Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Babát vállalni azért mert...

Babát vállalni azért mert elértem a kritikus kort? Boldogok leszünk?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok, mindenki nyaggat, hogy ideje babázni, mert kifutok az időből. Valahol tudom, hogy igazuk van, de nem vagyok biztos benne, hogy elég érett vagyok hozzá. Most végeztem a sulival, munkát szeretnék találni, élni szeretném egy kicsit az életemet. Párom is csak azért szeretné most a babát, mert később nagyobb lesz a kockázat és aggódik.

Nem tudom, hogy később melyik döntésemet bánom meg, ha vállalunk babát, vagy ha nem.

Volt olyan aki engedett az "unszolásnak"?

Megbánta? Nem bánta meg? Tudom, hogy az én problémámat nem oldhatjátok meg, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.

2012. júl. 17. 15:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Kritikus kort?!?

Talán ha 36 éves lennél, akkor esetleg.

Én 33 évesen szültem az elsőt, most azt mondom, kicsit talán késő volt. Ha nem érzel égető vágyat a babára, csak a többiek unszolására ne vállaljátok még 1-2 évig!

2012. júl. 17. 15:19
 2/12 wartburg353s ***** válasza:
Nincs igazuk! Akkor jöjjön a baba, amikor Te is kész vagy rá.
2012. júl. 17. 15:24
 3/12 anonim ***** válasza:

25 éves voltam mikor megismertem a férjemet. Dolgoztam, és semmiképp nem vállaltam volna addig babát, amíg nem kapok gyedet. 2005ben végeztem a sulival, abban az évben kezdtem dolgozni, 2006-ban ismerkedtem meg a férjemmel. 2008-ban született a lányunk, 27 éves elmúltam. És 29 voltam mikor az ikrek megszülettek. Gondolkodunk még egy babán, de még vissza szeretnék menni dolgozni egy évet, aztán próbálkozni, vagyis már bőven 30 felett leszek mire születik, de én még ezt nem tartom kockázatos kornak. Régen annak számított, ma már egyátlán nem! És még nem vagy elkésve egyáltalán! Ne másokra hallgass és unszolás miatt szülj, hanem ha te is úgy gondolod, úgy érzed szeretnéd!! És én biztosan dolgoznék pár évet, minimum kettőt a helyedben, mert (van ahol ugyan nem)de a pénz sem mindegy, és talán vissza is fognak várni, mert kicsi gyerekkel még nehezebb elhelyezkedni.

Hugom 23 évesen ment férjhez, nem tudott elhelyezkedni csak 2011 tavaszán, akkor már 25 volt. Most hosszas megfontolás után, mert gyes-es helyén dolgozik, terhes, decemberre várják a kicsit, szóval majdnem 27 lesz mire megszületik és ez az első kicsi lesz ugye. Akarnak még tesót is.

2012. júl. 17. 15:26
 4/12 anonim ***** válasza:

Mikor elolvastam a főkérdést azt hittem 4 éves vagy!!

Kritikus kor 26 évesen???

Ugyan már!!

Én 25 évesen szültem az elsőt 27 évesen a másodikat, imádom őket, de ma már 27 -28 évesen szülném az elsőt.

Semmiről nem késtél még le.

2012. júl. 17. 15:28
 5/12 anonim ***** válasza:
Kritikus Kor?!?!Mi van?!39 éves vagyok,2.5 hónap múlva születik meg a 3. babám.A kockázat végett sem kell aggódni,nagyon-nagyon jó szűrővizsgálatok vannak.Dolgozz,élj,képezzetek egy kis tartalékot,és majd 2-3-4 év múlva térj vissza erre a témára.És még valami:mivel ez a TE életed,SENKI nem döntheti el,mi is jó NEKED/NEKTEK!Ne hagyd,hogy mások befolyásoljanak!
2012. júl. 17. 15:30
 6/12 anonim ***** válasza:
26 évesen engem is unszoltak, de csak 33 évesen engedtem az unszolásnak, de akkor viszont nem bántam meg a gyerekvállalást. Tudom hogy huszonévesen megbántam volna, mert rengeteg jó dologról maradtam volna le a baba miatt, de így megéltem azokat is, és jó emlékek maradnak. Tudom hogy a gyerek szempontjából jobb lett volna, ha huszonévesen szülök, mert ha felnő, akkor sokkal fiatalabb szülő leszek, vagy netán fiatal nagyszülő, ha majd ő is gyereket szül. De nem ezt kell nézni, csak azt, hogy mikor szeretnéd igazán a babát. Ha most még nem jött el az ideje, akkor ne engedj az unszolásnak.
2012. júl. 17. 15:35
 7/12 anonim ***** válasza:

Egyre több ilyen kérdés van!

Miért nyomják ezeknek a mai huszinéveseknek, hogy szülni, szülni, szülni?

Kérdező te pedig állj a sarkadra és "ne a nyomásnak engedj", hanem akkor vállalj gyereket, ha úgy érzed készen vagy rá. Ugyanis a téged nyaggatóknak jó nagy szájuk van, mert nem nekik kell azt a gyereket/gyerekeket felnevelni, eltartani, hanem neked! Ergo akkor szülj, ha TE úgy érzed jöhet! Ha csak a külső nyomás miatt vállalsz, már régen rossz.

2012. júl. 17. 15:39
 8/12 anonim ***** válasza:
Társadalmi elvárásból amúgy sem szabad! :) Majd ha érzed a mindent elsöprő vágyat!Hidd el az még időben lesz! :) Egy bőven "kritikus"kor után szült 2x-es anyuka(31 és 34 évesen tökéletesen egészséges babákat,gondtalan várandóságokból)
2012. júl. 17. 15:46
 9/12 anonim ***** válasza:
Az, hogy te legyel felkeszulve ra lelkileg es erezd ugy, hogy eljott az ido sokkal fontosabb mint az, hogy mennyi idos vagy.
2012. júl. 17. 16:06
 10/12 anonim ***** válasza:

Jaj de nagyon ráérsz még. Akkor vállalj gyereket, ha úgy érzed megértél rá, mondjuk már olyan 80%-ban.

Korban annyira ráérsz még.

Én 32 évesen szültem, de még belefért volna pár év, mert csak 1 gyereket szeretnénk.

Még nyugodtan élvezd az életet, találj munkát, járj el szórakozni, csináld a hobbidat, aludj sokat :-)

2012. júl. 17. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!