Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tudom ezer ilyen kérdés volt...

Tudom ezer ilyen kérdés volt már, de az enyém más. Mi van ha megszűnik a munkaviszonyom? Ezer más kérdés még?

Figyelt kérdés

Meddőségi kezelést kapok,mert nem jön össze a baba!De nagyon úgy néz ki,hogy közös megegyezéssel távozok (távoznom kell) a munkahelyemről!MI VAN ILYENKOR???

Mondjuk,ha 2 hét alatt találok másikat??? A munkanélküli beletartozik??Kapok rendes GYESt,GYEDet,GYÁSt?Van még az a 365 nap folyamatos munka kell ezekhez a dolgokhoz???Tehát,ha van mondjuk valamennyi időmegszakítás akkor mi van??Vagy csak az alanyi jogon járó 23500Ft+családi van??

#munkahely #gyerekvállalás #munkhelyi jogok
2012. ápr. 22. 19:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Amíg kapsz álláskeresési támogatást, addig biztosításban töltött időnek számít a munkanélküli ideje is.

Ha már nem biztosítottak a napok, akkor sincs baj, lévén hogy a tgyáshoz és a gyedhez szükséges 365 napnak a szülést megelőző két éven belül kell meglennie, és a jogviszony nem kell folyamatos legyen.

Az egyetlen, amire befolyással bír a folyamatosság az az ellátások számítása. A biztosítotti idő csak akkor folyamatos, ha nincsen benn 30 napnál hosszabb megszakítás. Ha van, akkor a megszakítás előtti jövedelmet nem fogják figyelembe venni az ellátások számításánál.

2012. ápr. 22. 19:41
 2/12 anonim ***** válasza:
Úgy tudom TGYÁS és GYED csak akkor jár ha van munkaviszonyod szüléskor. Illetve azt hiszem ha álláskeresési támogatást kapsz az is jó.
2012. ápr. 22. 20:10
 3/12 anonim ***** válasza:
Mindenképp legyél biztosított a szüléskor, mert különben nem jár csak a gyes. Én sajnos így jártam, most magam után fizetem a tb-t és csak a gyesre leszek jogosult a baba érkezése után.
2012. ápr. 22. 20:41
 4/12 A kérdező kommentje:
Szóval akkor 30 nap megszakítás lehet a két munkahely között???
2012. ápr. 23. 20:15
 5/12 anonim ***** válasza:

Lehet több is, ez a jogosultságot (tehát azt, hogy kaphass tgyást és gyedet) nem érinti, ahogy írtam, abból a szempontból érdekes a 30 napnál rövidebb megszakítás, hogy a korábbi jövedelmet csak ekkor veszik figyelembe.

Ahhoz, hogy meglegyen a szükséges 365 napod nem kell folyamatosnak lennie a munkaviszonyodnak. Megszakításokkal is összegyűlhet 2 év alatt a 365.

De a legoptimálisabb az lenne, ha 30 napon belül találnál munkát.

2012. ápr. 23. 20:48
 6/12 A kérdező kommentje:

7 és fél éve van folyamatosan egy helyen munkaviszonyom!

Szóval?

Ha mégis elbocsájtanak akkor???És ha találok másikat és próbaidő alatt esem teherbe??

2012. ápr. 24. 15:28
 7/12 A kérdező kommentje:
Bocsi,hogy értetlenkedek,csak nagyon ideges vagyok!
2012. ápr. 24. 15:29
 8/12 anonim ***** válasza:

HA elbocsátanak, akkor keresel új munkát.

Ha ott a próbaidő alatt teherbe esel, akkor kivárod a próbaidő végét, addig nem mondod el.

Ahhoz, hogy kapj tgyást és gyedet az kell, hogy a szülés előtti két évben meglegyen a 365 napod (plusz az élő jogviszony szüléskor/igényléskor).

A lényeg, hogy a munkaviszony megszűnése, és a szülés között ne legyen 365 napnál hosszabb kihagyás (pl. 2012. július 1-el megszűnik a munkahely, és te 2013. júliusában találsz munkát és akkor is szülsz, akkor még mindig jogosult leszel tgyásra és gyedre.

Nem kell aggódnod, ha csak 3 hónap múlva találsz munkát, akkor is meglesz a tgyás és gyed jogosultság.

Szerintem ne írd alá a közös megegyezést, mert ha kirúgnak, akkor kapsz végkielégítést is.

2012. ápr. 24. 17:27
 9/12 A kérdező kommentje:
ÁÁhhh,nem olyanok akik csak úgy kirúgnak...nehogy fizetni kelljen....inkább kikészítenek idegileg!
2012. ápr. 25. 19:34
 10/12 A kérdező kommentje:

Összegzem!

Akkor vagyok jogosult,ha meg van 365 nap munkával töltött napom és van munkaviszonyom szülésnél,igénylésnél,még akkor is,ha van egy kis szünet!

???????????????????????????????????????????????????????

2012. ápr. 25. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!