Megváltozott a házasságotok, miután a pici megszületett?
Mi mostanra - 15 hetes a kisfiunk - jutottunk el odáig, hogy nincs is normális kapcsolatunk, kettönknek egymással:(.
Én nagyon nehezen hagyom itthon még a nagyszüleire is, mert mindig az van, hogy sír mikor telefonálok. És beszélgetni sem tudunk miről, mert ugye én egész nap a babával vagyok, ő meg dolgozik így közös napi téma nehezen van. Nem szívesen beszél a munkájáról, meg az olyan sablonos is.
Nem érzem még, hogy le kellene vállnom a fiamról, hisz még nagyon pici és minden szeretetem rá irányul, egyszerűen már energiám nincs a férjemet is babusgatni késő este, pedig nagyon igényelné. Nehéz nagyon. Ti hogy tudtatok kijönni ebből? És mikor?
(Amúgy imádja a fiunkat és sokat is segít körülötte.)
szia.csatlakozom a körhöz...hetekig jogosan érezte magát mellőzöttnek a férjem.Volt olyan hogy csak vitáztunk,nem beszéltünk.igazi "van vagy nincs sapka rajtad" szitu.úgy éreztem,hogy ő csak dolgozik...én meg minden mást!Aztán egy napon eldöntöttem,hogy ez így nem jó.leültünk megbeszéltük,hogy ki mit vár a másiktól...és azóta 1-2 fokkal jobb.sokszor alszik külföldön,így ez is nehezíti a helyzetet.A szex viszonylag jó,csak legyen hozzá erőnk :-)
így ha nekem épp van,akkor időben 21-21:30között becsalom az ágyba....vagy fordítva.Mostanra (lassan 9hónapos a fiunk) vagyunk ott,ahol a baba előtt.Napközben is felhívom csak úgy,többször elmegyünk otthonról 3ban...holnapra szülinapi kerti partit szervez nekem :-)
Most jó.
Kitartás,és beszéljetek,ez a legfontosabb!
Hát igen, valószinűleg van ilyen időszak minden család életében, nekünk is volt. Szerintem nem a szülőszobán születik a család, hanem a szülést követő néhány hónapban. Akik nem tesznek azért, hogy a családja tagjai jól érezzék magukat egymás társaságában, azok általában el is válnak. A családi jó hangulat sok munkába kerül, de nagyon megéri.
Este, mikor elaludt a kicsi, kérdezd meg a szemébe nézve, hogy hogy érzi magát, milyen napja volt. Akármilyen fáradt is vagy. Muszáj. Ez az első lépés, a többi meg jön magától. biztos vagyok benne, hogy nyitni fog feléd ő is. Sok sikert!
Köszönöm a tanácsokat. A hétvégén egy kicsit mélyebben elbeszélgetek vele.
Sokszor menne szórakozni velem kettesben, de olyan macerás bulizni úgy, hogy nem ihatok (mert szoptatok) és az is zavar, hogy este, mielőtt összebújunk, megyek fejni? Hát az teljesen elveszi a kedvem.
Szia!
Ez most normális hogy így van. Te most főleg a babádé vagy, de ez ahogy telik az idő egyre könnyebb lesz. Az fontos, hogy megbeszéljétek ezt a helyzetet, mondd el hogy szereted, de most nagyon leköt a kicsi. Mondd el neki azt is, hogy ez nem lesz mindig így, és kérdd a türelmét! Sokan tanácsolják, hogy akkor is tegyél a kedvére a párodnak, ha nincs kedved hozzá. Szerintem ez őszintétlen, és ő is észreveszi, hogy ez nem az igazi. Nálunk áthidaló megoldás volt, hogy nem késő este bújtunk össze mikor a kicsi végre elaludt, hanem nappal a szundi időben. Persze ez csak hétvégéken volt kivitelezhető, de sokkal jobb volt, mint éjjel hulla fáradtan. A másik babusgatási időpontunk a hajnal lett. Aki hamarabb ébredt, az szeretgette a másikat. Így mindkettőnk napja jól indult.
Sokan úgy érzik, hogy a nő hibája, ha babázás alatt tönkremegy a házasság. A férfiak hajlamosak kirekesztettnek, elhanyagoltnak érezni magukat, holott ők nem tesznek semmit, hogy beilleszkedjenek a kis családjukba. Mikor hazatérnek a munkából, leülnek és várják hogy azt kapják mint régen. Pedig már semmi nem lesz a régi, mert már nem csak ketten vannak! Az anya is dolgozik egész nap, estére ugyanolyan fáradt(ha nem jobban) mint az apa, ugyanúgy jólesne neki is egy kis szeretet,pár kedves szó, és együtt befejezni a napot. Együtt fürdetni a babát, összebújva eleltatni.
Nem a nőnek kell a férfit kényeztetni, hanem egymást kell szeretgetni! A férfi az odafordulásával, figyelmével, és beilleszkedni akarásával csináljon kedvet a nőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!