Ti kinek adnátok igazat? Biciklis kontra szaladgáló gyerek kontra babakocsis a bicikliúton.
Az előbb majdnem elütötte egy biciklis mindkét gyerekemet én mégsem vele álltam le veszekedni, hanem egy babakocsis anyukával, aki teljes nyugalommal tologatta a felfestett bicikliúton a kocsit (és még a nagyi is mellette sétált, hogy teljesen "lefedjék a bicikliutat). Olyan lakótelepi járdáról van szó, aminek a fele bicikliútnak van kijelölve, sárga vonallal elválasztva. Már kicsi koruktól szoktattam a gyerekeket, hogy ne menjenek a sárga vonalon túlra. Persze ígyis előfordul néha, de most kivételesen jó helyen mentek. Pont egy kanyarban történt, szemben jött egy biciklis és mivel ki akarta kerülni a babakocsist letért a bicikliútról és éppen a gyerekeim előtt állt meg, még meg is ütötte az egyiket, éppenhogy nem esett el. A gyerekek takarásban voltak neki, a babakocsi miatt, csak akkor vette észre őket, mikor már majdnem késő volt. Persze a biciklis rögtön nekiesett a babakocsis anyukának, hogy miért megy a bicikliúton. Erre ő: Mert a babakocsinak is kereke van. Ezen úgy megdöbbentem ,hogy el is felejtettem a biciklist leszúrni, mert azért ő is hibás, mert gyorsan ment. Én is nekiestem a babakocsisnak, hogy ha minden kismama ott közlekedne, akkor a biciklisek elég lassan haladnának. Erre ő azt mondja ne szóljak bele, de mondom beleszólok, mert az én gyerekeimet ütötték el majdnem!
Veletek történ már ilyesmi? Amúgy ha tényleg baleset történt volna, mondjuk ne adj Isten valami komolyabb akkor kit lehet felelőssé tenni? És hogy találom meg a felelőst? Mert amíg én a babakocsis anyukával osztoztam, addig a biciklis eltekert.
A babakocsis anyukának nincs igaza, ha van hely a babakocsinak a járdán. A biciklis gyorsan ment, ő is hibás, de kényszerítve volt, hogy elhagyja a sávot, bár ilyenkor csengetni kell, és megvárni, amíg elmegy az útból az akadályozó személy. Persze, hogy eltekert, mit vártál?...de nem is lett végül baleset.
Velem csak olyan volt, hogy a járdán ütötte el a gyereket a biciklis.
Azert a biciklis sem volt egy eszleny, mindegy, hogy biciklivel volt a biciklis uton, de mivel az ugye egy savos, nem ketto, igy nem ertem, hogy miert kell belathatatlan kanyarba belehajtania gyorsan.
Ennyi erovel barmikor szembe johetett volna vele a biciklis uton egy normal sebesseggel (vagy pont szinten gyorsan) kozlekedo masik biciklis is, vagy epp egy gyerek bringaval es annak is nekicsattant volna, vagy azt is ugy kerulte volna ki utolso pillanatban, hogy atter a gyalogosok savjaba es az ott (szabalyosan) kozlekedoket daralja le.
Szoval igen: a legbutabb a babakocsis volt es a helyeben en inkabb bocsanatot kertem volna megszeppenve es nem visszadumalok.
De a biciklis sem korrekten kozlekedett.
En teged nem latlak ebben a tortenetben hibasnak egyaltalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!