Felelossegteljes anyukak! Ha ti nem vigyaztok a gyereketekre, akkor miert a masikat kell felelossegre vonni?
Feltettem ezt a kerdest a kutyas temakorben is. Aki akarja megtalalhatja. Az van hogy van a szomszedban egy kisgyerek aki atnyulkalt a kertesen at hozzam. Nem tudom miert. Van egy kutyam aki nem fenevad! nem pitbuuuuul! nem harcikutya! nem egy vadallat akit a kertben tartok es neha oda dobok neki egy-egy csontot. Szoktatva van allatokhoz idegenekhez, ha setaltatni viszem se szedi szet a porazt es tepi szet a jarokeloket. En ha lenne gyerekem ott merem hagyni oket. egyedul!
Szoval most a szomszed fel akar jelenteni, hogy milyen vadallatot tarok aki kozveszelyes sot "gyerek gyulola fajta!" Es mier nem tarom lancon vagy kennelben ha ilyen veszelyes! 1. Arra veszelyes aki anyulkal, bemaszik, bejon a kapun es en nem vagyok ott mert a kutya ugy van nevelve, hogyha en nem emgedem be az illett akkor ugy veszi, hogy illetektelen behatolo, betoro, tolvaj stb. Tehat nem hagyja hogy barki csak ugy ki-be maszkaljon itt. En megmondtam vay 20x hog sajnalom, NEM azert van a kuya hogy a gyereket harapdalja, de ha nem vigyaznak ra arrol nem en tehetek... Ha ezt tudom felhuzok 3meteres betonfalat+szogesdrotot... azon tti nem jon at semmi gyerek...
Kerdem en ha az embernek gyereke van ki ma figyeljen ksa ra vigyazzon ra, ha nem a szulei? 5eves gyerek... Most mondok par peldat amert az osszes anyuka le fog szolni, vay torlim a kerdesm provokacio miatt... Ha az ember elmegy kirandulni es a gyereke beleesik egy toba folyoba es megfullad akkor a hibas a vizfenntartoja lesz mett nem huzott fel oda korlatot, falat? Ha a gyerek leesik rgy dombrol es megserul akkor a teruletulajdonos lesz a hibas mert nem volt ott korlat? Ha a gyerek beleiszik a hipoba a feleloseg a kemikusoke mer miert hoztak letre ilyen eros mergezo vegyszert? Tudom eros peldak de ez is ilyen... Ha en jem figyelek a kutyamra es kirohan a mezorol at az auotoutra es elutik 100-zal akkor most az autos a hiba mert miert ment annyival?
A szülőnek is lecke volt és a gyerkőcnek is,sajnos vannak ilyen dolgok,nekem 3 évesen a fülbevalót kiharapta a kutya a fülemből,addig teljesen normális volt nem tudom mi lőtte!
Szerintem ezen ne húzd fel magad,persze a szülő a saját gyerekét félti,és őt védi nem a te kutyádat,majd később biztosan belátja hogy nem te voltál a hibás!Nekem is van két gyerekem ,de én meg a másik véglet vok két méterrel a hátuk mögött megyek mindig mert esnek kelnek,itt is pont a szomszédba van 2 kutya közvetlen a kerítésnél futkároznak,sőt volt olyan is ,hogy beugrott hátulról egy kóbor pedig elég nagy kerítés van,régen babakocsiban kinthagyták a gyereket és csinálták a lakásban a dolgukat,hát még jó hogy nem abba a világba születtem!
Amúgy nem tartom provokációnak,amit írsz szerintem igazad van ,kompromisszum a szomszéddal és együtt beszéljetek a gyerkőccel hogy nem szabad benyúlni,mert odakaphat a kutyus! Az én szomszédom kopogás nélkül bejön ,amikor nincs nyitva a kapu akkor az ablaknál leselkedik,ja és volt hogy még nem volt csengő,és sárral dobálta az ablakot,látta hogy előző nap pucoltuk meg!
Teljesen igazad van, de a gyerekesek az első felindulásukban mindenki mást rossznak látnak, a gyerekük az utolsó. Rengeteg ártatlan kutya esik áldozatul baleset után (hiradóban bemondják hogy el is altatják), mert nem figyelnek mit csinál a gyerek, és a szülő valakit meg akar büntetni. Magát persze nem akarja.
Mi pl. azért (is) húztunk fel átnyúlhatatlan kerítést a szomszédhoz, hogy nehogy átnyúljanak, vagy átdobjanak valamit a gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!