Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miket szoktál sütni tejallergi...

Miket szoktál sütni tejallergiás kisgyermekednek?

Figyelt kérdés
Kétéves kisfiam tejmentes diétán van, én pedig már kezdek kifogyni az ötletekből, hogy miket süthetnék neki. :)

#sütemény #tejmentes sütemény
2012. júl. 9. 13:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Paleos sütiket tudsz neki csinálni. És a neten rengeteg recept van tejmentes sütikhez is. Én muffint, banános kenyeret de még fagyit is szoktam csinálni. Tejszín helyett pl tudsz használni kókusz tejet. Palacsintába én csak nagyon bubis vizet rakok, tejet egyáltalán nem, így is nagyon finom. A tejet mindig tudod pótolni zabtejjel vagy rizstejjel. Hagyományos piskótához sem kell tej, és én kókuszolajjal vagy Ligával sütök.
2012. júl. 9. 13:25
 2/12 anonim ***** válasza:
Hát egy csomó mindent lehet. Muffinokat, pitéket, kelt tésztákat. Tejet vízzel helyettesítem ennyi. Vagy rizstejjel.
2012. júl. 9. 13:26
 3/12 anonim ***** válasza:

[link]

Ehhez mit szólsz?:)

2012. júl. 9. 13:26
 4/12 anonim ***** válasza:
Süteményre gondolsz? Az enyém nagyon szereti a lekváros- rácsos sütit. Linzer féle vagy diós kevert. Ha érdekel leírom, de lehet ismered. Vagy palacsinta. De a tej helyet én simán vizet teszek hozzá és a recept többi része ugyanaz és kész. Vagy kókusztejből tejbepapi kakaóporral stb.
2012. júl. 9. 13:27
 5/12 anonim ***** válasza:
még néhány ötlet: www.tejmentesetelek.hu
2012. júl. 9. 14:00
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen, süteményekre gondoltam, vagyis receptre. Általában minden hétvégén sütök, de szerintem már unja ezeket. Palacsintát, rétest, muffint én is szoktam sütni.

Kedves 4. válaszoló! Örülnék, ha leírnád a receptet! :)

2012. júl. 9. 14:01
 7/12 A kérdező kommentje:
Azt megkérdezhetem még, hogy a gyümölcslevest hogyan készítitek el?
2012. júl. 9. 14:02
 8/12 anonim ***** válasza:

Én is úgy sütök, hogy egyszerűen kihagyom a tejet, és kókusztejjel vagy vízzel helyettesítem. (Az én fiam tojásallergiás is, úgyhogy én azt sem teszek a sütikbe.)

Én most utoljára ezt a kókuszos tallért sütöttem meg 8eredetileg perec recept, de egy 2,5 évessel praktikusabbnak tűnt a tallér megformázása), nagyon ízlett mindenkinek:

35 dkg lisztet elkevertem 1cs. sütőporral, 12 dkg cukorral, 15 dkg kókuszreszelékkel, 1 cs. vaníliás cukorral, 15 dkg LIGA margarinnal (itt jöhet bele 1 tojás) és egy kevés kókusztejjel síma nem túl kemény tésztává gyúrtam. Majd gombócokat csináltam belőle, és a tenyerünk közt ellapogattuk. Világosra sütöttem.

Tejmentes sport szeletet csináltál már?

25 dkg LIGA margarint, 25 dkg cukorral, 2ek. kakóporral és 2 dl kókusztejjel felfőztem. Majd tettem bele fél kiló darált Zabfalatokat. Mikor megdermedt, bevontam csokimázzal. (Kakaóból, mert a tejmentes csokik horror árúak. Igaz a Holland kakaópor is, amit használhatunk, de az legalább sok adag.)

2012. júl. 9. 15:47
 9/12 anonim ***** válasza:
A gyümölcslevest én úgy készítem, hogy felteszem vízben főni a gyümölcsöt cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, majd ha kész, akkor pudinggal besűrítem. Az alma-körte-egres levest dr. Oetker vaníliás pudinggal; a piros gyümölcsösöket pedig eper pudinggal, az ALDI-ban vettem olyat, ami nem tartalmaz tejszármazékot.
2012. júl. 9. 15:49
 10/12 anonim ***** válasza:
Na ezeket én is kipróbálom, köszi az utolsónak, és neked is kérdező :D
2012. júl. 9. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!