Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy nevezitek a nagyszülőket?

Hogy nevezitek a nagyszülőket?

Figyelt kérdés

pl:

vezetéknevüket: Kovács mama-Kovács papa

keresztnév: Julika mama

vagy ahol laknak: debreceni mama, szegedi papa

mindkét nagyszülő távol lakik nálunk és nem tudjuk hogy fogjuk őket megkülönböztetni

2009. júl. 21. 13:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Szerintem mindegy csak mindig ugyanúgy hivjátok. Nálunk vezetéknév alapján történik a megszólitás. Később meg ahogy a kislányom szeretné, úgy hivjuk. A férjem, mikor kicsi volt, elnevezte az anyukáját Édinek, apukáját Atyusnak, és valamiért a dédnagyapját Kisnagyapának, pedig nem "Kis" a vezetékneve, és nem is volt alacsony. Igy a dédnagymama Kisnagymama lett :-D
2009. júl. 21. 13:47
 2/14 anonim ***** válasza:
én Nagyinak szoktam hívni.
2009. júl. 21. 13:47
 3/14 A kérdező kommentje:
igen, mindenképpen különbözőt akarunk, csak nem tudjuk, melyik lenne a jobb
2009. júl. 21. 13:49
 4/14 A kérdező kommentje:
és mindig azt is akrjuk majd használni
2009. júl. 21. 13:50
 5/14 anonim ***** válasza:

Mi is a vezetéknevekön említettük: Kovács mama, Szilágyi nagyapa. De csak akkor hívtuk íyg őket, ha róluk meséltünk valamit valakinek, vagy anyáék így tudatták, hogy kik érkeznek.

Személyesen mindegyiküket csak mamának és nagyapának hívtuk.

De öcsém volt, hogy a távolabb lakó nagyinkat miskolci mamának hívta magától.

Szerintem a vezetékneves megoldás a legjobb.

2009. júl. 21. 14:00
 6/14 anonim ***** válasza:
Mi a keresztnevüket használjuk, tehát Csilla mama és Erzsi mama.
2009. júl. 21. 14:00
 7/14 anonim ***** válasza:
Na nálunk az utolsó verzió biztos nem lesz, mert mindkét nagymama Emma, ráadásul alig lehet kiejteni azt, hogy Emma mama:-)
2009. júl. 21. 14:25
 8/14 anonim ***** válasza:
Nekem a mamám szihalmi volt, és amikor kicsik voltunk Szimamának, szipapának hívtuk őket, akik meg helyben voltak, vagy abonyimama, vagy sima Mama, papa.
2009. júl. 21. 14:33
 9/14 anonim ***** válasza:
Nálunk már sajnos csak a nagymamák élnek. Anyukám a mami, anyósom a mama.
2009. júl. 21. 14:33
 10/14 anonim ***** válasza:

Nálunk elég bonyolult:)

Az anyukám a Nagyi,a párja Zsolt

Férjem anyukája Mama, az ő férje István papa

Férjem apukája Papa, a felesége Ibi mama

A dédszülők közülvan egy dédi, egy dédimama és egy dédipapa, az ükmamik pedig szintén mama és üki.

Hát kb:)

2009. júl. 21. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.