Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak én gondolom úgy, hogy...

Csak én gondolom úgy, hogy önzőség a nő részéről úgy második, vagy sokadik babát szülni, hogy csak apa a kereső személy?

Figyelt kérdés

Számtalan ilyen példa van előttem:anyuka még az első baba születése előtt se dolgozott, mire a kicsi 3 éves csak jöjjön a tesó, és megint csak a gyest kapja szintén 3 évig. Apuka meg agyonhajtja magát, nincs is a családdal. Én önzőségnek tartom, hogy sok szülő csak a gyes-re válla többedik babát is, még ha meg is értem, hogy kis korkülönbséggel akar kis tesót.

Első példa: fiatalon teherbe eső lány, az érettségi után nem csinált semmit, most 5 éves a nagyobb gyerek, megjött a tesó, és szintén csak gyes-t kap majd, mert nagyon vágyott már a másodikra. Apuka ezalatt a hét minden napján dolgozik, a fáradságtól kétszer karambolozott, mert elaludt a kormány mellett, és anyuka kijelentette szeretne egy harmadikat is hamarosan. Lakáshitelük az egekben, plusz autóhitel is.

Második eset, szintén fiatalabb anyuka, 2 éves a pici, jön a tesó, csak gyes-t kap, most kezd el továbbtanulni is, apuci meg megy külföldre katonáskodni, hogy meg legyen minden a második babának is, itt is nagyon akart tesót már az anyuka. Szintén hitelekkel teli vannak.

ÉS itt jön a kérdésem:oké az első baba becsúszik így, a mai világban nehéz bejelentett munkát találni, de a második és a többedik miért kell csak a gyes-re?miért nem az van a szülők fejébe, hogy legalább egy év munka után jöjjön, hogy több pénzt kapjanak?Tudom nehéz ismételten munkát találni, de nehogy már jobb legyen minimális pénzből felnevelni több gyereket, úgy hogy az apuka soha nincs otthon, hiszen az is nagy törés egy gyereknek, ha "apa nélkül" nő fel, még ha képletesen is értjük.

Én ezt felelőtlenségnek, és kicsit önző dolognak tartom!

Kijelentem, hogy a fent említett hasonló esetek bosszantanak, ahol TERVEZVE van a második vagy többedik baba!

2012. aug. 11. 12:41
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Nem unatkozok utolsó, de szerintem ez az az oldal ahol véleményt is cserélhetnek az ide járók.Én a véleményetekre voltam kíváncsi, szerintem senkit se bántottam meg, csak beszélgetünk.
2012. aug. 11. 13:42
 12/23 anonim ***** válasza:
65%

Láttam elhangzottak már itt a pro és kontra érvek is.

Akkor jövök én példának okáért, aki beleillik a felsorolásodba.

25 éves vagyok, 10. éve vagyunk együtt a férjemmel és van két gyermekünk 4,5&2,5 évesek. Önhibámon kívül GYED helyett GYESt kaptam az első pillanattól kezdve. Sem én, sem a párom nem tartja önzőségnek, hogy vállaltunk még egy gyermeket.

Tegyük fel, hogy a lányomat 3.5 évesen beadjuk oviba. Igen 3.5 mivel úgy tölti a 3. évét, hogy pont a nyári összevonásokra szokna be. Egyikünk sem akarná ennek kitenni, így várnunk kéne szeptemberig. Máris 5 hónap kiesés lenne. Tegyük fel találnék munkát netto 80ért 8órában és csak ezután vállalnánk a második gyereket, hogy kaphassak 20e FT-tal többet?

Bocs, de nem érné meg nekünk semmilyen szempontból. Először is kiesne az a bizonyos 5 hónap, a gyerekek között akkor már 4-5 év lenne a korkülönbség, még kevesebb időt tölthetnék el a nagyobbik gyerekkel (tudom a kicsivel egyáltalán nem fogok tudni többet, de amit lehet használjunk ki).

Bár, nem is értem miért magyarázkodom Neked, valószínű Te egy teljesen másmilyen értékrendszer szerint élsz. Neked úgy a jó, másnak meg máshogy jó. Egészen addig, amíg mindkét félnek, férjnek és feleségnek megfelel, addig nincs miről beszélnünk. Az pedig, hogy a Te szemedet böki?! Ne nézz oda! ;)

Ha pedig nem akarsz tovább puffogni, ajánlom a következő soraimat ne is olvasd tovább!

Felvettek nappali tagozatos egyetemre, így 4 évig még mindig nem fogok hagyományos értelemben vett állásban dolgozni. Tehát "önző mód hagyom, hogy a férjem igázzon"!

2012. aug. 11. 14:12
 13/23 anonim ***** válasza:
93%

Hát biztos engem is önző anyának tartanak mások (akik nem látnak bele az életünkbe azaz kb. mindenki mert nem lát bele az életünkbe csak 1-2 barátunk).

3 gyerekünk van, a férjem rengeteget dolgozik, így főleg nagyrészt rám maradnak a gyerekek. 3 gyereket szerettünk volna. Én gyeden vagyok, az se egy nagy összeg 60 ezer ft (nekem). Most szerettünk volna 3 gyereket nem 10 év múlva meg mi a garancia hogy 10 év múlva jobb lesz.

Kérdésedet átolvasva inkább az a kérdésed szerintem hogy miért vállal egyáltalán gyereket az akinek a férje sokat kell dolgozzon ahhoz hogy megéljenek, vagy miért vállal gyereket az akinek csak gyes jár, vagy miért vállal egynél több gyereket az akinek csak gyese van.

És ilyen kérdésből meg kismillió van/volt már itt hogy mennyi is az a jövedelem meg pénz amire gyereket lehet/szabad/mer vállalni valaki.

Ez meg egyénileg nagyon különböző lehet.

Lehet valakinek a mindenből a márkás meg a MINDEN nyújtása az egy szem gyereknek a fontos van akinek meg nem ez.

Persze ha panaszkodik valaki olyanért amit ő akart és ő vállalt az nem túl jó dolog, de még mindig megteheted hogy elmész onnan és nem hallgatod.

Amúgy meg olyan is van hogy valaki vállal valamit szeretne valamit aztán a dolgok kicsit másképp alakulnak és utólag jön rá hogy nem fenékig kakaó a dolog, meg hogy szeretettel nem lehet majd megetetni a gyereket.

Úgyhogy egyrészt egyetértek, másrészt meg nem...

2012. aug. 11. 14:23
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

szerintem azzal egyáltalán nincs gond amit írsz.

a probléma az, hogy apa annyit képes keresni ebben az országban, hogy épp csak nem lehet belőle megélni!

az a baj, hogy a nőkről mennyi bőrt húznak le! mert hogy néz ki az élete egy anynak mikor már nagyok a gyerekek?

reggel hajnalban kel, összeszedi a gyerekeket, egyiket viszi oviba, másikat suliba, majd rohan a melóba, visszafelé felszedi a gyerekeket, bevásárol, rohanás haza főzni, mosni, takarítani, közben játszik a gyerekekkel, a naggyal tanul, majd fürdés, vacsi, altatás, és összeesés.

míg a férj halálra gürizi magát, este hazajön és bezuhan az ágyba.

én vezető voltam a gyerek előtt, most meg megyek majd 6 órába valahova, pénztárosnak vagy mit tudom én, mert a munkakörömben nem tudnám megoldani, hogy a gyerekemet hazahozzam az oviból, régen este 10ig dolgoztam (reggeltől természetesen). na ezt nem tartom igazságosnak

2012. aug. 11. 14:24
 15/23 anonim ***** válasza:
68%
Úgy látom aki nem értett veled egyet az le lett pontozva pedig azt hittem csak beszélgetünk...
2012. aug. 11. 14:35
 16/23 anonim ***** válasza:
93%
Tehát én önző vagyok a te szemszögedből mert vállaltuk a második babát? Igaz max GYED-en vagyok de megszűnt a munkahelyem a válság miatt. A férjem mérnök rengeteget dolgozik 7végén az apósomnak segít gazdálkodni. Hitelünk nincs. Sokat vagyok egyedül a gyerekekkel. Sajna nem mindenki vállalkozó szlovák terepjáróval, van aki eljár dolgozni és akk nincs otthon de attól még nem felelőtlen önző szülő...
2012. aug. 11. 14:45
 17/23 anonim ***** válasza:
90%

Ez nem csak ennyin múlik szerintem, hogy önzőség vagy sem, ki keres ki nem, stb...

Az a helyzet, hogy egyrészt ha jön a második baba, az valószínűleg közös döntés. Ha valami közös döntés, és mindketten jónak tartják úgy, akkor az önzés eleve kizárható , mert önzésnél valaki sérül, szenved. Nyilván, ha apuka önzőségnek tartaná akkor nem menne bele.

Másrészt, hogyan lehet megoldani, hogy mondjuk anyuka terhes is, szül is, gyereket is nevel (kisgyerekre gondolok, 3 éve alattira) és még dolgozik is????

Mert szerintem rengeteg anyuka dolgozna, ha fizikailag kivitelkezhető lenne. Ha megoldható lenne hogy a nagyobb gyerek ne öregedjen, amíg anyuka összeszed egy kis plusz jövedelmet arra az időre amíg majd a keresete kiesik, biztos sokan megtennék.

Ez a kérdés kötekedés nélkül mondom kissé abszurd. Nem baj, ha szerinted önzőség, csak szerintem az a helyzet hogy az önző szó nem helytálló. Ha azt mondanád hogy bizonyos szempontból igazságtalan, az más.

A fenti esetek elég érdekesek, de mivel nem az én családomról van szó, így nem ítélkezhetek. Általánosítani meg nem lehet.

2012. aug. 11. 16:49
 18/23 anonim ***** válasza:
90%

Egyet értek azokkal, akik azt írták: ha közös döntés a gyerekvállalás, nem önzőség. Az más, hogy "necces" anyagi helyzetben lehet felelőtlenség, de hát akkor az is közös. Szerintem a gyerek ellátása és munkahelyre járás egyébként egyenrangúak (pláne ha ez a felállás szintén közös döntés eredménye) - tehát az régen rossz, ha ezért valamelyik fél a kapcsolatban felsőbb vagy alsóbbrendűnek érzi magát.

Én dolgozom az egy szem gyerekem 3 hós korától, és pont ezért van bűntudatom...

2012. aug. 11. 16:58
 19/23 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem ezt mindenki maga döntse el. Nálunk anyukám 21 éves volt, amikor megszületett az első gyerek, és még mindketten egyetemre jártak (mielőtt valaki megkérdezi, el tudták magukat tartani). Összesen 4-en lettünk, a 2. és 3. gyerek között anyukám kb. 2-3 évre ment dolgozni. Valamennyit otthon is dolgozott (fordítások), de a fő kereső apukám volt, aki viszont teljes értékű munkának tudta elfogadni, hogy anyukám a háztartást vezeti, és gyereket nevel. Ráadásul én nem is éreztem, hogy "apa nélkül" nőnék fel. Anyukám 32 évesen kezdett el újra teljes munkaidőben dolgozni, és az elmúlt 13 évben folyamatosan dolgozott. Nincs rendezetlen hitelünk, nem küszködünk anyagi gondokkal, sőt kifejezetten jól élünk, és boldogok vagyunk. Így utólag nézve szerintem jobb, hogy ezt a megoldást választották.
2012. aug. 11. 18:00
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Én sem vállalnám így, de attól még az ő döntésük marad. Te ne így csináld, de ne foglalkozz velük.

A másik: sokan azokat tartják önzőnek, akik nem vállalnak 2. gyereket mert a gyereknek KELL a testvér.

2012. aug. 11. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!