21éves vagyok! Kaphatok e valami segélyt ha a gyermekvállalás előtt nem dolgoztam, hanem nappali tagozatos suliba jártam, ez beleszámít az egészség biztosításba?
Figyelt kérdés
2009. júl. 16. 08:45
1/4 anonim válasza:
Az fog neked is járni, ami mindenkinek, aki nem dolgozott: GYES és Családi pótlék, valamint az egyszeri anyasági segély.
Az, hogy biztosítva vagy, önmagában nem jelent semmit, csak akkor, ha valamennyit dolgoznál is, és fennálló munkaviszonnyal rendelkeznél, amikor szülni mész.
2/4 anonim válasza:
gyes-re jogosult vagy, ez mindenkinek alanyi jogon jár, kb. 23 ezer ft havonta
családi pótlék, 12 200 havonta
a szülés után kapsz EGYSZERI anyasági támogatást, 64 ezer (ez csak egyszer jár, a szülés után!)
3/4 anonim válasza:
sajnos nem. dolgozni kell szülés előtt a juttatásokhoz!
4/4 anonim válasza:
Önmagában csak a hallgatói jogviszony nem jogosít gyedre. Annyi előnyt jelenthet, hogy a tanulmányok ideje beleszámít azoknak a napoknak a számába ami tgyáshoz illetve gyedhez kell. Ahhoz, hogy tgyás illetve gyed járjon a szülés időpontjában kell, hogy legyen munkaviszonyod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!