Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért baj, ha a gyerek igényli...

Miért baj, ha a gyerek igényli? Szobatisztaság "korán"?

Figyelt kérdés

18hónapos lányom, még nem szobatiszta, de mostanra többet eljut a bilihez, mint nem, ma már a kaki is oda sikerült... Közvetlen ébredés után is szólt, hogy pisi...

Dagad a mellem a büszkeségtől, mert nagyon ügyes, mert magától akarja, nekem ebben a popsi és a bilipucolás a dolgom.

Mára kis bugyiban kimentünk, csak a ház pár méteres vonzásában, hogy bírja a kicsi. És ügyesen szól, ha kell, tologatja a nacit.

Na erre megkaptam, hogy ez az egész túl korai... Most tényleg ennyire gondot okoz, egy "nagy gyerek" maga csinálja dolog, ha a kicsinek szabad pl mászni, mert megtanulta, akkor egy nagyobbra korai pelenkátlanságnál miért néznek furán. Pláne, ha van aki "tanítsa" 3éves nagytesó személyében.

Ennyire dogma lett a 2-3év alatt ne bilizzen?

2012. júl. 31. 22:48
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
A 10. válaszoló vagyok,és az előttem válaszoló 3 lányos Anyukának írom,hogy nem egészen így van,ehhez azért megfelelő agyi érettség szükségeltetik.Az én 2. fiam mindent "megfontoltan" csinált(10 hónaposan állt fel,16 hónaposan indult el,2 éves 8 hónapos volt,amikor úgy istenigazából egyik napról a másikra mondatokban kezdett beszélni stb.)Makkegészséges,ám ráérős(különben meg örökmozgó),én pedig türelmes vagyok,hiszen ezek a tanulás évei,úgy gondolom nem szabad sürgetni őket.Ezzel a szemben a bátyja 2 évesen folyékonyan beszélt,letette a cumit,szobatiszta lett stb.Ezért is írtam,hogy az egyik gyerek ilyen,a másik olyan(ugyanazon családon belül is).Most kislányt várok,meglátjuk Ő milyen lesz...ám neki is adok majd időt mindenre.
2012. aug. 1. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!