Miért baj, ha a gyerek igényli? Szobatisztaság "korán"?
18hónapos lányom, még nem szobatiszta, de mostanra többet eljut a bilihez, mint nem, ma már a kaki is oda sikerült... Közvetlen ébredés után is szólt, hogy pisi...
Dagad a mellem a büszkeségtől, mert nagyon ügyes, mert magától akarja, nekem ebben a popsi és a bilipucolás a dolgom.
Mára kis bugyiban kimentünk, csak a ház pár méteres vonzásában, hogy bírja a kicsi. És ügyesen szól, ha kell, tologatja a nacit.
Na erre megkaptam, hogy ez az egész túl korai... Most tényleg ennyire gondot okoz, egy "nagy gyerek" maga csinálja dolog, ha a kicsinek szabad pl mászni, mert megtanulta, akkor egy nagyobbra korai pelenkátlanságnál miért néznek furán. Pláne, ha van aki "tanítsa" 3éves nagytesó személyében.
Ennyire dogma lett a 2-3év alatt ne bilizzen?
Ne foglalkozz senkivel, csak irigyek mert nekik abból áll ki a napjuk hogy a pisit meg a kakit takarítják a gyerek alól:)
Örülj neki hogy ilyen okos és ügyes kislányod van! Ha ő akarja, akkor még jobb.
Nem kell velük foglalkozni. Ez a késői szobatisztaság egyébként szerintem a pelenkagyártók propagandája. Meg ne próbáld hamarabb bilire szoktatni, mert akkor lelkisérült lesz. Valójában azonban az a lényeg, hogy ha sikerül, akkor nem veszel több pelenkát. Ha a többi anyuka is rájön, hogy sok pici simán megtanulja a dolgot 2 éves korára, ha hagyják bepisilni, akkor meg teljesen bedől a pelusbiznisz.
Félreértés ne essék, tudom, hogy a gyerekek másik fele később érik meg a szobatisztaságra, van olyan, aki nem képes rá. Viszont a szükség nagy úr. Írtam már itt egy barátnőmről, aki egyedül nevelte a kislányát, és egyszerűen nem bírta anyagilag a pelenkavásárlást. A kislánya éjjel-nappal szobatiszta volt másfél évesen.
a fodrászom kislánya egy évesen lett szobatiszta nappalra és éjjelre is.van ilyen is.
ne foglalkozz mással,örülj,hogy ilyen ügyes
Íme, egy újabb összesküvés-elmélet 3-as tollából:-) Most már legalább azt is tudjuk, hogy nem csak a tápszergyártók manipulálnak minket azzal a szöveggel, hogy árt a kicsiknek a tehéntej, hanem a pelenkagyárosok is bevetnek mindent a cél érdekében. Remélem érzitek az ironikust hangsúlyt ezekben a sorokban.
Kedves kérdező, nem baj, ha a csemetéd magától lesz szobatiszta másfél évesen. De benne van a pakliban, hogy ez csak átmeneti dolog lesz nála. Az meg már a te felelősséged, hogy ha visszalépést tapasztalsz, erőlteted-e tovább, mondva, hiszen már tudta a gyerek, vagy elfogadod, hogy még várnod kell. Erősen javaslom az utóbbit.
Amúgy valóban rá lehet venni ekkora gyereket is a bilizésre (nem rólad van szó kérdező, a tiéd önmagától csinálja), és a lelki sérülté válás azért erős, de némi hosszú évekig tartó ágybavizelés azért befigyelhet.
Nem újkeletű dolog ám kivárni, hogy magától érjen meg rá a kicsi. Anyukám a saját keserű tapasztalatai miatt ajánlotta nekem, hogy így tegyek.
Bocsi, folytatom....
Ha neki erre van igénye, és ennyire ügyes is, akkor csak így tovább.
A szobatisztaságra nevelés egyik kulcsfontossága, hogy a gyerek megérjen rá. Úgy tűnik, a tied megtette. :) Ez is olyan, mint pl. a beszéd, egyik gyerek könnyen, gyorsan tanul meg beszélni, más meg három évesen is csak gagyog.
Egy ismerősömtől szoktam ruhákat venni, és csodálkoztam, hogy nincs body, erre elmesélte, hogy a kissrác alig volt egy éves, amikor elkezdett stabilan bilizni. Mindenhol tépte le magáról a pelenkát, ruhát, és oda pisilt, ahol volt, ha nem vitték bilizni. Egy idő után a bölcsis gondozónénik is jobbnak látták, ha pelus nélkül bilizik, mert akkor nem kell takarítani utána.
Hát el kell mondjam, hogy pukkadok az irigységtől!! :D
Én lányom is 18 hónapos, és már ismerkedünk a bilivel, de egyenlőre pelusban ül rá, akkor is fordítva..és ennyi.Most mivel meleg van, ezért leszedem róla a pelust, mert amúgy is ebbe a nagy melegben kiszokott pirosodni a bőre..meg hát na.Panelban vagyunk..Eddig sikerült lepisilni az ágyat, és a kanapát is.. :/ Egyáltalán nem szól ha kell, csak ha kérdezem akkor nyúlkál oda..
Úgy hogy legyél nagyon büszke a kis angyalkádra, és ne foglalkozz másokkal!!!Régen meg az volt a ciki, ha a gyerek 1 évesen még pelusos volt...erről ennyit
Megvallom őszintén,én is az irigyeid közzé tartozom! Jó,én már túl vagyok ezen az időszakon,majd még 2x kell végig csinálnom a szobatisztaságra szoktatást...
A szobatisztaságra nevelés terén megvan a határozott véleményem: Ha ennyi idősen már láthatóan igényli-ahogy nálatok van!- akkor nem korai,sőt,nem szabad mások véleménye miatt elnyomni a gyermek ezen óhaját! Ha ilyen ügyes,akkor legyél rá büszke!!! Aki azt mondja,hogy ez nem helyes,arra mondd bátran,hogy "IRIGY!!!!"
Viszont a túl kései bilire/wc-re szoktatást nem tartom helyénvalónak! Szerintem nincs olyan,hogy egy egészséges 2,5 éves gyerek nem képes a pelusról leszokni-max nem akar!
Állítólag régen az volt az elfogadott,ha korán szobatiszta lett a gyerek.Akkor azoknak a szülei "szégyenkeztek" és kapták a rosszindulatú megjegyzéseket,akiknek csak később lett szobatiszta a gyermekük. Ez a "trend". Angliában sokszor még a 4!! éves egyébként egészséges gyermeken is még pelenka van!!
Na,ez a jobb,vagy az,hogy egy gyerkőc 2 éves korára szoba tiszta lesz??
Ne foglalkozz a rossz indulatból megjegyzéseket tevő emberekkel! Irigyek!! Ezzel csak annyit érnek el,hogy nem mondasz nekik semmit a gyermekeddel kapcsolatban!
Csak így tovább,jó úton haladtok a szobatisztaság felé!! :-)
Üdv: 3 lányos,13hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!