Szoktatok meztelenül lenni gyermeketek előtt?
Én szoktam meztelen lenni. Nem meztelenkedek, de zuhanyzás után van úgy, hogy bemegyek a szobába úgy, ahogy vagyok, és felöltözöm a fiam előtt. Előfordul, hogy épp zuhanyzás közben akar mondani valamit, akkor simán bejön utánam a fürdőbe. Viszont az apja soha nem akart meztelenül mutatkozni előtte, ő nagyon elkerülte az ilyen helyzeteket, amíg velünk lakott.
2012. aug. 13. 12:07
Amíg kicsi addig nem kell ügyet csinálni belőle..
Amikor a fiam másfél éves volt az apja simán meztelenkedett előtte..NÉha még én is,hiszen sokszor velem fürdött.
De van egy kor ami után már mi sem meztelenkedtünk.
2012. aug. 13. 12:07
3/15 A kérdező kommentje:
A fürdőt, fürdést megértem, akkor nálam is előfordul. De mostanában nehezen alszik vissza éjszaka, sokáig bent kell lenni vele, néha kivenni is, ilyenkor zavar. Mert ha csak cumit kéne visszaadni és simi, akkor nem.
Lehet, hogy csak én csinálok ebből ügyet?
Már mondtam neki egyébként, akkor egy darabig felvett egy gatyát, de már megint ezt csinálja.
Eltúlzod. Teljesen normális dolog a meztelenség. Ha megszokja, márpedig, ha nem tabu, megszokja, soha nem lesz neki furcsa. A meztelenség nem azt jelenti, hogy éjjel nappal pucéran kell járkálni, hanem azt, hogy ne legyen tabu senki számára.
Nekem 3 gyerekem van, az egyik 15 éves lesz, és soha nem okozott nekik semmi gondot, ha megláttak minket pucéran mondjuk a fürdőszobában. De az sem gond, ha én megyek be mondjuk hozzájuk (a nagyobbakhoz is), mondjuk fürdésnél, vagy netán egymás előtt kell levetkőzni, felöltözni. Egyszerűen ez a természetes.
2012. aug. 13. 12:11
Na most elgondolkodtam egy kicsit, mert elsőre azt mondtam volna, hogy eltúlzod. Nálunk sem tabu a meztelenség, (5 és 2 éves lányok) bejöhetnek ha fürdünk a fürdőből van, hogy pucéran jövünk kis tiszta ruháért, ez teljesen oké...de, ha elképzelem, hogy a gyerekemet a párom egy szál gondolatban ringassa este...vagy én ...na ez nekem már kicsit furcsa (semmi bajom azzal, ha más így tesz csak nekem már sok) volt, hogy pucér voltam amikor megébredt éjjel a gyerek, de ilyenkor mindig felkaptam magamra valamit és utána mentem be és a párom is felhúzott egy alsógatyát.
2012. aug. 13. 12:51
6/15 A kérdező kommentje:
5-ös, pontosan erre gondolok. Odaadja a cumit, megsimogatja a buksiját, oké, de ha nem alszik vissza, ha ordít (ahogy mostanában), és felveszi, sétálgat vele pár kört a szobában, hogy visszaaludjon. Nem tudom, nekem is sok kicsit, de úgy látom, túlzásba viszem.
7/15 A kérdező kommentje:
4-es, rendben, igazad lehet, hisz többen azt írják, eltúlzom, de te is a fürdőszobai meztelenségről írsz. Tegnap pl. egymás után zuhanyoztunk, manóka utoljára, vagyis ezzel nekem sem volt bajom, hogy ott meztelenek vagyunk.
Ez az éjszakai bejárkáláskor zavar, mert hát ki tudja, hogy visszaalszik-e, vagy hosszasan dajkálni kell.
De ha azt mondjátok, normális, hát megpróbálom túltenni magam rajta.
másképp vagy meztelen a fürdőszobában, fürdés közben, mint a lakás többi részén??? sztem nem.
2012. aug. 13. 13:26
Nekem annyira nem normális. Engem zavart kicsinek h meztelenkednek a szüleim előttem, és a nővérem is, meztelenül járkáltak a házban, és utáltam hogyha rámnyitnak zuhanyozás vagy fürdés közben (2 évesen). És kihatott a felnőtt életemre is. A gyerekeim előtt sem fogok meztelenkedni se a fürdőben, se sehol máshol. Nekem ez furcsa hiába az anyám vagy apám, takarja el magát mert nem vagyok kiváncsi rá. Lehet én meg a ló másik oldalán vagyok, talán mert kicsit zaklattak is a szüleim és a nővérem de ez van.
2012. aug. 13. 13:31
8-as: persze, hogy ugyan úgy meztelen az ember mindig, de fürdés közben nincs testi kontakt csak lát a gyerek (ezzel nincs bajom) viszont ringatni nem ringatnám pucéran. De mondom ez én vagyok, ha valaki így ringatja részemről oké :D
2012. aug. 13. 13:46
Kapcsolódó kérdések: