Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 1 éves fiamat (3. baba)...

1 éves fiamat (3. baba) bölcsibe adva elmennék dolgozni úgy 7-8 hónapra aztán a "maradék" hónapra visszajönnék gyedre?

Figyelt kérdés
Ez lehetséges vajon? És megviselné összezavarná vajon? A helyzet az hogy egyre kevésbé jövünk ki egy fizetésből meg a gyedemből, halmozzuk fel a tartozásokat, csúszások a számlákkal, fizetnivalókkal stb. 1 évem van még ugye a gyedemből, de ezidő alatt teljesen lesüllyedünk szerintem. Hozzátenném hogy a harmadik baba nem volt tervezve, tehát már úgy volt hogy a második után visszamegyek dolgozni. A nagyobbak se túl nagyok, 5 és 3 évesek lesznek szeptemberben.
2012. júl. 7. 14:17
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem, hogy azért csak 7-8 hónap mert egy főállás mellé egy helyettesítést is el kellene/tudnék most vállalni szeptembertől viszont oda március közepe vége felé visszajön a kolléga nő. Ha a másfél állást nyomatom egyedül akkor az úgy anyagilag még megéri, de ha csak az egyet akkor az mindent összevetve (bejárás, bérlet, bölcsi stb.) ugyanannyi mint a gyedem, tehát akkor már inkább vagyok itthon a picivel.
2012. júl. 7. 14:19
 2/11 anonim ***** válasza:
És a munkahelyed ezt mennyire tolerálná, őket megkérdezted már erről?
2012. júl. 7. 15:01
 3/11 A kérdező kommentje:
Igen. Ők ajánlották ezt így fel.
2012. júl. 7. 15:06
 4/11 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, gyed-re nem lehet visszamenni, csak gyes-re. Ha már beszokik a bölcsibe a gyerkőc (főleg, miután vért kell izzadni, hogy bejusson), akkor már nem venném ki, mert ha betölti a két évet, megint kezdhetnétek előröl. Gondolom, ha a gyed-ed nem elég, a gyes még annyira sem lesz elég, tehát mindenképpen el kell kezdened dolgozni, ha betölti a két évet.

Tehát, vagy 1 évesen beadni, de akkor már nem kivenni, vagy egyáltalán nem beadni. Ez az ide-oda rakosgatom a lehető legrosszabb, amit tervezel.

2012. júl. 7. 15:27
 5/11 A kérdező kommentje:
Aha, nem, gyesen éhenhalnánk.
2012. júl. 7. 15:45
 6/11 anonim ***** válasza:

Én is úgy gondolom ahogy az előttem szóló, egy telefont megér. Hívd fel a MÁK-ot, én is most beszéltem velük gyes miatt, nagyon segítőkészek.

1 évesen talán még korai beadnod, nem?

2012. júl. 7. 15:52
 7/11 A kérdező kommentje:
Értem én hogy korai meg nyilván nem így terveztem sose!! de azt meg nem nézhetem hogy 1. a férjem halálra melózza magát és így SE sikerül kikeveredni a...-ból 2. hogy elveszítsük amink van és amire eddig nem kevés pénzt költöttünk (lakás kocsi nem valami nagyra kell gondolni de minket nincs aki kisegítsen egy hónapra se, nemhogy egy évre míg 2 nem lesz a kicsi...)
2012. júl. 7. 15:56
 8/11 A kérdező kommentje:
egyébként a gyedet az oeptől kapom, nem a máktól. A mák csak a családiról és a gyes ről tud nyilatkozni.
2012. júl. 7. 15:57
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam másfél éves lesz, amikor bölcsibe megy, de lesz olyan kis társa, aki szeptemberben tölti az egy évét. Ha be kell adni, be kell adni. Nem egy szektába teszed a gyereked, hanem hozzáértő gondozónők karjába.

Könnyen be fog szokni, könnyebben, mint két évesen.

Csak itt, M.o.-n szokás, hogy 3 évet is otthon maradhatnak a mamák, máshol 6 hét a szülési szabadság, aztán mehet vissza az anyuka dolgozni.

Szép, meg jó otthon lenni a gyerkőccel, de ha nem tudsz ételt rakni az asztalra, vagy pelenkát tenni a popójára, akkor aztán sokat érsz az otthonléttel...

Szóval ne legyen bűntudatod, mert más nem teszi. Nálatok ez van.

2012. júl. 7. 16:25
 10/11 anonim ***** válasza:
Visszamehetsz gyed-re, de azt tudnod kell, hogy a munka előtti gyed-et, tehát ugyanazt az összeget fogod kapni mint korábban.
2012. júl. 7. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!