Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Így visszagondolva később...

Így visszagondolva később szülted volna meg az első babádat?

Figyelt kérdés

A párommal sokat gondolkodtunk a kérdésen. Ő 25 éves, stabil, jól fizető munkahelye van, én 22 vagyok, de még 4 évem van az egyetemből, amellett dolgozok némi plusz pénzért. Most albérletben élünk egy másik városban, itt nem is akarunk lakást, otthon pedig olyan házunk van, ami 2 lakássá alakítható, oda mennénk majd vissza. Az igazat megvallva én az átlaghoz képest jó anyagi körülmények között nőttem fel és ez most is adott.

Már 5 éve vagyunk együtt és többször előkerült a babatéma. Anyagilag abszolút nem lenne probléma a felnevelése, a párom nagyon gyerekcentrikus, elég rugalmasak is vagyunk, így abszolút beleférne az életünkbe, maximum halasztanék egy évet és egyébként is mindig fiatalon szerettem volna szülni, tanulni is tudnék mellette. A kisebbik öcsémet jóformán én neveltem fel, tudom milyen. Ám sok korombeli barátnőm azt mondja, hogy ő látja a szülein, akik ugye anno pont ennyi idősen szültek, hogy bár szeretik a gyerekeiket, de sokminden kimaradt az életükből a korai babvállalás miatt, még ha nem is mondják.

Ti hogy vagytok ezzel? Várnátok, ha újra ugyanott lennétek? Elsősorban nem anyagi jellegű indíttatásra gondolok vagy karrierre(olyan munkát választottam, ahol mindig lesz helyem, de nem egy karrierszakma), inkább arra, hogy utaztatok volna, több kettesben töltött idő, több szórakozás, bármi.

Köszönöm a válaszokat!

2012. júl. 14. 11:44
 1/9 anonim ***** válasza:

Én 26 évesen szültem az első babámat.Addigra befejeztem az egyetemet,dolgoztam 2 évet,utaztunk egy szóval "éltünk."Most 6 hónapos a kislányom és nagyon jó,így.Nem szültem volna előbb,de később se.

Szerintem még tanulj egy évet legalább,élvezzétek az életet.Beszélhetsz a dékánrektorral,vagy valakivel az egyetemen,kérdezd meg milyen lehetőségeid vannak stb És utána meglátod,mi lesz a helyzet.

2012. júl. 14. 11:50
 2/9 anonim ***** válasza:
Én 22 évesen szültem, 5 éve voltunk együtt akkor a párommal. Ez 5 éve volt, és nem csinálnám máshogy most sem. Olyannyira nem, hogy azóta a 3. gyerekünk született meg fél éve. Nem hiszem, hogy később máshogy fogok érezni.
2012. júl. 14. 11:51
 3/9 A kérdező kommentje:

Eü-ben tanulok, terhesen is simán végig tudnék csinálni egy évet. Egy ismerősöm most szült, tehetett előre hozott vizsgákat, nálunk ezt nem nézik rossz szemmel.

Egyébként egy évet még én is gondoltam várni, utána egy évet terhesen tanulni.

A baráti körünkben még senki sincs ott, hogy ez a kérdés felmerült volna náluk és kicsit csodabogárként néznek ránk, amiért nálunk ez egyáltalán szóba került. Azt mondják gyerekkel is mindent meg lehet csinálni, de azért mégsem ugyanaz.

2012. júl. 14. 11:59
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia, mi 28évesen vállaltuk, most 30évesen jön a 2.

Szüleim voltak hasonló helyzetben mint ti, 22 anya, 25volt apa, amint megszülettem apa elcsatangolt, 3 évre rá jött a tesóm, ővele sem sokat törődött, mindketten dolgoztak mellettünk, anya terhesen sulit végzett, egyedül csinált mindent, majd apa felnőtt a feladathoz és visszatért hozzánk.

Amiket leírtál, az alapján azt gondolom, te készen állsz, sőt a legtöbb nő onnantól hogy ezt eldöntötte magában, végig is viszi amit vállalt, a kérdés az hogy a párod 25 évesen készen áll-e erre és 2 év múlva nem jut eszébe hogy ő még csak 27 de már kötöttségekkel "kell" élnie és egyszer csak ki akar törni. Szóval hogy tényleg tudja-e hogy mivel jár és hogy onnantól a kis Manó ott lesz mindig.

A kettesben töltött idő pedig sokszor segítség és szervezés és emberi rugalmasság kérdése. Mi csak ketten vagyunk a férjemmel, szinte senkire sem számíthatunk, de egyelőre menedzseljük, ehhez az kell, hogy ha ő bulizósabb kedvében van, én zokszó nélkül maradok otthon, cserébe lefektetésig mindenben segít a gyerek körül és már csak akkor megy el, ha nekem sincs több teendőm aznapra. Ez a felállás sem való minden nőnek. Ha megvan a munkahely, az anyagiak, innentől csak a kettőtök hozzáállásán múlik minden, na meg hogy milyen irányba változtat meg benneteket az új helyzet, mert hogy azért még 30éves korotokig sokat fogtok ám változni, reméljük együtt és ugyanabba az irányba.

2012. júl. 14. 12:16
 5/9 anonim ***** válasza:

Első babát 29 évesen szültem, a másodiknál már 32 leszek, mire megszületik. Sajnálom, hogy nem szültem max. 25 évesen. Tudom, hogy hülyén hangzik, de most öregnek érzem magam ilyen pici gyerekekhez. Persze ez egyénfüggő is, van aki 40 évesen is nagyon jól bírja a kisgyerkőcökkel járó életet:-))

Neked még magvan a lehetőséged, hogy fiatal anyuka légy, azt gondold végig, hogy szeretnéd-e!

2012. júl. 14. 14:05
 6/9 anonim ***** válasza:

27 évesen szültem. Babám nagyon sírós volt, refluxos volt, többször voltunk vele kórházban. Akkor azt gondoltam, hogy túl fiatal voltam, nagy ez a felelősség nekem. Most 2 éves, egy édes, drága kis lányka, látom milyen jó gyerek lett, és most már bánom, hogy nem hamarabb szültem, mert minél több időt akarok vele tölteni, látni akarom felnőttként, idősként is és a második gyerekkel még inkább öregebb leszek... :)

Félre ne érts, nem vagyok öreg most 29 évesen, de valahogy már átértékeltem, és talán egy kicsit korábban kellett volna szülni az első babát.

No, de az is számít, hogy milyen a lehetőséged!

Én előtte tanultam, dolgozni is akartam, hogy azért legyen mire szülni. Persze nem vártam arra, hogy milliomos legyek, de azért egy kis alapom legyen.

S az sem mindegy mikor találod meg a párod.

Az ideális idő mindenkinek más.

2012. júl. 14. 14:32
 7/9 A kérdező kommentje:

Ezek szerint inkább az ellenkezőjére van példa. Én úgy gondolom most vagyok abban az életkorban, amikor a leginkább úgy tudom nevelni a gyerekemet, ahogyan szeretném, lazán, rugalmasan. Csak mindenki hülyének néz, mondván ez még korai, de én hiszem, hogy gyerek mellett is lehet teljes életet élni, sőt. Egyébként is relatíve nagy korkülönbséggel szeretnék majd második babát és ha már az elsőt is későn szülöm, akkor ennek lőttek.

A párom miatt nem aggódok, ő jobban szeretné, mint én. Nemrégen késett a menstruációm és felvetettem, hogy mi van, ha terhes vagyok. Csak annyit mondott, akkor lesz egy babánk. Tudom, hogy soha nem hagyna magamra a feladattal.

2012. júl. 14. 16:01
 8/9 anonim ***** válasza:
Én 21 éves vagyok, és van egy 6 hónapos kisfiam. Nem volt tervezve, de ha már jönni akart akkor szeretettel vártuk! Mindig is fiatalon szerettem volna szülni, mert anyukám engem is fiatalon szült, és ez tök jó, senki nem hiszi el h anyja-lánya párost alkotunk. Párommal 6 éve vagyunk együtt, már rengeteget buliztunk. A bulizásra, haverokra most is tudunk időt szakítani, szerencsére van kire bízni a törpét :)
2012. júl. 15. 22:14
 9/9 anonim ***** válasza:
8-as vagyok. Az lemaradt, hogy ilyen "kikapcsolódásokra" kb másfél havonta kerül sor.
2012. júl. 15. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!