Tudom ezer ilyen kérdés volt már, de az enyém más. Mi van ha megszűnik a munkaviszonyom? Ezer más kérdés még?
Meddőségi kezelést kapok,mert nem jön össze a baba!De nagyon úgy néz ki,hogy közös megegyezéssel távozok (távoznom kell) a munkahelyemről!MI VAN ILYENKOR???
Mondjuk,ha 2 hét alatt találok másikat??? A munkanélküli beletartozik??Kapok rendes GYESt,GYEDet,GYÁSt?Van még az a 365 nap folyamatos munka kell ezekhez a dolgokhoz???Tehát,ha van mondjuk valamennyi időmegszakítás akkor mi van??Vagy csak az alanyi jogon járó 23500Ft+családi van??
Amíg kapsz álláskeresési támogatást, addig biztosításban töltött időnek számít a munkanélküli ideje is.
Ha már nem biztosítottak a napok, akkor sincs baj, lévén hogy a tgyáshoz és a gyedhez szükséges 365 napnak a szülést megelőző két éven belül kell meglennie, és a jogviszony nem kell folyamatos legyen.
Az egyetlen, amire befolyással bír a folyamatosság az az ellátások számítása. A biztosítotti idő csak akkor folyamatos, ha nincsen benn 30 napnál hosszabb megszakítás. Ha van, akkor a megszakítás előtti jövedelmet nem fogják figyelembe venni az ellátások számításánál.
Lehet több is, ez a jogosultságot (tehát azt, hogy kaphass tgyást és gyedet) nem érinti, ahogy írtam, abból a szempontból érdekes a 30 napnál rövidebb megszakítás, hogy a korábbi jövedelmet csak ekkor veszik figyelembe.
Ahhoz, hogy meglegyen a szükséges 365 napod nem kell folyamatosnak lennie a munkaviszonyodnak. Megszakításokkal is összegyűlhet 2 év alatt a 365.
De a legoptimálisabb az lenne, ha 30 napon belül találnál munkát.
7 és fél éve van folyamatosan egy helyen munkaviszonyom!
Szóval?
Ha mégis elbocsájtanak akkor???És ha találok másikat és próbaidő alatt esem teherbe??
HA elbocsátanak, akkor keresel új munkát.
Ha ott a próbaidő alatt teherbe esel, akkor kivárod a próbaidő végét, addig nem mondod el.
Ahhoz, hogy kapj tgyást és gyedet az kell, hogy a szülés előtti két évben meglegyen a 365 napod (plusz az élő jogviszony szüléskor/igényléskor).
A lényeg, hogy a munkaviszony megszűnése, és a szülés között ne legyen 365 napnál hosszabb kihagyás (pl. 2012. július 1-el megszűnik a munkahely, és te 2013. júliusában találsz munkát és akkor is szülsz, akkor még mindig jogosult leszel tgyásra és gyedre.
Nem kell aggódnod, ha csak 3 hónap múlva találsz munkát, akkor is meglesz a tgyás és gyed jogosultság.
Szerintem ne írd alá a közös megegyezést, mert ha kirúgnak, akkor kapsz végkielégítést is.
Összegzem!
Akkor vagyok jogosult,ha meg van 365 nap munkával töltött napom és van munkaviszonyom szülésnél,igénylésnél,még akkor is,ha van egy kis szünet!
???????????????????????????????????????????????????????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!