Magamhoz vehetem unokahúgom babaáját (13 éves a kislány és terhes! )?
A gyámhivatal jó ötlet, ilyen esteben szerintem amúgy is hivatalból értesíti őket a védőnő. Ugye jár a kislány orvoshoz, terhesgondozásra? Amúgy szerintem itt nem elég, hogy mit akar az unokahúgod, hiszen kiskorú. Az apja lenne a baba törvényes gyámja, ha nem adják örökbe. És még valami: 13 éves kislányt teherbe ejteni elég komoly bűncselekmény. Ha nem árulja is el a pasi nevét, azt elvileg körözni fogják, sőt, börtönre számíthat, ha már nagykorú.
Mielőbb keresd fel a gyámhivatalt, ők segítenek. Neked pedig minden jót és kitartást. Remélem, megkapod a kisbabát, ha így aggódsz értük, nálad biztos jó helyen lenne.
Sajnos fogalmunk sincs, hogy ki lehet a fiú, mert sose említett fiút, aki esetleg próbálkozott volna nála, annyit tudtunk kiszedni belőle, hogy egy osztálytársának a báttyának a haverja. Amiből persze lehet, hogy egy szó sem igaz. Terhesgondozáson most volt először, mert bátyám berakta a kocsiba és elvitte, ölben vitte fel a lépcsőn, annyira nem akarta. Most meg bátyám attól fél, hogy őt majd megbüntetik, amiért nem vigyázott a lányára eléggé :((( De hát semmit nem tehetett ellene, nem volt ennek semmi előjele, ez egy kedves, nyílt, jóképességű gyerek volt, tavaly ilyenkor még jött kölcsönkérni a könyveimet és jókat beszélgettünk róla, meg minden másról. Nem tudom, miért lett ilyen, de nem engedem, hogy ez az őrület egy ártatlan kisbaba életének a rovására menjen!
Köszönöm a válaszokta mindenkinek! Aki tud valami tanácsot adni még,az kérem írjon!
tudom, hogy jó későn írok választ, de csako most akadtam véletlenül erre a posztra, és látom, hogy igazából senki nem tudta megválaszolni a kérdésedet. Szóval ha még olvasod, akkor ez az ami történni fog:
1) a rendőrség hivatalból nyomozást fog indítani, hogy kiderítsék ki az apa, mivel fiatalkorúról van szó. Ezzel neked, nektek nem kell foglalkoznotok, valszeg nem találják meg, ha a kislány nem mondja el, hogy ki az.
2) a gyámhivatal is eljárást fog indítani, mivel kiskorúról van szó. A gyámhivatal ki fog kelölni egy gyámot a baba mellé, aki minden valószínűséggel az apa lesz.
3) annak, hogy örökbefogadd a babát semmi akadálya sincs, ebben az esetben szükség van az anya(ebben az esetben az anya gondviselőjének a beleegyezésébe, mivel a lány cselekvőképtelen), utána a gyámhivatal idít vizsgálatot, hogy alkalmas vagy-e örökbefogadónak.Megnyugtatlak, hogy a gyámhivatal elsődleges célja, hogy a gyereket a családban tartsa, tehát itt fog először körbenézni. Első korben a bátyád fog szóba kerülni utána a tágabb rokonság, nagyszülők, nagybácsi stb.
Ha, és amennyiben örökbefogodod a babát, azzal a szülők elbveszítenek minden féle szülői jogokat a gyermek fölött, így haa kislány nagykorú lesz, nem veheti el. Hangsúlyoznám, hogy ez jogilag van így. Hogy ez milyen hatáéssal lesz a családra, az aggaszt inkább. Javaslom, hogy forduljatok a helyi cslaádsegítőhöz, családterápiára. Hasznos lesz. És ott tudnak részletesebben válaszolni bármilyen kérdésre a továbbiakban.
A saját próblémáddal kapcsolatban pedig: a jelenleg hatályos jogszabályok alapján a különélő szülő is köteles gondoskodni a gyermeke fejlődéséről. Ha ne adj isten van egy válási hatátozat ami kimondja, hogy a volt párodnak gyermektartási kötlezettsége van, akkor a gyámhivatal a gyermektarás összegét megelőlegezi, és utólag behajtja a volt párodon. Ez egy zseniális rendszer :)
Szia Kedves Kérdező!
Mi történt végülis? :o)
Mindig kíváncsi vagyok a "történetek" folytatására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!