Rossz ember vagyok, mert félek attól, hogy a gyerekem nem lesz elég okos vagy szép?
Első babánkat várjuk a párommal, 28 hetes vagyok. Már most imádom, nagyon várjuk. Ám az egészsége mellett bennem van a félelem, hogy nem lesz elég okos vagy szép. Olyan bűntudatom van ettől, de nem tudok felülkerekedni rajta. A családom nagy része diplomás, értelmes ember, a párom is nagyon okos, ám a párom családjáról már ugyanez nem mondható el. Nem gonoszságból mondom, de nem túl okos család, nem is túl igényesek. A gyerekek vagy bukdácsolnak az általánosban vagy majdnem kimaradoznak a szakmunkásképzőből és erre még jóformán büszkék is(és nem a lustaság csak a bukdácsolás oka). Mindemellett elhízott kivétel nélkül mindenki. A párom a 3 nagyobb tesójával szemben egy hihetetlenül okos, jóképű, magas, vékony pasi, néha el sem hiszem, hogy ugyanazok a szüleik(pedig tuti azok).
Jelenleg úgy érzem, hogy nem tudnám feldolgozni, ha a gyerekem bukdácsolna vagy nem lenne legalább olyan okos, mint mi. Vagy hogy elhízott lesz vagy hasonlítani fog a párom csúnyácska anyukájára. Jótét lelkek, de én elvárás és eredményorientált családban nőttem fel, rettegek attól, hogy nem leszek képes teljes odaadással szeretni a gyerekemet, ha pl nem olyan okos. Ettől bűntudatom van nagyon, olyan szar embernek érzem magam, sznobnak, talán az is vagyok, de így neveltek.
Gondolom kevesen voltak ezzel így, de mégis hogyan kerekedhetnék fel ezen az érzésen?
Köszönöm. Nem értem miért gondolja azt szinte mindenki, hogy lenézek másokat. Egyszerűen vannak emberek, akik nem szépek és/vagy nem okosak, ez tény. Az, hogy ezt valaki ki meri mondani miért baj? Már a párválasztásnál is ez van, nekünk tetsző embert választunk, aki megfelel a testi és szellemi igényeinknek. Vagy aki itt pálcát tör felettem az összeállt az első emberrel, aki szembejött, mert hát ő is értékes és csak ez a fontos?
A páromat pedig szeretem minden tekintetben, ettől a családja még nem lesz tökéletes. Soha egyikőjükkel sem éreztettem, hogy lenézem őket és ez nincs is így, egyszerűen úgy érzem, hogy nehezen tudnám pl azt elviselni, ha vért kéne izzadni a gyerekemmel a hármasért. Mint ahogy az is zavarna, ha a párom anyukájára hasonlítana, aki egyszerűen nem szép, mint ahogyan a párom nővére sem az és sajnos nem kell senkinek sem.
A nem okos nem egyenlő a nem diplomással, az én családomban is van szakember, aki értelmes ember. De a párom családja az a típus, ahol az esti megasztár és való világ a kulturális esemény és akik bepalizhatóak minden létező TV Shoppos marhasággal és az anyósom meg van arról győződve, hogy elvitték már az UFO-k. Sok másban is ilyenek, amúgy a légynek sem ártanának. Ettől a tény még tény marad, de nem utálom őket.
kedves kérdezö
azért baj ha kimondod hogy valaki nem szép vagy okos mert ez bunkoság ,nem szép ember is lehet igen inteligenens és egy szép ember is lehet igen buta. ne ez alapján itélj meg embereket .
Ti miről beszéltek? Egyáltalán nem csak a rossz tulajdonságokat írta le a kérdező. Írta, hogy jótét lelkek, jó emberek és szereti őket. Ezek mik, ha nem jó dolgok? Inkább ti nem veszitek észre, ha jót ír, csak a rosszat, de ez már nem a kérdező hibája.
Nekem egyáltalán nem az jött le, hogy a csúnya, vagy buta embereket lenézné a kérdező, vagy nem tartaná őket értékes embereknek, csak ti akarjátok mindenáron ráhúzni ezt a dolgot! Mindamellett, hogy valaki értékes ember, még lehet csúnya vagy buta. A kettő nem függ össze, de mindkettő tény! Aki ezt nem látja be az igenis álszent. Én sem vagyok sem a legszebb, sem a legokosabb, de megvan a magamhoz való eszem és próbálom a legjobbat kihozni magamból, ettől még tisztában vagyok vele, hogy nem én vagyok a legcsinosabb vagy legszebb nő a világon. Vagy ti tényleg nem látjátok ezeket a tulajdonságokat? Senki sem tartott ugyanezektől a dolgoktól, mint a kérdező? Kötve hiszem!
10. válaszoló voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!