Kötelező a biciklis gyerekülésben öv?
Olyan gyerekülést kaptunk, amiben nincs biztonsági öv. Azt tudom, hogy Sisak kötelező, de azt nem tudom, hogy öv kell-e.
Segítsetek!
Persze, hogy kell!
Több okból is. Ha nincs bekötve a babád, simán kiugrik menet közben a bicikliből, vagy egy borulásnál kiesik, semmi nem akadályozza meg a súlyos sérüléstől!
Ne haragudj, de nem is értem, hogy lehet ilyet kérdezni.
Ez egy használt ülés vagy új?
Mindenképpen kellene szereznetek övet hozzá!
Ahogy az autósok körében a biztonsági öv, úgy a kerékpáros társadalomban a sisak használata vált ki komoly vitákat. Hallottam olyan véleményeket, hogy az autóforgalomtól teljesen elzárt kerékpárutak építése, a kerékpározás népszerűsége, a tömeg által nyújtott biztonság feleslegessé teszi a sisak viselését. Véleményem szerint ez egy hatalmas ostobaság!!!
A kerékpározás veszélyes üzem és a kerékpárosok morálja a kerékpárúton is néha kritikán aluli. Ahogy az autóúton, úgy a kerékpárutakon is mindig akad egy-egy sietős bringás aki nem ügyel a többi kerékpárosra és könnyen veszélyhelyzetet teremt. Autók közt lavírozva pedig nem is kérdés a sisak viselése. A sisak NEM álbiztonságot nyújt. Nem kötelező szeretni a sisakot, de mindenképpen javallott a viselése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!