Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, ti tényleg lenézitek...

Anyukák, ti tényleg lenézitek a védőnőket?

Figyelt kérdés
Védőnő szeretnék lenni, úgy érzem, tényleg ebben teljesedhetnék ki, és ezt élvezném a legjobban. Azonban édesanyám azt mondta, hogy nagyot csalódna bennem, ha "csak egy védőnő" lennék, azokat egyébként is minden anyuka csak lenézi. A nagyszüleim szerint az a baja, hogy akkor nem tud velem dicsekedni, hogy pl. orvos lettem. Tényleg ennyire lenézett hivatás a védőnő? Nem fogom az életcélom megváltoztatni édesanyám véleménye miatt, csak kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok erről. :)

2012. júl. 18. 19:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
71%

Amíg el nem költöztünk, és azt hittem, hogy minden védőnő olyan kiváló, és olyan nagy segítséget jelent, mint aki nekünk volt. A mi védőnőnk valóban mindenre tudott érdemben válaszolni, reagálni, és valós támaszt nyújtott, amikor súlyos problémák jöttek elő a terhesség idején. Utána is nagyon sok gondunk volt, kórházak, orvosok, könnyek, reménytelenség, de a védőnőnk volt a nagyon kevés stabil emberek egyike, aki tartotta bennem a lelket.

Aztán elköltözve rájöttem, hogy a védőnők sem egyformák, és utólag összetehetem a két kezemet, hogy olyannál kezdtünk, aki tényleg talán a legjobbak között van.

Való igaz, hogy akinek nincs még gyermeke, az sok dologhoz hozzá sem tud szagolni, hisz annyi fontos dolog nincs benne a nagykönyvekben... utóbbi két védőnőnk gyermektelen volt, és a jószándékuk ellenére ez érződött is.

2012. júl. 18. 19:34
 12/18 anonim ***** válasza:
60%

Én nem nézem le őket, csak konkrétan már nem adok a miénk véleményére semmit. Ő a nagykönyv szerint vesz mindent, és sokszor rám hozta a frászt, ami miatt az ügyeletre vittem a gyerekeket, a nagy semmi miatt, és felesleges kivizsgálásokon kellett átesniük. Az utolsó alkalommal kidobtam a házunkból, és megmondtam, hogy a kötelező vizsgálatok alkalmával találkozunk csak legközelebb. Amikor tényleges segítség kellett volna, akkor mindíg annyit mondott: vigyem orvoshoz. (pl fogzik-e azért ilyen az ínye- másnap már kint volt, vagy mi legyen a következő a hozzátáplálásban...stb).

Persze ismerek olyat (rokon), aki 2 gyerekkel, 2 unokával nagyon penge, és minden téren lehet rá számítani, de sajnos kevés az ilyen.

Egy fecske nem csinál nyarat!

2012. júl. 18. 19:47
 13/18 anonim ***** válasza:
64%

Mióta gyermekem van,magam is elgondolkoztam azon,hogy védőnőnek kellene mennem :-)

Valóban,van egy pár olyan védőnő,akik csak a könyvből tudnak dolgokat,tapasztalatuk nincs- a gyerek orvosokról ugyan ezt tudom írni! Tehát ha pl parás az anyuka,mert 7 hónaposan nem fordult még meg a gyerek,akkor azonnal szakemberhez küldenék.Ha majdnem 10 hónapos a gyerek és nem mászik,akkor egyből szakemberhez küldenék- pedig csak meg kellene nézni pár alap dolgot,pl a mászás hiányában,hogy kúszik e,ül e...stb. És várni kellene egy kicsit,illetve megpróbálni ösztönözni úgy,hogy mászunk a gyerek előtt-hiszen a babák utánozva tanulnak!

Azok a védőnők,akiknek van saját tapasztalatuk-akár csak úgy,hogy családon belül látták a testvérüknél hogy volt- azok esetenként tudhatnak pár olyan praktikát,amit a saját tapasztalattal nem rendelkező kollegina nem tud.

Nekem 4 védőnőm volt. Az elsővel 1x találkoztam,Ő akkor ment nyugdíjba. A második csak helyettesítés volt,majd lett a 3.- aki eredetileg lett volna,gyes-ről ment vissza,és volt egy 4. aki szintén helyettesített,mert az eredeti megint "be babásodott". Most megint Ő van és tök jó,mert sok dolgot meg tudok Vele beszélni,nagyon "laza",nem paráztat senkit feleslegesen! Imádtam azokat is,akik helyettesítették,de Őt is! :-)

Szerintem szép szakmát választottál!! Én szeretnék védőnő lenni,és nem csak a fizu miatt,hanem azért,mert azzal foglalkozhatnék,amihez diploma mellett is majdnem annyira értek,mint a védőnők! Imádom a babákat,sokat tudok a terhességről is... Csúcs védőnő lennék! :-D

Üdv: 3 lányos,10hkm

2012. júl. 18. 20:21
 14/18 anonim ***** válasza:
93%
bocsánat,nálam már este van agyilag is :-) Szóval úgy hangozna a mondat helyesen,hogy "azzal foglalkozhatnék,amihez diploma nélkül ..."
2012. júl. 18. 20:23
 15/18 anonim ***** válasza:
86%

Én nem nézem le. Bár én meg pedagógus vagyok, szóval egy hajóban evezünk :) Nem is értem, miért néz le bárki valakit a munkájáért???

Nálunk 2 volt a 2 gyereknél, mindkettő tündér, nem tolakodó, segítőkész. Az elsőnél egy idősebb, tapasztalt, 2 gyerekes nő volt, de soha nem okoskodott, mindig csak segített, és megkérdezte, hogy ezt vagy azt én hogyan csinálom, hogyan szeretném.

A másodiknál bevallom, kicsit megrettentem, amikor egy nálam kb. 10 évvel fiatalabb nagyon csini védőnőhöz kerültem. De nagyon kellemesen csalódtam, mindenben csak segített, nem volt erőszakos, mindig el tudtam érni, ha valami recept kellett, vagy kérdésem volt.

De ha valakinek rossz a tapasztalata, és azt leírja, elmeséli, az könnyebben terjed, mert a jó az természetes, a rossz meg hír. Védőnőkből is nyilván van olyan, akinek nem ezt kéne csinálni, ahogy minden szakmában. Én nem hinném a többséggel lenne a gond.

Ne hagyd magad, és legyél te is jó védőnő, olyan, aki segít az anyukáknak, nem bosszantja őket!:)

2012. júl. 18. 22:19
 16/18 anonim ***** válasza:

én kedvelem a védőnőnket, nekem mindig segített, akármikor felhívhattam,

de sajnos a szoptatás terén nagyon nagy butaságokat mondott, első babás anyukaként fogalmam nem volt az egészről, és sajnos még a gyk-t sem látogattam annak idején :), szóval totál tudatlan voltam, és így utólag már tudom, hogy ebben a témában nem kellett volna a védőnőre hallgatnom

de ezt leszámítva összességében pozitívan tudok róla nyilatkozni

2012. júl. 18. 23:21
 17/18 anonim ***** válasza:
65%

Nem nézem le őket.

A 2 gyerekkel most "fogyasszuk" a 4. védőnőnket. 4-ből 1 volt, aki nagyon kedves, aranyos, és hozzáértő volt, a többi felejtős.

Nekem segítség kellett az első gyerkőccel, hát mindent kaptam, csak segítséget nem. A másodiknál meg mindent a számba akart rágni, mint valami buzgómócsing, az egyik még arra sem tudott válaszolni, hogy x gyógyszert (népszerű fájdalomcsillapítóról volt szó) bevehetem-e szoptatás alatt és had ne soroljam.

A mostanival igazából bajom nincs, de teljesen feleslegesnek tartom. Úgyis kell gyerekorvoshoz járni rendszeresen, akkor minek védőnőhöz. Én pl ha kérdésem van a gyerekkel kapcsolatban legyen az akár fogzás, akár hőemelkedés, bármi apró dolog, mindig a gyerekorvost hívom. Én védőnőt még önszántamból nem hívtam a gyerekek miatt, a gyerekorvost viszont annál többször.

Szóval le nem nézem, de értelmét nem látom. Terhesség alatt még csak csak, bár ott sem csinál semmi újat, legalább is az én dokim mindent csinált amit a védőnő is.

2012. júl. 18. 23:53
 18/18 anonim ***** válasza:
Én bírom a védőnőmet, bármikor fel lehet hívni, általában tud is segíteni. Bár előfordul, hogy túl reagál dolgokat, vagy ha nem tud már semmi tanácsot adni, akkor biztos fogzik a gyerek, vagy a hasa fáj. De mondom: nagyon jó fej. Neki van gyereke, és sajnos régebben volt egy abortusza, mert beteg volt a babája. Rendesen el látja a feladatát, és ha nem jelentkezünk valami miatt hosszabb ideig akkor felhív, hogy baj van-e. Én bírom.
2012. júl. 28. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!