Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 21éves vagyok! Kaphatok e...

21éves vagyok! Kaphatok e valami segélyt ha a gyermekvállalás előtt nem dolgoztam, hanem nappali tagozatos suliba jártam, ez beleszámít az egészség biztosításba?

Figyelt kérdés
2009. júl. 16. 08:45
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Az fog neked is járni, ami mindenkinek, aki nem dolgozott: GYES és Családi pótlék, valamint az egyszeri anyasági segély.

Az, hogy biztosítva vagy, önmagában nem jelent semmit, csak akkor, ha valamennyit dolgoznál is, és fennálló munkaviszonnyal rendelkeznél, amikor szülni mész.

2009. júl. 16. 08:52
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

gyes-re jogosult vagy, ez mindenkinek alanyi jogon jár, kb. 23 ezer ft havonta

családi pótlék, 12 200 havonta

a szülés után kapsz EGYSZERI anyasági támogatást, 64 ezer (ez csak egyszer jár, a szülés után!)

2009. júl. 16. 09:10
 3/4 anonim ***** válasza:
38%
sajnos nem. dolgozni kell szülés előtt a juttatásokhoz!
2009. júl. 16. 09:12
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Önmagában csak a hallgatói jogviszony nem jogosít gyedre. Annyi előnyt jelenthet, hogy a tanulmányok ideje beleszámít azoknak a napoknak a számába ami tgyáshoz illetve gyedhez kell. Ahhoz, hogy tgyás illetve gyed járjon a szülés időpontjában kell, hogy legyen munkaviszonyod.
2009. júl. 16. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!