Ha nem szedek magzatvédő vitamint valóban nem teszek meg mindent a kisbabám egészségéért? Csak akkor lesz egészséges ha szedek Elevitet vagy Gravidát? Ha nem szedek, akkor beteg lesz?
A magzatvédő vitamin nem "csodaszer", abban segít a benne lévő FOLSAV elsősorban, hogy a baba gerince épen fejlődjön. De ugyanakkor jó ha tudjátok, h napi 5-6 kg gyümit kellene enni ahhoz, h az általános vitaminmennyiség meglegyen, mind a babának mind a mamának. Számos kutatás bizonyítja, hogy a mai gyümölcsök, zölségek vitamintartalma kb. 40-50%kal csökkent 30-40 év óta. (kivételt képeznek a saját termések permet és vegyszer nélkül, de ez ritka)
Külföldön meg azért nem ismerik, mert nem ismernek semmit. A magyar egészségügy kutatási szempontból világszínvonalú, nem hiába itt vonta ki Szentgyörgyi Albert a c-vitamint.....
Ami még tévhit: a terhes vitamin nem csinál nagy étvágyat, nagy babákat. Az étvágy így is-úgy is megnő a 2. trimeszterben, aki erre hajlamos enni fog vitaminnal, anélkül is, kár erre fogni.
Semmit nem szedtem csak folsavat!
Azzal nem értek egyet, hogy x kiló gyümölcs elfogyasztása nélkül nem egészséges az ember.
Emberek millió nem esznek és nem ettek régen sem vitamint, mégsem volt semmi bajuk!
Életemben nem szedtem semmilyen plusz vitamint, csak igyekeztem normálisan táplálkozni. Nagyon ritkán vagyok beteg, évente nézetek teljes vérképet, ahol minden tökéletes.
A dokim sem erőltette terhesen a vitamint. Még a végén is annyi vasam volt, hogy akár adhattam volna belőle!:)
Tökéletesen jól voltam és egészséges gyerekem született, aki már 8 hónapos és még csak szipogni sem szipogott eddig!
A orrszívót mi csak hírből ismerjük eddig!
Természetesen nem biztos, hogy beteg babád lesz, ha nem szedsz magzatvédő vitamint. Nagyanyáink se szedték, mégis egészségesen megszülettünk - mondják sokan, ami igaz is, viszont tény, hogy akkor sokkal több volt a vetélés, halva születés és fejlődési rendellenesség. A magzatvédő vitaminok sok problémát megelőzhetnek. Nem csak a folsav, ott van még a DHA meg sok minden, amiket nem feltétlenül olyan könnyű bevinni a táplálkozással. (Sokan elfelejtik, hogy nem csak a zöldség-gyümölcs a fontos, hanem pl a hal is) Én úgy voltam vele, hogy ha bármilyen kicsi esély van arra, hogy megelőzhetek kivédhetek valamilyen problémát a vitaminnal, akkor már megérte.
Egyébként van jód mentes magzatvédő vitamin is.
Azért a 10-estől megkérdezném, hogy mégis milyen betegség az, amit állítólagosan a magzatvédő vitamin okozott? Azért ez így elég érdekesen hangzott...
Egyetértek az 1. kommentelővel!
Ezzel csak a pénzt szedik. Nem egy , kettő terhes vitamin van, hanem vagy 10.
Nem kell feltétlenül szedni! Főleg, hogy nem is szedheted!
A mi családunkban mindenkinek iszonyat erő szervezete! Ezért nem járunk kórházba vagy betegség miatt orvoshoz! Isten tudja hány éve, de ezt le is kopogom. Szerencsére!
Mindig házi tejet iszunk, házilag megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket eszünk! Házi túrót! Anyukám rendszeresen rakja be a befőtteket, csinálja a lekvárt, szörpöt, paradicsomlét, lecsót rakbe, és lefagyazstjuk a dolgokat télire! A frissen szedett földi eper télen.... ÁÁ nincs finomabb tőle :)Ha ezzel nem , akkor szerintetek mivel óvhatjátok meg a gyermeketek egészségét? Mert hogy a terhes vitaminokkal nem az is biztos. Gondoljatok már bele, hogy ezek a gyógyszerek ( mert azok) milyen összetevőkből állnak össze!!!!!!
Elmondanám, hogy egyáltalán nem vagyunk betegek,még télen sem minusz 40 fokban. Allergia, vérszegénység, törés sose volt. Semmi nem történt még velünk de ezt is lekopogom!
Vitaminokat egyáltalán nem szedünk. Semmi kiegészítő dolgokat!
Ezeken kellene elgondolkodni! Nem ártana kimenni néha a piacra ha éppen nem falusiak hanem városiak vagytok! Amit a boltokban kaptok bio dolgokat, hülyeség! Átverés. Sőt, az ott kapott gyümölcsök és zöldségek, tele vannak olyan anyagokkal, ami a szervezetnek nem tesz jót! Hiába mossátok meg vízzel. A víz nem sok mindent old!
Csak tanácsot szeretnék adni! Fiatal vagyok, de nem hülye!
18/L
" Fiatal vagyok, de nem hülye"
Dehogynem... de még mennyire!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!