Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagycsaládosok,3 vagy 4...

Nagycsaládosok,3 vagy 4 gyerek, mennyiben más? Mekkora a változás?

Figyelt kérdés

Én eddig azt vallottam hogy a semmi gyerek és 1 között volt a legnagyobb különbség, aztán az 1 vagy 2 között nem sok (mondjuk nálunk 2.5 év van köztük és azonos neműek mindent örökölt a kisebb nagyjából) a 2 és 3 között számomra megint nagyobb volt a különbség, nehezebb jóval több energiát igényelt mindennek a teljesítése, igények kielégítése. Anyagilag is akárki akármit mond, feleáron van ugyan a közétkeztetés, na de nem állandóan csak ott esznek, és minden másból meg 3szor annyi kell (ruhák, cipők, foglalkoztatás ha kell, sport ha fizetős stb.)

Viszont mindhárom fiú. Endometriózisom alakult ki és a nőgyógyász mondta hogy ha még akarunk babát akkor most vágjunk bele, vagy már később nagyon ne, mert nem vagyok már olyan fiatal se és intenzíven terjednek ezek a szigetek ha nem szedek hormont, viszont a korom miatt már nem is szedhetnék nagyon szóval bonyolult.

Így most ezen filózunk a férjemmel, mennyivel lehet megterhelőbb a 4 gyerek mint a 3 mert szívem szerint megpróbálnám még egyszer úgy érzem kislány lenne:) Persze nem erre alapoznék, még egy fiúnak is örülnénk.

2012. júl. 9. 13:18
 1/3 anonim ***** válasza:
44%

Szia!!

Ne haragudj,konkrét válaszom nem lesz a kérdésedre!! Mi most abban a cipőben vagyunk,hogy 3 lány után becsúszott egy 4. babó-vélhetően kislány Ő is :-).

Nálunk a 3 gyerek semmivel nem vesz el több energiát,mint a kettő,ez fix. Igaz,a kicsi még csak 10 hónapos lesz, de már jó,mert a kádba a két nagy közzé beültethetem,spórolva ezzel időt,vizet. Nálunk a csajok nagyon vigyáznak a cuccaikra,ezért nálunk öröklődnek a dolgok-legalább is pár dolog,mert a második lány elég kis Hurka-gyurka :-) Hozzátok képest iszonyat anyagi kakiban vagyunk,de ha már megfogant,nem voltam képes elvetetni,így az Apuka beletörődött,hogy nem 3 lányos apa lesz,hanem 4.

Ha adhatok egy tanácsot: Ha úgy érzed,hogy most jöhetne egy 4., és tudod,hogy szeretve lenne Ő is,akkor próbáljátok meg össze hozni még most!!

Hűen vallom,hogy ahol van 2 gyerek,ott elfér még egy,ahol van 3 gyerek,ott elfér még egy! Erre sem lehet alapozni,ez is igaz,viszont ha fel tudjátok nevelni... Max visszább vesztek egy kicsit a nadrágszíjból! És hogy mennyi minden kell a gyereknek,csak attól függ,mihez szokik hozzá! Mert ha hozzá szokik,hogy sok mindent megkap,akkor később is,amikor ne adja isten kevesebb lesz a bevétel is igényelni fogja,hogy ugyan úgy több mindent megkapjon! (Szép dolog,ha valaki megpróbál előre gondolkodni,de az a baj,hogy ezt az apróságok sokan figyelmen kívül hagyják- ezért nagyobb Magyarország halálozási rátája!)

Ha bele vágtok,akkor sok sikert egy kislányhoz!!! :-)

Üdv: 3 lányos,9hkm

2012. júl. 9. 13:45
 2/3 A kérdező kommentje:

Off: honnan tudod hogy ő is kislány? :)

On: Igazából tervben volt mikor megtudtuk hogy a harmadik is fiú, hogy lesz még babánk csak azt gondoltam ráérünk még pár évet (most vagyok 36 a hónapban) De most kicsit olyan kényszerítve érzem magam hogy na akkor most vagy soha.

Meg a legkisebb még olyan kicsi, most jó lett volna egy 4-5 év köztük, nem kis korkülönbség.

2012. júl. 9. 13:54
 3/3 anonim ***** válasza:
54%

A mi hátterünkkel nagyon csodálkoznék,és annál jobban örülnék,ha fiunk lenne... de lány lesz! Bár genetikusnál nem jártunk,nem támasztott alá semmit,de a Párom családját nézve... nálunk kizárt a fiú!

Nálunk 2 év körkülönbség van a gyerekek közt,és én is vártam volna pár évet a 4. baba fogantatásáig,de ha már így esett...

Szerintem ezt tüzetesen beszéld át a Pároddal! Egy gyermekhez -bár ezt tudod,hisz van 3 gyerkőcöd :-) -elengedhetetlen,hogy közösen és egyformán nagyon akarjátok egy adott pillanatban! Nektek kell tudni,hogy most készen álltok e egy újabb családtagra,vagy sem. Bárhogy is döntötök,jó döntést fogtok hozni!!! :-)

2012. júl. 9. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!