Ha külön megyünk és nem vagyunk házasok. Mit tehetünk?
Figyelt kérdés
Párommal külön folytatjuk az életünket. Mi maradunk a nevén lévő albérletben a gyerekünkkel, de ő elviszi a holmijait. Kislányunk 10 hónapos lesz. Azért megyünk külön, mert nagyon agresszív ember és fenyegetőzött már amire bizonyítékom is van és fizikai fájdalmat is okozott nekem. Nem szeretném, ha a jövőben a kislányunk hasonló vitát átélne vagy netán néhány év múlva őt szorongatná kékre-zöldre vagy cibálná meg. Természetesen a legjobb ügyvédet fogadjuk fel. De mégis mire számíthatok? Hivatkozhatok a magatartására és kérhetem, hogy ne látogathassa? E-mailekben leírta többször is miszerint mi nem fogjuk őt látni soha többé. Így esetleg ezekre is hivatkozhatnék, hogy többször is ,,lemondott" róla? Egyáltalán hogyan indítsam el ezt a kérelmet??? Esetleg arra lehetőség, hogy gyerektartást kapjunk úgy, hogy nem láthatja olyan létezik? Mivel Elviszi a bútorokat is jó lenne minél hamarabb pótolni a berendezést... nem tudom a láthatási jog és a gyerektartás van-e összefüggésben, de etrmészetesen ha ezen múlna akkor inkább nem kérünk belőle semmilyen formában. Milyen hivatalt kell felkeressem? Mi hivatalosan a kicsivel a szüleimhez vagyunk bejelentve. Jól tudom, hogy nincs lehetősége elvinni láthatáskor 2-3 éves korig, ha mégis kénytelenek lennénk elviselni őt??? Nagyon zaklatott vagyok és nagyon szeretném, ha nyugtunk lehetne. Tudom, hogy az én hibám, mert rossz embernek szültem gyereket. De ezt az ártatlan kislányt soha nem hagynám cserben. Ő a mindenem. Ő soha nincs nélkülem egyébként. Nem tudnék elszakadni aggódva 1 órára sem tőle!!!2012. júl. 13. 16:28
1/7 anonim válasza:
elég tahó lehet az az összes bútort képes elvinni johogy a gyerekágyat nem!
2/7 A kérdező kommentje:
Nem az összeset mert a legtöbb az enyém volt. de pont olyanokat cseréltünk le vagy vettünk azaz (vett) amik elég fontosak lennének. A gyerkholmikat mind én vettem meg neki:D Nem csodálnám ha amúgy azokat is el akarná vinni ha megtehetné. Sajnos ez így alakult. Eddig elhihetitek, hogy úgy éreztem, hogy őrjöngök, hogy nem tudok lenyugodni az egésztől. Aztán most megnyugodtam. Tényleg csak nem szeretném látni. inkább ülök a földre kanapé helyett, csak ne kelljen emiatt látnom, hogy kéne neki... Na de ez mellékes. MI LESZ A KISLÁNYUNKKAL? Ő még tisztába se teszi ha bekakil... aztán azt hazudja hogy éppen most ,,csinált be". Féltem őt, magunkat, az ide-oda cibálástól is...márpedig a gyerekem nem egy kanapé... arról sosem tudnék lemondani
2012. júl. 13. 16:37
3/7 anonim válasza:
Szerintem ha a nevén van a baba akkor kell gyerektartás fizetni, viszont a láthatás is jár. Lehet, hogy van kivételes eset amikor el lehet tiltani. Bár ha a babát nem bántja akkor nem hiszem.
4/7 anonim válasza:
Szerintem, ha tudod bizonyÍtani, hogy agresszÍv, akkor a láthatást bizonyos keretek között fog zajlani, mármint azt hiszem egy bizonyos helyen, vagy nem is láthatja. A gyerektartást ettől függetlenül fizetnie kell.
5/7 anonim válasza:
nincs összefüggésben a kettő!
pl. ha a láthatást megítélik, de apa nem jön akkor is fizetnie kell a gyerektartást! ha meg eltiltják akkor is.
de nem akarlak elkeseríteni, de egy fenyegetőzés miatt nem hinném, hogy távoltartást kapnál, ennél azért több kell. viszont, amit ajánlok, kérheted, hogy felügyelet mellett látogathassa csak, ilyenkor a gyámügyről kimegy valaki arra az időre míg a látogatás tart!
6/7 anonim válasza:
5. vagyok. a többiről meg majd később kell gondolkodnod, 3 éves koráig nem viheti el tőled, tehát csak nálad vagy veled látogathatja a gyerekedet!
(csak zárójelben írom, hogy a te kisbabád anyatejes, és minél tovább legyen is az, ha ügyvéd, bíró kérdezi ;))
7/7 anonim válasza:
Természetesen mindenhez ugyanúgy jogod van, mintha házasok lennétek, ergo neki is joga lesz a láthatáshoz (ha igényli), neked is a gyerektartáshoz. Gyámügyi hivatalhoz fordulhatsz a távoltartás ügyével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!