Hallottátok hogy egy kállósemjéni kislány,2,5 éves, meghalt mert lenyelt egy lufit, vagy ilyen vizibombát? A szülők elég tájékoztatást kapnak, hogy mit ne adjanak a gyereknek oda és mit helyette?
Csak mert úgy gondolom, hogyha az anyukákat jobban tájékoztatnák, hogy mire ügyeljenek fokozottan és mit inkább később adjanak oda a gyereknek, akkor talán elkerülhető lett volna ez is. Persze mindig fennáll a kiszámíthatatlan, de talán ha kapnának az anyukák tájékoztatást, kis füzetet pl a védőnőtől akkor lehet olyan dolgokat tudnának meg, amiről nem is képzelték volna hogy akár milyen következménye lehet. Így lehet elővigyázatosabbak lennének. Ja és azt is beleírni, hogy mit helyette, mire figyelni akkor is. Persze így is benne van a pakliban a hirtelen fulladás stb, mert ezt kikerülni nem lehet teljesen, de lehet kevesebb lenne rá az esély.
Amúgy érdekes hogy a legtöbb játékon az van hogy 3 éves kor alatt nem ajánlott. Úgyhogy igazából semmit nem lehetne adni a gyereknek ez alatt. De sokszor az anyukák mikor vesznek egy játékot a kicsinek, nem biztos hogy gondolnak arra, hogy lenyelési szempontból veszélyes lehet e például, vagy hogy épp hol tud letörni, mennyire erős az anyaga törés esetén, mennyire tud nagy balesetet okozni stb. Persze van aki nézi! De azért valljuk be van olyan hogy a külseje, a vele mit tud majd a kicsim játszani az elsők között van. Én magaról tudom! Aztán mikor hazaviszem látom a gyereken, hogy hát ez még nem neki való, vagy épp abban a korszakban hogy pont lenyelne, bevenne mindent akkor mégsem kapja meg. De lehet azelőtt történik valami, mielőtt még rájönnék hogy ez így nem jó. Én úgy gondolom, hogy össze kéne az ilyen lehetőségeket, akár eseteket is gyűjteni és egy kis füzetet összeállítani belőle és a védőnő által például eljuttatni minden anyukának. Felhívni az életkori sajátosságokra, veszélyforrásokra adott korokban és mellette kihangsúlyozni, hogy még 3 évesen is lehet olyan időszaka a gyereknek, hogy még ha addig nem is vett semmi aprót a szájába lehet későbbiekben fog rájönni ez a dolog, az én gyerekemnél ez nagyon jellemző volt, és hogy ezt mindig kalkuláljuk be. Valami ilyesmi jutott eszembe az eset kapcsán.
De amúgy még itt is kíváncsi leszek hogy hogyan történt a dolog. Kit miért fognak felelőssé tenni. Mert állítólag itt az első mentő mikor kiment nem hallgatott az anyukára és nem próbálta meg kivenni a lufit és ezért fulladt meg. Amire meg a második mentő odaért már késő volt.
Mit gondoltok amúgy ezzel kapcsolatosan is?
Szia!
Én, mióta meghallottam ezt a hírt, azóta nem tudom kiverni a fejemből, ugyanis nálunk is nagy sláger a lufi, ünnepnapok (születésnap, névnap előtt és után) környékén sokáig eljátszanak vele a lányaim, akik 6 és 9 évesek. Őszintén szólva szerintem szinte mindent leírtál, ami bennem is kavarog napok óta. Igen, nem tudunk minden pillanatban a gyerekek mellett lenni, és sokszor nem is hinnénk, hogy mennyi dolog veszélyes a babánkra. Van egy 7 hónapos kisfiam is. A minap egy akkora pici ételdarabtól fulladozott, ami egy gyufa fejének a töredéke... Nagyon ijesztő volt:( Sajnos vannak esetek, amikre talán azt mondhatjuk, a sors keze. Tudok olyanról, aki életerős felnőtt létére ételtől fulladt meg...
Én különben is nagyon féltem a gyerekeimet, de a fenti eset óta különösen, pedig az sem jó, ha agyon aggódja magát az ember. Nehéz dolog, az biztos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!