Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyon válogatós a lányom,...

Nagyon válogatós a lányom, tudok ellene tenni valamit? Kettő éves múlt.

Figyelt kérdés

A főzelékeket egyáltalán nem eszi meg, baba korában sem szerette csak a gyümölcsösöket, a többit nem fogadta el.Ez azóta változott, már a gyümiset sem eszi. Leveseket megeszegeti meg a húsokat minden formában. De ezen kívül szinte semmit. Nem szereti a joghurtot, pudingot, túrót, jégkrémet, fagyit... Gyümölcsöt sem eszik már a meggyen kivül, pedig régebben imádta a banánt meg a narancsot is. Most meg bajban vagyunk a bölcsiben...ott ugye mindig főzelék van és nem eszi meg.

Mit tehetnék?

2012. júl. 8. 16:08
 1/3 A kérdező kommentje:
Még tészta féléket sem eszik, kivéve a levesben. Sütiket sem, péksütit is csak elvétve, cukrászsütit egyáltalán nem.
2012. júl. 8. 16:11
 2/3 anonim ***** válasza:
Az en lanyom 2,5 eves es meg most is hasonloan eszik. O pl. imadja a husilevest, de semmilyen fozeleket nem hajlando megenni, a kenyeret, kiflit uresen eszi, de ha olyanja van, akkor meg csak hust eszik. Szerencsere a gyumolcsot szereti, lehet alma, korte, sarga-, vagy gorogdinnye, banan, de pl. a barackot nem akarja megprobalni, pedig meg sosem evett. Nem konnyu vele, de en ezen mar nem gorcsolok. A bolcsiben szerencsere szinte mindent eszik, mert latja a tobbiektol...tudod, a csordaszellem:-))) Szerintem, ha latja a bolcsiben, hogy a tobbiek milyen joizuen eszik a fozeleket, akkor lehet, hogy o is meg fogja probalni. Lehet, hogy most a nagy melegek miatt sem nagyon akar enni.
2012. júl. 8. 19:45
 3/3 anonim ***** válasza:

Úgysem tudsz mit tenni, majd megváltozik, vagy beletörődsz hogy ilyen. Egyébként szerintem nincs nagy probléma, mert húst és levest eszik, meg egy-két gyümölcsöt, vannak nála sokkal rosszabb evő gyerekek.

Én születése óta aggódtam a lányom evésén, még az anyatejet is álometetésben ette, mert napközben alig akart. Aztán csak 1-2 féle bébiételt, majd csak tésztát evett tésztával, meg üres kenyeret. Főzeléket utálta, és a zöldséget, gyümölcsöt is. Állandóan ezen idegeskedtem, majd 2.5 éves kora körül végleg beletörődtem. Most 3 éves, mostanában kezdett el érdeklődni más kaják után. Nemrég kezdődött az irígy korszaka is, így amikor valamit nem akar megenni mindig azt mondjuk hogy odaadjuk a szomszéd kislánynak, ő nagyon fog neki örülni. Akkor egyből kell neki is, olyan is amit eddig utált. Ha vendégségbe vagyunk, ahol kisgyerek van, ott bármit megeszik, még a főzeléket is. Szóval az oviban szerintem nem lesz gond vele.

Nálatok is lehet ha majd látja hogy más gyerek is eszi, akkor neki is kell majd. Most még szerintem kicsi ahhoz hogy ilyeneket figyeljen, de majd ha oviba megy, akkor megváltozik.

2012. júl. 9. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!