Ha nem fürdik meg a baba egy nap, már sz@r anya vagyok?
1 hónapos a kicsim.
Nyár van, megyünk esténként sétálni, kimozdulunk a gyerekekkel.
Előfordult, hogy később érünk haza, így a kicsinek kimarad az esti fürdés.
Természetesen a nap folyamán többször áttörölgetem, tehát nem koszos:)
Anyám is itt lakik, este bejött a szobába, ahogy megjöttünk és felszólalt a gyerek érdekében, hogy fürdessük meg, mert már 2 napja kimaradt.
Szerintetek is szar anya vagyok?
Köszönöm.
Már megfürdettem, illatos:)
Ne foglalkozz vele!A "szar anya" kategória nem itt kezdődik, és nem ezen múlik!!!
Én meg nem fürdethetem minden nap az ekcémája miatt, neki sem lesz semmi baja ettől.
Ebben a korban sokkal inkább arról van szó, hogy rituálé, mint tényleges kosz lemosás :) Én tuti anyám kezébe nyomtam volna, ha éppen ébren van, hogy tessék, lehet vinni.
Ő megfürdette volna, nem ezzel van a gond, hanem a számonkéréssel, a mi életünkbe való beleszólással.
Mindenbe beleszól, olyan velem szemben, mint egy rossz anyós:(
Nézd, régen hetente 1-szer fürödtek az emberek, mégis túlélték.
Viszont azt nem hiszem, hogy ilyen melegben NEKED jó lenne, ha nem fürödhetnél. Én legalábbis megizzadok, naponta többször szoktam zuhanyozni (ebből csak az esti fürdésnél használok szappant).
Akárhány hónapos a gyerek, neki is melege van, ő is megizzad. Neki is jólesik a friss víz. Ha kimarad az este valahány órakor esedékes fürdés (nem tudom, hánykor szoktad fürdetni), mert elalszik, meg lehet fürdetni a következő etetés előtt, akár éjfélkor is, mert nem hiszem, hogy az 1 hónapos baba átalussza az éjszakát (az nagyon nem lenne jó).
Illetve ha az esti mégis elmaradt, lehet ezzel kezdeni a másnap reggelt. Sehol nincs megírva, hogy a fürdetés csak pontban X órakor történhet. Vagy lehet séta előtt is fürdetni, ha tudod, hogy későn érsz haza (a séta is fontos!).
Igazság szerint én sem érzem indokoltnak, hogy 2 fürdetés között 48 óra teljen el.
10:25
már miért ne lenne jó ha átaludná az éjszakát?
Nekem 3 htes korától 11től hajnal 5-fél6ig aludt szépen,fél éves korától pedig 9től 6ig.
Ép és egészséges ha az örökölt ekcémáját nem számolom.
Fürdetni nem is fürdethettem naponta,mert a sima vizet se birta sokáig a bőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!