1 éves fiamat (3. baba) bölcsibe adva elmennék dolgozni úgy 7-8 hónapra aztán a "maradék" hónapra visszajönnék gyedre?
Én úgy tudom, gyed-re nem lehet visszamenni, csak gyes-re. Ha már beszokik a bölcsibe a gyerkőc (főleg, miután vért kell izzadni, hogy bejusson), akkor már nem venném ki, mert ha betölti a két évet, megint kezdhetnétek előröl. Gondolom, ha a gyed-ed nem elég, a gyes még annyira sem lesz elég, tehát mindenképpen el kell kezdened dolgozni, ha betölti a két évet.
Tehát, vagy 1 évesen beadni, de akkor már nem kivenni, vagy egyáltalán nem beadni. Ez az ide-oda rakosgatom a lehető legrosszabb, amit tervezel.
Én is úgy gondolom ahogy az előttem szóló, egy telefont megér. Hívd fel a MÁK-ot, én is most beszéltem velük gyes miatt, nagyon segítőkészek.
1 évesen talán még korai beadnod, nem?
Az én fiam másfél éves lesz, amikor bölcsibe megy, de lesz olyan kis társa, aki szeptemberben tölti az egy évét. Ha be kell adni, be kell adni. Nem egy szektába teszed a gyereked, hanem hozzáértő gondozónők karjába.
Könnyen be fog szokni, könnyebben, mint két évesen.
Csak itt, M.o.-n szokás, hogy 3 évet is otthon maradhatnak a mamák, máshol 6 hét a szülési szabadság, aztán mehet vissza az anyuka dolgozni.
Szép, meg jó otthon lenni a gyerkőccel, de ha nem tudsz ételt rakni az asztalra, vagy pelenkát tenni a popójára, akkor aztán sokat érsz az otthonléttel...
Szóval ne legyen bűntudatod, mert más nem teszi. Nálatok ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!