Ha a gyerekem nem töltötte be a 3. életévét, akkor a munkahely nem köteles vissza venni 8 órában dolgozni, ha azt kérem?
Figyelt kérdés
Meg van a munkaköröm, egy határozott szerződéssel foglalkoztató dolgozik a helyemen, akinek addig szól a szerződése,amíg én vissza nem megyek. Tehát,ha 4 órában vesznek vissza,akkor is elküldik. Illetve a gyest nem én venném igénybe,hanem a férjem.2012. júl. 31. 15:36
1/2 anonim válasza:
Ha a határozott szerződése addig szól, amikor te visszamennél, és van elég munka, akkor elvileg visszavesznek.
Engem kitettek, mert az új törvény szerint nem kötelesek már visszavenni. Igaz, az én helyemre nem határozott szerződéssel vették fel az utódot.
2/2 anonim válasza:
Az új Munka Törvénykönyve szerint megszűnt a 3 éves korig tartó védettség. Ha nincs olyan munkakör, ami a végzettségednek megfelelő, akkor elküldhetnek. De mivel határozott idővel vettek fel valakit a helyedre, akkor szerintem a Te esetedben ez nem áll fenn, vissza kell vennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!