Szocpolotokkal mi történt válás esetén? Visszafizettétek az államnak?
Figyelt kérdés
9 évre bejegyzi a magyar állam a jelzálogjogát az ingatlanra. A már megszületett gyermekek esetén is. Ha el kellett adni az ingatlant és másik kettőt vettetek belőle pl: válás esetén akkor mi történt? Vissza kellett adni? Kettőre is megengedik átvezetni a jelzálogot vagy csak az csak közös ingatlanon lehet?2012. aug. 4. 08:05
1/3 anonim válasza:
Vissza kell fizetni, ha eladódik az ingatlan.
Olyat nem lehet, hogy tovább viszed másik lakásra!
2/3 A kérdező kommentje:
De tovább lehet vinni. Mi már cseréltünk egy nagyobbra és akkor az újra jegyezték át a jelzálogjogot. Most viszont el szeretnénk adni mert tovább költözünk. Közben szereztünk máshol tulajdonjogot, kérdés az hogy arra át lehet e jegyezni, ha nem egy ingatlanban van a férjem és az én részem, hanem külön-külön.
2012. aug. 4. 08:31
3/3 anonim válasza:
át lehet vinni!Az államkincstártól kérdezd meg hogy a ti esetetekben mik a lehetőségek.Én úgy tudom hogy ugyanolyan vagy drágább ingatlanra lehet átvinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!