Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Több gyerekes anyukák, használ...

Több gyerekes anyukák, használtok kenyérsütő gépet?

Figyelt kérdés

Kicsit sokat olvasgattam ebben a témában, és szívesen vennék egy gépet, most úgy érzem, jó lenne kenyeret sütni. De a lányom most 1 éves, és februárban jön a tesója, 17 hónap korkülönbséggel. Lesz nekem erre időm? Meg lehet oldani? Vagy próbálkozzak először magam sütötte kenyérrel a sütőben? De hát épp az lehet a jó a kenyérsütőben, hogy csak bedobálom az alapanyagot, és az dolgozik. Nem szeretek dagasztani, így arra is gondoltam, hogy később jó lehet a dagasztó funkció, ha nagyobbak a gyerekek, és egyéb péksütiket is készíthetek.

Mit tanácsoltok?

2012. aug. 10. 11:22
 1/10 anonim ***** válasza:
3 gyerekem van. Én nem használok, mert nem vagyok egy konyhai zseni, viszont többen is elégedetten használják az ugyancsak kisgyerekes barátnőim. Mindenféle izgalmas kenyereket és kalácsokat készítenek vele. Finomak és a gyerekek is szeretik. Időben azt mondják, belefér nekik.
2012. aug. 10. 11:38
 2/10 anonim ***** válasza:
Mi még nászajándékba kkaptuk, akkoriban használtam is, de aztán később valahogy ráuntam és engem zavar, hogy a kés helye benne marad a kenyérben, vagy mikor kicibálom, kijön vele a kenyér bele is. Persze vannak nálam lelkesebb kenyérsütők. Az igazság az, hogy ha kelt tésztát csinálok, akkor azt is inkább külön, tálban. Ha abban gondolkodsz, hogy dagasztásra is használnád, vegyetek egy viszonylag nagyobb gépet, mert a félkilóssal nem sokra mész...
2012. aug. 10. 11:40
 3/10 anonim ***** válasza:
én dagasztás nélküli kenyeret sütök jénaiban. tökéletes, ezt is csak össze kell dobálni. urban eve blogján keress rá a 2 órás kenyérre.
2012. aug. 10. 14:20
 4/10 anonim ***** válasza:
Én szeretem nagyon :) De nem csak a kenyérsütés miatt, ebben keverem/kelesztem a sütihez/pizzához a tésztát, mert én nem tudnám ilyen ügyesen elkeverni. Ha szeretsz a konyhában tevékenykedni, szerintem jó szolgálatot tesz!
2012. aug. 10. 17:15
 5/10 A kérdező kommentje:

Igen, szeretek, csak az 1 évesem nem hagy mostanában, és tartok tőle, ez a kistesó megszületésével csak rosszabb lesz. Na, azért köszönöm mindenkinek, még gondolkozom, de lehet, hogy a rá fordítandó pénz jobb helyen lenne egy mosogatógépben, mert az tutira hasznos lesz 2 gyerek mellett. :-)

Először lehet, inkább a jénais megoldással próbálkozom majd.

2012. aug. 10. 21:48
 6/10 anonim ***** válasza:
2-es vagyok. Én anno este lefekvés előtt bekészítettem, beprogramoztam úgy, hogy reggelre kész legyen felkelés előtt, hogy ki is hűljön. Igazából nem sok idő összedobálni...
2012. aug. 11. 21:32
 7/10 anonim ***** válasza:

Nekem 1 gyerekem van, de ha nem bánod, hozzászólnék a témához.

Én már a 3. kenyérsütőmet nyúzom, 10 éve, nászajándékba kaptuk az elsőt. Míg nem volt gyerek is sütögettem (nem véletlenül nyűttem el kettőt 6 év alatt), de mióta van, rengeteget használom, főleg dagasztásra. A kenyeret is megdagasztom benne, majd jénaiban sütöm sütőben. Zsemléket, kifliket, pizza tésztát dagasztok vele, amit tuti sütök is benne, az a kalács. A dédiknek nagyüzemben gyártom a kalácsokat! :-)(Éppen most sül egy kenyerem egyébként, már érzem az illatát. Elvittem bölcsibe, mikor hazaértem, bedobáltam a hozzávalókat a gépbe, nem sokára kész lesz.)

2012. aug. 13. 11:36
 8/10 A kérdező kommentje:

Óh, köszi mindenkinek, neked is kedves utolsó, nem a 2 gyereken volt a hangsúly.

Szóval változó, van akinek nem jött be, van akinek igen, és van, aki "felesben" használja, sütőben süt.

Még van 1-2 rokon, akit kifaggatok, ha lesz rá mód, hogy mennyire használják még, mennyire vált be, aztán meglátjuk, mit teszek. Hamarosan jön a névnapom úgyis... :-) Addig szerintem kipróbálok egy jénais receptet.

Köszönöm!

2012. aug. 13. 13:16
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia! Kipróbáltad már a 3-as Válaszolód által írt receptet? Én most két verziót is találtam a neten és nagyon felkeltette az érdeklődésem.:) Mint a kenyérsütő gép is egyébként.

Jelenleg csak annyi a gond,hogy nincs nagy fedeles jénaim...de majd kitalálok valamit.

2012. nov. 3. 14:17
 10/10 A kérdező kommentje:

[link]

Ezt próbáltam ki, bevált! Kenyérsütő azóta sincs, nem is lesz, de ilyet sütök, ha van időm rá! Nem fontos jénaiba rakni, teflonos sütőbe is teheted.

2012. nov. 6. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!