Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak én gondolom úgy, hogy...

Csak én gondolom úgy, hogy önzőség a nő részéről úgy második, vagy sokadik babát szülni, hogy csak apa a kereső személy?

Figyelt kérdés

Számtalan ilyen példa van előttem:anyuka még az első baba születése előtt se dolgozott, mire a kicsi 3 éves csak jöjjön a tesó, és megint csak a gyest kapja szintén 3 évig. Apuka meg agyonhajtja magát, nincs is a családdal. Én önzőségnek tartom, hogy sok szülő csak a gyes-re válla többedik babát is, még ha meg is értem, hogy kis korkülönbséggel akar kis tesót.

Első példa: fiatalon teherbe eső lány, az érettségi után nem csinált semmit, most 5 éves a nagyobb gyerek, megjött a tesó, és szintén csak gyes-t kap majd, mert nagyon vágyott már a másodikra. Apuka ezalatt a hét minden napján dolgozik, a fáradságtól kétszer karambolozott, mert elaludt a kormány mellett, és anyuka kijelentette szeretne egy harmadikat is hamarosan. Lakáshitelük az egekben, plusz autóhitel is.

Második eset, szintén fiatalabb anyuka, 2 éves a pici, jön a tesó, csak gyes-t kap, most kezd el továbbtanulni is, apuci meg megy külföldre katonáskodni, hogy meg legyen minden a második babának is, itt is nagyon akart tesót már az anyuka. Szintén hitelekkel teli vannak.

ÉS itt jön a kérdésem:oké az első baba becsúszik így, a mai világban nehéz bejelentett munkát találni, de a második és a többedik miért kell csak a gyes-re?miért nem az van a szülők fejébe, hogy legalább egy év munka után jöjjön, hogy több pénzt kapjanak?Tudom nehéz ismételten munkát találni, de nehogy már jobb legyen minimális pénzből felnevelni több gyereket, úgy hogy az apuka soha nincs otthon, hiszen az is nagy törés egy gyereknek, ha "apa nélkül" nő fel, még ha képletesen is értjük.

Én ezt felelőtlenségnek, és kicsit önző dolognak tartom!

Kijelentem, hogy a fent említett hasonló esetek bosszantanak, ahol TERVEZVE van a második vagy többedik baba!

2012. aug. 11. 12:41
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, örülök, hogy nem lett ebből őrjöngő vita, mindenki nyugodtan és szépen leírta a véleményét!Amúgy nem pontoztam le senkit, mindenkinek zöld kezecske ment a részemről!

Amúgy én is viszonylag jó gyedet kaptam, de nekem is megszűnt a munkahelyem idő közben, és már gyes-en vagyok, én most elvállalok MINDEN alkalmi munkát, hogy a férjemnek ne kelljen még több plusz órát vállalni, és meg is legyen mindenünk, innen jött a kérdésem, hogy én inkább a tesóig dolgozni szeretnék, hogy ne a gyes-t hanem a gyedet kaphassam, még ha "CSAK" 20ezer ft is a különbség!

Még egyszer köszi!

2012. aug. 11. 18:57
 22/23 anonim ***** válasza:
73%

Nem gondolom magam onzonek.

Pedig en eretsegi utan ferjhez mentem(19 eves voltam) a ferjem nalam 8 evvel idosebb. Mondtam neki,hogy en meg nem szeretnek babat, O mar szeretett volna de elfogadta a dontesemet. Eskuvo utan kulfoldre koltoztunk es 2 honapos hazasok voltunk mikor becsuszott a baba. En nem igazan orultem neki, O viszont nagyon. Sajnos igy nem tudtam dolgozni mert terhesen sehova nem kellettem. 2 eves lett a fiunk mikor elkezdtunk beszelni kistestverrol. En szerettem volna dolgozni menni de itt csak 4 evtol mennek oviba a gyerkocok,a bolcsode meg nagyon draga. Ferjem pedig mondta,hogy igy nem erne meg mert az en fizum elment volna a bolcsodere,arrol mar nem is beszelve,hogy valoszinu tobbet kellett volna pl. kajara kolteni mert munka utan nem lett volna mar erom a hazimunka mellett meg fozni is es a ferjem jobban orul neki ,hogy ha velem van a gyerek mint egy idegennel. Ezert ugy dontottunk,hogy johet a teso mert igy is tobb mint 3 ev lesz a korkulonbseg es legalabb egyutt nonek fel.Ugyhogy a fiunk 3 eves es szeptemberre varjuk a masodik fiunkat.

Es igen, a ferjem az egyetlen kereso a csaladba de siman megelunk 1 fizubol es a ferjem is mindig mondja,hogy ez csapat munka mert en meg tiszta lakasba, meleg etellel varom haza es nevelem a gyerekunket. Szerinte ez is munka. Ja,es mig terhes nem lettem most a masodik babankkal addig babysitterkedtem a fiunk mellett es eleg jo penz kaptam erte szova ahol tudtam azert szerintem belefolytam igy is a csaladi kasszaba.

2012. aug. 12. 00:37
 23/23 anonim ***** válasza:
73%

Utolso valaszolo vagyok.

Meg annyit,hogy nekunk nincs hitelunk meg tartozasunk.

Ha lenne akkor nem biztos,hogy bevallaltuk volna a masodik babat.

2012. aug. 12. 00:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!