Mi a véleményetek az Erika és a Petra nevekről?
Petra a nagyobb lányom neve,nagyon tetszik,már 5 éves,de ha újra kéne neki nevet választani akkor is ezt adnám.Nekem pont azért tetszett/tetszik,mert olyan kemény hangzású,igazi belevaló cserfes csajra való ez a név:)
Erika nem tetszik,régies.
Én Erika vagyok, és még nem vagyok régi. :)
Amúgy lányomnak nem adnám, mert inkább azt mondanám most nem divatos.
Bár, ha belegondolsz pillanatok alatt változik a divat, szóval lehet jövőre újra divatba jön, mint megannyi "régies" név.
Petra tetszik, bár ezt sem adnám lányomnak, mert kemény hangzású számomra, de nincs vele bajom.
Nekem mindkettő tetszik.
Mit érdekel engem, hogy új vagy régi név...ha tetszik, hát tetszik. Sem az Erika sem a Petra név nem ciki, nem úgy mint egyes nevek, amik mostanában bekerültek a naptárba...
Erika nem tetszik, nem érzem modernnek vagy nem is tudom, pontosan megfogalmazni, olyan 70-80-as évek retró stílusa ugrik be róla. (pl. Andrea, Mónika, Szilvia, Beáta hasonlók számomra ebből a szempontból)
Petra elég divatos mostanában, legalábbis felénk, nekem nem igazán tetszik, nem elég lágy, kicsit pattogós a hangzása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!