Miket szoktál sütni tejallergiás kisgyermekednek?
Köszönöm a válaszokat!
Igen, süteményekre gondoltam, vagyis receptre. Általában minden hétvégén sütök, de szerintem már unja ezeket. Palacsintát, rétest, muffint én is szoktam sütni.
Kedves 4. válaszoló! Örülnék, ha leírnád a receptet! :)
Én is úgy sütök, hogy egyszerűen kihagyom a tejet, és kókusztejjel vagy vízzel helyettesítem. (Az én fiam tojásallergiás is, úgyhogy én azt sem teszek a sütikbe.)
Én most utoljára ezt a kókuszos tallért sütöttem meg 8eredetileg perec recept, de egy 2,5 évessel praktikusabbnak tűnt a tallér megformázása), nagyon ízlett mindenkinek:
35 dkg lisztet elkevertem 1cs. sütőporral, 12 dkg cukorral, 15 dkg kókuszreszelékkel, 1 cs. vaníliás cukorral, 15 dkg LIGA margarinnal (itt jöhet bele 1 tojás) és egy kevés kókusztejjel síma nem túl kemény tésztává gyúrtam. Majd gombócokat csináltam belőle, és a tenyerünk közt ellapogattuk. Világosra sütöttem.
Tejmentes sport szeletet csináltál már?
25 dkg LIGA margarint, 25 dkg cukorral, 2ek. kakóporral és 2 dl kókusztejjel felfőztem. Majd tettem bele fél kiló darált Zabfalatokat. Mikor megdermedt, bevontam csokimázzal. (Kakaóból, mert a tejmentes csokik horror árúak. Igaz a Holland kakaópor is, amit használhatunk, de az legalább sok adag.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!