Mivan akkor ha nem igényeltem a TGYÁST!? Kapok GYED-et és GYES-t? Mikor igényelhetem ha kapok?
Arra figyelj, ha mondjuk ápr. 5-én szültél, de júl. 10-én igényeled meg mondjuk júl. 1-től, akkor is a gyerek születésétől számít a 168 nap! Tehát ha nem kaptál semmiféle ellátást ápr. 5-től, érdemes visszamenőleg megigényelni, ha lehet ilyet. Ha nem, akkor buktad azt a 3 hónapot (ápr. 5-júl.).
Ez csak egy példa volt.
Egyáltalán nem igényeltél semmit (gyed, gyes, csp)? Mikor szültél?
Köszönöm a válaszokat!!Már 4,5hónapja szültem, de külföldi állampolgár vagyok és nekem bonyodalmasabb a papírmunka!!sajna :( még csak 3hete kaptuk meg az anyakönyvinket :((
Elég problémás vagyok, mert igényelhetem, de kicsúszok az időből, mert csak egy aláírás hiányzik, de épp nyaral valamerre a nőszemély.....
És ha alá is irja akkor még várnom kell egy hónapot,hogy elfogadják, elbírálják.....
Már azt sem tudom, hogy hol áll a fejem :(((
Még egyszer köszi a válaszokat!!!
Mi az a csp??
A munkahelyem sajna nem TB kifizetőhely, így magam intézek mindent (már amit tudok :(() és így még hosszabb!!
Családi pótlék!!!
Add be a papírokat mindenképpen,indítsd el időben,legfeljebb hiánypótlásra szólít fel az OEP!De legyen elindítva!
A családi pótlék is jár,azt a MÁK-nál(Magyar Államkincstár)kell igényelned visszamenőleg!!
utolsó voltam
Köszi szépen!
Akkor megpróbálom így beadni a papírt, aztán lesz ami lesz!
Szép napot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!