Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek jó, ha van testvér...

Szerintetek jó, ha van testvére a gyermeketeknek?

Figyelt kérdés

Férjem egyke, nekem pedig van egy hugim, aki csak 14 hónappal fiatalabb nálam. Nagyon jó testvérek vagyunk. Imádom őt. Párom azt mondja, hogy testvér nélkül is teljesen jól megvan, neki nem hiányzik.

Igaz nincs vita emiatt közöttünk, mert ha jön a tesó 10 hónapos kislányom mellé, akkor nagyon boldogok leszünk, de azért érdekelne, hogy milyen vélemények vannak!

Tudom, hogy nem befolyásolható, de jobb, ha egyneműek a testvérek. Tapasztalataim szerint a fiú lány páros gyakran "rossz" testvérpár.

2012. aug. 13. 21:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Én mindig arra gondolok,hogy mennyire jó volt rengetegszer,hogy van egy nővérem.(suliban,később a diszkóban,aztán mikor gyermekeim lettek...stb)Szerintem kell egy tesó!Ja,nekem ikreim vannak,és elmondhatatlan érzés,mikor összebújnak és puszit adnak egymásnak!Arról nem is beszélve,hogy egy idősebb testvér mennyire nagy segítség tud lenni.Egyik barátnőmnek 3 éves lánya van,egyke...megőrül a gyerektársaságért,és rossz nézni ahogy otthon percenként nyaggatja az anyját,mert unatkozik...Szóval én tesó-párti vagyok!
2012. aug. 13. 21:44
 2/13 porcukormókus ***** válasza:

Persze, hogy "megvan" testvér nélkül, de azért mert nem tudja, miről maradt le..

Nekem bátyám van, majdnem 7évvel idősebb nálam, nekünk azért nem olyan túl szoros a kapcsolatunk, de mégis.. Olyan jó, hogy van!

Aztán ott van a férjem, neki nővére van, szörnyű a kapcsolatuk, ő például nem is akart tesót a lányunknak. Na ez a kérdés megoldódott, nemsokára megszületik a "meglepi"kisfiúnk, 15hónap lesz a korkülönbség.. :)

Mi is jobban örültünk volna egyébként, ha a második is csajszi lett volna, de azért bízom benne nagyon, hogy jó testvérei lesznek egymásnak, szerintem ez sokban a szülők felelőssége is.

2012. aug. 13. 22:01
 3/13 anonim ***** válasza:

Biztos meg lehet lenni testvér nélkül is, nekem egy öcsém van. Soha nem voltunk rossz testvérek, inkább annyi volt, hogy kamaszként nem igazán volt közös témánk. Egy szobában laktunk, de olykor hetek elteltek anélkül hogy bármi érdemit mondtunk volna egymásnak. Most már újra nagyon jóban vagyunk. :)

Nekem is egy kisfiam van és egy kislányom. Nem tudom, milyen tesók lesznek, remélem, jók. A kisfiamnak jót tett, hogy már nem ő az első és egyetlen gyerek/unoka a családban, és lassan kezdi megszokni, hogy nem mindenki úgy táncol, ahogy ő fütyül.

2012. aug. 13. 22:04
 4/13 anonim ***** válasza:
Szerintem jó ha van testvér.
2012. aug. 13. 22:07
 5/13 anonim ***** válasza:

Szerintem nem feltétlen rossz testvérpár a fiú-lány páros.

Nem egy barátnőm volt a suliban,akinek bátyja volt és ragyogóan kijöttek,mindent meg tudtak beszélni, segített az egyik a másiknak, ha pasi/csaj ügyről volt szó:)

Amúgy mi 5-en vagyunk tesók, férjemék 3-an.Én csak az előnyét látom annak, ha valakinek van testvére.Szerintem egy szülő ennél nagyobb ajándékot nem adhat a gyerekének.

Nálunk is,férjeméknél is olyan jó mikor összejön a nagy család, persze vannak vitás helyzetek, de tudjuk,hogy mindig számíthatunk egymásra.Én el nem tudnám képzelni nélkülük az életem.

Nálunk is most jön a 2. baba, megint fiú,remélem ők is nagyon jól kijönnek majd:)

2012. aug. 13. 22:13
 6/13 anonim ***** válasza:
56%
Ha valaki szeretne a gyerekének mindent megadni szüljön neki egy kis testvért és ezt komolyan így gondolom,nekem is van tesóm és így kerek számomra egy család,nekem a Jó Isten egyszerre kettőt adott:)így a testvérgond letudva:))
2012. aug. 13. 22:22
 7/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem 2, a páromnak 3 testvére van.

Sajnos mi (egészségügyi és gazdasági okokból) csak egy gyermeket vállaltunk. Szerencsére nővérem kislánya alig fél évvel idősebb a kislányomnál. Imádják egymást. Sőt, van egy nagy "nővér" is: bátyám 6 éves kislánya. Imádják Őt, folyton a nyakán lógnak! :D

2012. aug. 13. 22:55
 8/13 anonim ***** válasza:
Igen, nekem is van testvérem, és örülök hogy nem egy gyerekem van, én mindig is kettőt akartam.
2012. aug. 13. 23:09
 9/13 anonim ***** válasza:
Szerintem hibás gondolkodásmódra vall azt mondani, hogy "testvért szülök a gyerekemnek". Én nem testvért szülnék (ha szülnék még egyet), hanem gyereket. Aki ugyanúgy a gyerekem, mint az idősebbik, és nem csak egy testvér a "funkciója".
2012. aug. 14. 00:31
 10/13 anonim ***** válasza:
69%
Jaaaj utolsó ennyire ne csavard már ki a szavaimat!!!!!Annyira bírom az ilyen pontos okos embereket mint te,logikus hogy én is gyereket szülnék, de ő nem a testvére lenne???Ne legyél már ennyire sarkos!!!!Szerintem mindenki megértette mit akarok írni te valamerre elkalandoztál vele úgy látom....
2012. aug. 14. 07:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!