Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van olyan köztetek, aki...

Van olyan köztetek, aki tudatosan vállalta Down-kóros babáját?

Figyelt kérdés

Ma (is) láttam egy Down-kóros fiút, akinek az idős anyukája szorosan fogta a karját. Ilyenkor mindig eszembe jut a kérdés, hogy vajon, ha abban az időben is lettek volna olyan vizsgálatok, mint manapság, akkor is megszülte volna-e?

Másrészt az is érdekelne, hogy aki úgy tudta, hogy egészséges babát vár az hogy élte át, mikor a születésnél kiderült, hogy Down-kóros a pici?

Mi egy év múlva szeretnénk elkezdeni próbálkozni a babával és olyan sokszor eszembe jut, hogy mi lenne, ha fogyatékos babánk születne? Szociális munkásnak tanultam, úgyhogy nagyon sok sérült gyerekkel találkoztam és mai napig nem tudom felfogni, hogy lehet annyi erő azokban a szülőkben, akik tisztességgel nevelik ezeket a gyerekeket is!:(

2012. júl. 21. 16:56
 1/5 anonim ***** válasza:
62%
Pont mot írtam egy másik kérdéshez, de szerintem a fejlődési rendellenességek közül (szellemi, testi) talán a down-kór az egyedüli, ami nem teszi "boldogtalanná" a családot. Nem sok ugyan a szellemi fejlettségük, de ők "örök" gyerekek, mosolyognak, vidámak...nem agresszívak nem kapnak dührohamot, nem verekszenek. Vagy csak ritkán.
2012. júl. 21. 17:52
 2/5 A kérdező kommentje:
Ahogy írtam már többször volt szerencsém Down-kóros gyerekekkel találkozni, meg tanultam is róluk, úgyhogy tudom milyen ez a fogyatékosság, viszont (nem bántásból,de) nem ez volt a kérdésem.:) Azért köszi!
2012. júl. 21. 18:03
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én 36 éves vagyok, rossz lett az afp-m, uh-on rendben találtak mindent, nem vállaltam be a magzatvízvételt. De nagyon reménykedem, hogy egészséges babát hordok a szívem alatt!!!!!!!
2012. júl. 21. 18:21
 4/5 anonim ***** válasza:
72%
Anyósom óvónő, van egy Down-kóros a csoportjában. A szülők tudatosan vállalták, pontosabban úgy voltak vele hogy téved az orvos és nem lesz baj :-( Azóta született még egy gyerekük, ő is beteg lett, apuka lelépett.
2012. júl. 21. 18:44
 5/5 anonim ***** válasza:
58%
Van egy ismerősöm, két egészséges gyereke van és egy down-kóros (ő a középső). Tudta, hogy beteg lesz, de megtartotta. Én biztos nem tartanám meg, bennem nem lenne ennyi erő, inkább nem akarnék az életben gyereket.
2012. júl. 21. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!