 filteres tea. nem babatea meg hasonlók. azt is tőle tudtam meg h a szoptatott babáknak is kell a víz,nem a tejjel kell szomjat oltani..víz,kispohárból vagy kiskanállal. anyukám nekem 6 hósan már tolta a cseresznyét,meggyet,nem üvegből,fáról!
pont attól lesznek allergiásak,h túl vannak sterilizálva-ezt is a kórházas nővérkék mondták,és én jobban hiszek neki mai napig mint a reklámoknak. ha nem bír valamit a gyerek,az úgyis rögtön kiderül
Off:
15-ös vagyok.
Én sem parázom túl, nem tartom be katonásan, hogy mikor mit, de azért nagyjából figyelem. És pont az eperre, magvakra gondoltam például.
De tényleg nem mindegy, hogy mikor kezdődik a kóstoltatás.
A 18-as kommentre reagálva: hát, akkor anyukád rosszul tudta, mert a szoptatott babának nem kell víz, sőt, inkább ne kapjon. Az anyatej két részből áll, az első és hátsó tejből. Az első hígabb, cukrosabb tej, ez oltja a szomjat. Miután a baba kiszívja, akkor jut hozzá a hátsó tejhez, ami zsírosabb, azzal lakik jól.
Mindegy, nem kötekedni akartam, meg a kérdés sem ez volt, úgyhogy elnézést a kérdezőtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!