Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha szeretek takarítani rendet...

Ha szeretek takarítani rendet tenni, amúgy is, nem is nagy a lakás akkor is kötelezzem a gyerekeimet házimunkára?

Figyelt kérdés

Nálunk otthon a fiúk amúgy is csak egy két dolgot csináltak meg (még gyerekkoromban) és olyan életidegen tőlem hogy a fiaim mossanak vagy mosogassanak felmossanak port törölgessenek szóval nekem ez női munka vhogy.A férjem se nagyon csinál meg ilyesmit. Furán jönne ki ha a gyerekeknek meg kellene csinálni. Megbecsülik a rendet tehát ha rendet tettem nem rohangálnak be sáros lábbal vagy nem morzsáznak le (vagy csak ritkán)szóval nem az van hogy nincs becsülete a házimunkámnak.

Azért vegyem rá őket mindenképp, mert később rossz lesz nekik ha olyan párjuk lesz aki ezt elvárná?

2012. júl. 26. 19:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem fogd be őket. Ne feltétlen mosogatásba meg vasalásba, de pl. a porszívózás szerintem nem kifejezetten női munka. Nem kell az egész házat nekik takarítani, de mondjuk a saját szobájukat rakják rendbe.

21 éves lány vagyok, a bátyám 25. Most együtt lakunk...

Hát kész katasztrófa. Megvallom őszintén, el lettünk kényeztetve. Anyukám szerette a rendet, így bár próbált ránevelni arra, hogy takarítsam a szobám, egy idő után megunta és inkább megcsinálta ő.

Most, hogy külön élek, nagyon nehezen veszem rá magam a házimunkára. A tesóm meg aztán még rosszabb. Azt várná, hogy most én legyek anyu helyett a "takarítónő", a füle botját se mozdítja, de ha rendetlenség van, akkor leb.asz. Ha véletlen vmit mégis megcsinál, akkor egy hónapig hallgathatom, hogy mekkora mártír volt. (Holott jóval többet takarítok, mint ő).

Én sajnálom, hogy nem lettünk ránevelve arra, hogy tartsunk rendet magunk körül.

2012. júl. 26. 19:58
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekik is jobb lesz, ha megszokják. Manapság már a fiúktól is elvárt, hogy legalább valamennyire meg tudják ezeket csinálni, később, mire felnőnek, még inkább az lesz. Aztán meg ki tudja, lehet, hogy lesz az életüknek egy olyan szakasza, amikor se nem veled élnek, se nem a párjukkal, hanem mondjuk egyedül, vagy más férfiakkal, pl. kollégium, egyetemi évek alatt albérlet, munka miatt, vagy akármi miatt, hát szerintem nekik is előnyös lenne, ha nem akkor próbálnának meg először házimunkát végezni, hanem már lenne benne rutinjuk.
2012. júl. 26. 20:09
 3/6 A kérdező kommentje:
hmm lehet igazatok van...mondjuk nálunk ez úgy volt hogy tesóim amí együtt laktunk úgy gondolták, én megcsinálom helyettük (meg is csináltam) de mikor külön kerültek vagy kifogtak egy olyan csajt aki nem rendszerető, bizony megcsinálták ők!!! Egy idő után nem nézték a koszt meg a rendetlenséget...
2012. júl. 26. 20:19
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A nevelés azt jelenti, hogy az életre neveled őket. Mindent meg kell nekik tanítani, hogy majd nélküled is boldoguljanak. Ha nem akarod, hogy felnőtt korukban rendetlenség vegye őket körül, akkor most hozzá kell szokatni őket. A válasz egyértelmű igen.
2012. júl. 26. 20:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Naná. Bocs, de nekem meg ez a felfogás tájidegen. Ez működött, mikor a nő egész nap otthon volt, és a háztartást vezette, gyerekeket nevelt, a férfi meg eltartotta a családját. Manapság ez ritka, mint a fehér holló. Ha a nő kiveszi a részét a családfenntartásból a férfi is vegye ki a részét a házimunkából, és a gyereknevelésből. Legalábbis nálunk így működik, mert férjemet is nevelték, és ez főleg anyósom érdeme.

Ne a jövendőbeli menyeid miatt csináld, csak gondold végig racionálisan.

2012. júl. 26. 21:06
 6/6 anonim ***** válasza:

Legyenek a srácaidnak is feladataik. Jól írták előttem, az életre kell nevelni őket, és ebbe a házimunka is kőkeményen beletartozik. Nálunk csak nekem kellett segítenem, 16 évesen már anyu helyett én vezettem a teljes háztartást nyáron, ahelyett, hogy kicsit éltem volna a laza éveimet. A 31 éves bátyám még otthon lakik, lövése sincs arról, hogyan kell bekapcsolni az automata mosógépet!

Nem lesz semmi bajuk attól, ha néha kiporszívóznak, elmosogatnak, vagy a nagytakarításnál besegítenek. Később egy-két egyszerűbb, alap ételt is megtaníthatsz nekik elkészíteni. Lehet, hogy lesz olyan szakasz az életükben, amikor saját lábra kell állni, és bizony a srácoknál is ciki, ha nem tudják felhúzni a saját ágyneműjüket.

2012. júl. 26. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!