Mennyibe kerül az abortusz?
A beavatkozás költségei
Ha az állapotos nőnél vagy magzatnál fennálló egészségügyi ok miatt kerül sor a terhesség megszakítására, a beavatkozás költségeit az Egészségbiztosítási Alap fedezi.
Amennyiben nem egészségügyi ok indokolja a terhesség-megszakítást, a beavatkozásért fizetni kell. A díjat átutalási postautalványon kell befizetni, amelyet a terhesség-megszakítási kérőlap kitöltésekor kap meg a kérelmező. Az ára 26 193 Ft.
A térítési díjnak csak 30%-át kell megfizetni azonban, ha a terhesség megszakítását kérő személy vagy a vele egy háztartásban élő házastársa, élettársa, illetőleg az eltartója rendkívüli szociális segélyben vagy átmeneti segélyben részesül.
A következő személyeknek nem kell a beavatkozásért fizetni:
Szociális intézményben lakó személy
Az átmeneti gondozásban részesülő, valamint az átmeneti vagy tartós nevelésbe vett kiskorú, illetve az utógondozási ellátásban részesülő felnőtt.
Kivételes és rendkívüli segélyben részesülő személy
Külföldi személy, akit a menekültügyi hatóság menedékesként vagy befogadottként elismert, és aki nemzetközi szerződésben foglaltak alapján az országból nem utasítható ki.
A kedvezmények igényléséhez a terhesség-megszakításra vonatkozó kérőlap kiállításakor kell bemutatni a pénzbeli ellátást igazoló határozatot, bizonylatot, illetve jövedelemigazolást.
Első vagyok!
sajnos az összeg mindig változik, igen én is valahol olvastam már 29160 ft-ot, valahol 28500ft-ot.
Pontosan nem tudja senki sem megmondani csak egy bennfentes, de lényeg hogy 30.000 ft durván.
Tavalyi ár, pár száz forint híján 30ezer.
(én is elmentem a beszélgetésre, de megtartottuk a babát, 8 hónapos lassan)
Nem tudom miért kell rögötn lepontozni az 5ös válaszolót, csak mert egy egyszerű kérdést fel tett.
Gondolom mindenki rettenően megijedt a magzatvédő propagandától!
kedves 5-ös neked fogalmad sincs, hogy miért kell elvetetnem amit ugye nem is fogok itt elárulni, ha el akartam volna mondani akkor már a kérdés kiírásakor is megtettem volna, viszont te semmi értelmesen nem írtál csak kérdeztél, mert kíváncsi vagy a körülményekre.
Aki pedig a kérdésre válaszolt annak köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!