Követelhetem a gyerektartást?
A helyzet a következő. Van egy 6 éves kisfiam, akivel teherbe estem 19 évesen. A gyerek apja elhagyott én pedig megismertem a leendő férjemet. Amikor a baba megszületett, mi már együtt voltunk, de mivel házasságra csak két év múlva léptünk, a gyereket az én nevemre anyakönyvezték. Később a férjem a nevére vette a fiamat is.
Most épp válunk és érdekelne, hogy követelhetek-e tőle gyerektartást, mert kijelentette nekem, hogy egy fillért sem fog fizetni a válás után. Sajnos nekem nincs jövedelmem, nem találok munkát, nem fejeztem be az iskolát sem. Törvényesen jár nekem gyerektartás vagy tehet olyat, hogy nem fizet?
Hogy vehetnék már el a gyerekemet? Azért nem vehetik el, mert szegény vagyok. Sokan vannak így az országban. Apja pedig nincs a gyereknek, vagyis van, de azt sem tudjuk hol. A férjem pedig nem az apja.
Munkát keresnék, de még szakmám sincs. Csak egy érettségim van és egy fél évem bölcsész szakon. Azzal sokra nem megyek.
Asszonytartást akkor sem kapok, ha a férjem jómódú?
Ne is haragudj,de te egy álomvilágban élsz,vagy nagyon nem vagy tisztában a jelenlegi törvényekkel,és helyzetekkel.
-Ma Magyarországon senkit nem érdekel,hogy egy egyedülálló anya miből tartja el a gyerekét.Old meg alapon működik.
-Asszonytartás NEMLÉTEZIK,te ezt honnan vetted? Legfőképpen nem egy alig hat éves házasság után.Hol élsz te?Miért kéne a volt férjednek téged eltartani,mert te nem találsz,vagy nem tudsz elhelyezkedni??Ne haragudj,de nem értelek.Ez a hozzáállás a bírónak sem lesz ám szimpatikus,ezt hidd el nekem.A bíró lefogja vágni,hogy se dolgozni nem akarsz,semmit sem,és a volt férjeddel akarod magad eltartatni(aki persze ez ellen kézzel lábbal fog hadakozni,jogosan)Ilyen törvények ebben az országban NEM LÉTEZNEK.Sok ezer egyedülálló anya,még gyerektartást sem kap rendesen,vagy ha igen pár ezer forintot,és a kutyát sem érdekli miből tesz az asztalra ennivalót.
A gyerekedet nem elveszik,hanem az apjánál "helyezik"el,ha azt látják a rendelkezésre álló iratokból,hogy TE NEM VAGY KÉPES ELTARTANI.És ez nem vicc.Gondolom a volt férjed igazolni tudja,hogy jövedelemmel nem rendelkezel,még egyenlőre lakásod sincs,tehát ebben az állásban teljesen alkalmatlan vagy a gyereknevelésre.Na már most,ha a lakást a válóper után meg is kapnád,miből fogod fent tartani??Családi pótlékból,és a gyerektartásból???Víz/Gáz/Villany/Közösköltség/a gyerek havi kiadásai/a saját kiadásaid/iskoláztatás és a többi.Ez úgy alaphangon havi 150 ezer forint 2 személyre,és akkor nem dőzsöltök.Elgondolkodtál már ezen??
utolsó válaszoló, szerintem a kérdező azt hiszi, hogy gyerektartás címen majd fog kapni havi 200.000.-
pedig a gyerektartás gazdag apukánál 30.000.-40.000.- Ft között ha a bíró rendes!
mondjuk a barátnőm havi 35.000Ft-ot kap 2 gyerekre.
plusz a családi pótlék, az még a havi kosztot se teszi ki, nem hogy a rezsit....
gyest miért kapsz? beteg a gyereke? vagy csak gondolod jár mert egyedülálló lettél?
segély amit igényelhetsz az az egyedülálló családi, 1000Ft-al több mint a sima családi pótlék...
Mi? Abból nem lehet megélni!
Ez a pénz még a havi fodrászra is kevés, nem hogy a gyerek ruháira, ételekre stb.
És ha tényleg ilyen kevés gyerektartást kapok csak, akkor mégis hogy fizetem a számlákat?
Tényleg lehet, hogy ilyen kilátástalan lesz a helyzetünk? És ha a férjem elveszi a fiamat, akkor ő kapja a családi pótlékot? Akkor is, ha én szorulok rá jobban?
Milyen támogatásra számíthatok még? Rezsi pénz vagy valami, amit a férjem fizetne nekünk? Esetleg a vagyonából kapok részesedést az együtt töltött évek arányában?
Semmit nem tudsz rólam, szóval ne ítélkezz.
Munkát nem találok, sem gyakorlatom, sem szakmám. Testvéremnek két szakmája van, mégsem tud elhelyezkedni, én mégis hol tudnék?
A gyerekemet nem adom, sem a férjemnek, sem másnak, mert az én fiam. Egyedül az enyém, másnak soha nem is kellett.
A fodrász meg nem kerül 40 ezerbe, de megszoktam egy színvonalat. Nem vethetitek a szememre, hogy megengedhettem magamnak, hogy költsek. A férjemnek ez aprópénz volt, miért tagadta volna meg tőlem? Hogy nem tudtam megtartani, az tényleg az én hibám és hidd el, már bánom, de a helyzet menthetetlen, így ebből kell kihoznom, amit lehet.
Sajnos el kell keserítselek.
-Semmit sem fogsz kapni a gyerektartáson kívül,és a családin kívül.A gyerektartás sem lesz több százezer forint,mivel a bíróság figyelembe veszi,hogy NEM DOLGOZOL,ergo a volt férjeddel akarnád magad eltartatni.Megfognak állapítani egy havi 35-40 Ft-ot és kész.Persze ez attól is függ,hogy a volt férjednek mennyi a jövedelme papíron.Ha mondjuk a pénz felveti,de a hivatalos keresete a minimálbér (mert van ilyen)akkor a minimálbér 20 %-át fogod kapni,ha az ég a földel össze szakad akkor is(rosszabb esetben)Ettől többre senki nem fogja kötelezni.Már írtam neked,hogy ne nagyon hangoztasd,hogy a gyereket nem tudod eltartani,mert alulképzett vagy és nem találsz munkát mert a gyereket az apánál fogják elhelyezni,ezt értsd már végre meg.Mérlegelik,hogy neked semmi bevételed nincs,és előreláthatólag nem is lesz!!Egyáltalán a munkaügyi központba regisztráltattad magad?Mert ha nem, még segélyekre sem vagy jogosult,ha van gyereked ha nincs.Próbáltál már nézni valami melóhelyet?Akármit.Ha kell mosogatás,takarítás,bármit.Igyekezzél valamit felmutatni,mert a tárgyaláson kérdezni fogják,hogy miből akarod te a gyereket eltartani??És ott válaszolni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!