Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Te hány éves korodtól szeretné...

Te hány éves korodtól szeretnél gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Csak kíváncsiságból feltettem ezt a kérdést. Fiúk lányok bátran válaszolhatnak. Írhattok véleményeket hogy miért igen és miért nem akartok túl korán.

Én is leírnám, hogy 30 éves korom előtt semmiképp sem szeretnék. Mert nincs aktív keresetem, nincs végzettségem, munkahelyem. először karriert akarok, utána jöhet a gyerek. Csak sajnos annyi csaj akar má 20 évesen gyereket, és nincsenek tisztában azzal hogy etetni is kell, nem csak babusgatni. Mind azzal jön hogy azért vállal korán mert kiesik az időből, erre én azt mondom badarság, 28-30 évesen is ugyanúgy tud vállalni gyereket rizikómentesen, engem pl anyám 38 évesen szült. Ismerek olyat aki 40 évesen akar vállalni. Sokan vannak úgy hogy vagy nem találták meg az igazit, vagy csak az anyagi hátterük miatt nem vállalnak, esetleg olyan is van aki szimplán nem akar, mert utálja őket, vagy nincs kedve hozzá. Mindenkinek szíve joga, ezt nem vitatom, csak kicsit nagyon idegesítő hogy sokan ilyenek, gyerek fejjel akarnak gyereket.

20/F

2012. jún. 30. 21:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem mindenkinek meg van a joga hogy akkor,és gy vállaljon gyereket amikor és ahogyan Ő akar.

Igazából,én 25 éves korom előtt szerettem volna szülni mindig is az első gyerekem,hogy 30 éves koromig legyen 3-4 mert utána nem szeretnék már szülni.Persze ez nem olyan terv volt amin nem lehet változtatni csak egy elképzelés.19 évesen ismertem meg a párom,rá 1 évre költöztünk össze,és teherbe estem,nem terveztük de így alakult,20 évesen 2.éves főiskolásként terhes lettem.

Megtartottuk több okból is,megszületett rá 6 hétre letettem az összes vizsgám,jött az utolsó év ahol szintén nappalin,egyéni tanrenden megcsináltam a tantárgyaimat.Párom mellette dolgozott,én is mikor volt valami olyan amit otthon is el tudtam végezni.Fiunknak mindig meg volt/van mindene,rengeteget foglalkoztunk/foglalkozunk vele.Az élet nem állt meg,imádja a nagyszülőket is,sokat van velük főleg most így nyáron,rendesen "kikéri magának" hogy nagyizhasson,mamázhasson.Most hogy vége a sulinak ás már csak a gyakorlat van és az államvizsga így könnyebb,többet tudunk kikapcsolódni egyenként és együtt is,mindig adunk egymásnak kimenőt,havi 2-3 szórakozás simán belefér,minden héten egy kis mamázás, játszótér,strand,állatkert stb.Tudom hogy 22 éves nagyon fiatal vagyok, és a párom is az 21 évesen,de van annyi felelősségérzetünk vagyunk annyira felnőttek,hogy tudjuk egy kisbaba nem csak babusgatás,rózsaszín felhő,nem minden meseszép,nem könnyű,nem egyszerű.Nekem rengeteg problémám volt az elején,már a terhesség alatt is sokat voltam rosszul, aztán szülés utáni depresszió,emlőgyulladás,kimerültség.

Mégis azt mondom,hogy nagyon jól döntöttünk,hogy megtartottuk a kisfiunkat,aki már 14 hónapos értelmes,kiegyensúlyozott társaságkedvelő szaladgáló kisfiú.

Jó szülőnek tartom magunkat,és attól,hogy van egy gyerekünk nekünk ugyanúgy vannak céljaink,vannak igényeink,álmaink,nekünk fontos a fiunk,egymás is ugyanannyira és az is hogy saját magunk is rendbe legyen testileg,lelkileg,egy gyerekkel nem áll meg az élet,nem azt jelenti,hogy mindenről lemondasz,jár némi lemondással persze,mert nem megyek el naponta kétnaponta bulizni,nem aludhatok egész nap,és nem mondhatom reggel,hogy jó én ezt meguntam nem csinálom,és több szervezéssel jár,de attól még ugyanúgy szórakozhatok,csinálhatunk programot a fiunkkal vagy csak kettesben,barátokkal.Semmi pénzért nem húztam volna a gyerek vállalást 35-40 éves koromig,szerintem sokkal rizikósabb,de tényleg mindenki eldönti hogyan szeretné és mikor,az hogy téged idegesít hogy fiatalon vállalják,attól még van joga hozzá mindenkinek.

2012. júl. 1. 11:10
 12/22 A kérdező kommentje:

Hát kinek mi, van aki 20 évesen vállal gyereket és megnehezíti vele az életét, kidolgozza a belét végzettség nélkül, mert az eddig megkeresett pénz elfogy. Szóval az a karrier hogy a gyerekednek biztosítod a jólétet az iskoláztatást...ennek aligha van értelme, miért nem lehet úgy csinálni hogy te is csinálj karriert és a gyereked is a későbbiekben? Sajnos elsietitek az a baj, túl korán vállaltok gyereket, nem fogok vitatkozni, nem szemrehányást akarok tenni, csak a puszta tényeket közölni. Tegyük fel, 20 évesen összejöttök, 21 évesen gyereket vállaltok, az is előfordulhat hogy kiszeret az egyik fél a másikból és szakítás/válás lesz belőle, akkor a gyerek issza meg a levét. Aztán még arra is gondoljatok a karrier témában, ugye a gyerekért éltek dolgoztok ő a ti karrieretek, de nem megy egyetemre, ugyanúgy fog cselekedni mint ahogy ti, ő is gyereket vállal, neki is a gyerek lesz a karrierje, és ugyanott tart ahol most, nincs komoly végzettsége, a pénzzel mindig bajban van, hiába megy el dolgozni, csak az egészsége megy rá, mert a végén olyan munkát is el kell vállalnia ami egyáltalán nem teszi őt hosszú életűvé és jól kereső emberré. Most biztos dúl a szerelem, de ha eltelik 10 év az esetek többségében a válás lesz a fő téma, nem a gyereknevelés és iskoláztatás.

Jöhet a kioktatás hogy nem értetek velem egyet, hogy hülye vagyok stb, de annyi biztos hogy 30 éves korom előtt nem fogok gyereket vállalni, ha a csaj el akar hagyni ezért hát akkor tegye, tényleg, ebből látszik hogy komolytalan az illető ha nem ért velem egyet a pénzkérdésben. Akarok én gyereket, de nem gyerek fejjel.

Meg azért azt se feledjük hogy egy kicsit éljünk is, ne akasszunk hatalmas terheket a nyakunkba csak mert felnőttesdit akarunk játszani.

2012. júl. 1. 12:52
 13/22 anonim ***** válasza:
41%

Szerintem nagyon gyerekesen gondolkozol,így nem értheted meg a dolgot,nem fogjuk kidolgozni a belünket,mellesleg az anyagi háttér senkire sem tartozik,mi megélünk belőle,és ugyanúgy lehet "karriert építeni" gyerek mellett is,élni lehet gyerek mellett is,nem is értem ezt a felfogást.

Az meg hogy nálunk hogyan alakult,azért nem ölök meg egy gyereket,mert nekem kényelmesebb később gyereket vállalni,ha minden adott?Megcsináltam a főiskolát,szóval ezért sem értem mi ez a nagy leszólás.Tudod arra sincs garancia,hogy 10 után születő gyereknél együtt maradnak a szülők,vagy 30 éves korodra mindent biztosíthatsz,vagy hogy aki fiatalon lett szülő nem maradnak együtt.

Inkább azzal a felfogással ami neked van jobb,hogy most nem alakítasz családot,érned kell még hozzá.

2012. júl. 1. 13:09
 14/22 A kérdező kommentje:
Vagy inkább nektek kéne érnetek hozzá! Majd belátjátok hogy igazam volt, 100 emberből jó ha 20nak sikerül úgy ahogy te képzeled kedves utolsó! Na erről ennyit.
2012. júl. 1. 14:15
 15/22 anonim ***** válasza:
74%
Inkább ne vitatkozz velem,20 éves vagy úgy gondolod mindent tudsz,elő állsz egy ilyen kérdéssel ami arról, szól milyen hülyék azok a 20on évesek akik korán gyereket vállalnak,és nekik milyen sz@r lesz az életük.Mond csak mennyi élet tapasztalatod van? Gondolom nem sok.Az egész kérdésből,és a kommentekből is látszik éretlen vagy az egészhez,nem teljesen úgy működik a dolog,hogy az ember tervezi,és az hogy milyen statisztikák vannak az is lényegtelen.Ne ítélkezz,és ne szólj le mást mert nem úgy gondolkodik,mint te,és nem ért egyet azzal amit te hiszel.(utolsó,és utolsó előtti válaszoló)
2012. júl. 1. 14:23
 16/22 A kérdező kommentje:
Utolsó, inkább tartsd meg magadnak a durva megjegyzéseid, igenis számít a statisztika, nem magától alakult ki. És ugyan nincs tapasztalatom, de látom mi megy a világban, nem egy olyannal találkoztam aki 20 évesen vállalt gyereket és a végén szakítás lett belőle, a gyereket meg alig tudja eltartani. Ez nem kitaláció, ez így van! És én nem nézem le azt aki 20 évesen vállal gyereket, csak nem tudom komolyan venni!! Részemről kiszálltam a témából, írj amit akarsz kispajtás.
2012. júl. 1. 14:30
 17/22 anonim ***** válasza:
74%
Milyen beképzelt vagy!Általánosítani azt tudsz,meg statisztikákat szajkózni.Kíváncsiságból feltetted a kérdést,de aki leírta,hogy korán vállalt,vagy korán szeretne annak rögtön írtad a megjegyzéseidet,hogy éretlen gyerekfejjel vállalt,és úgyis szét fog menni,és úgysem tudja eltartani.Ennyire unatkozol,hogy fiatal szülőknek magyarázol,hogy rosszul csinálták,és úgyis szét mennek.Tudd meg sokan akik 30 éves kor után vállalnak gyereket,egyszer csak elválnak mert rájönnek még sem működik,pedig már 5-10 éve együtt vannak.Nem veszekedem veled,mert felesleges,szerinted csak az a jó,ahogy te gondolod,és te tudod,veszett fejsze nyele,veled vitatkozni,csak nem bírom elviselni,ha egy idegen leszól miért úgy élem az életem ahogy,pedig nem is ismer nem is látja hogyan élek!
2012. júl. 1. 14:37
 18/22 anonim ***** válasza:
72%
71%-os, fel se vedd, még nagyon éretlen, majd benő a feje lágya, és gyakorol némi toleranciát :) Én átéltem azt édesanyámmal, hogy milyen, amikor valaki fiatalon és amikor 30 felett vállal gyereket, és teljesen meggyőződtem róla, hogy a fiatal anyaság az én utam, tudatosan alakítottam úgy az életem, hogy lehetőségem legyen rá. Én nem nézek le senkit, aki nem akar fiatalon gyereket, de sztereotípiák alapján érvelni (gyerek mellett úgyis csak elcseszi az ember az életét, nem lesz szakmája, robotol, elvál stb.) igencsak balgaság, majd az idő folyamán belátja. A világ attól szép, hogy sokféle felfogás megfér egymás mellett :)
2012. júl. 1. 15:41
 19/22 anonim ***** válasza:

Még nem ismertem a férjem mindig azt mondtam nekem nem lesz gyerekem,erre itt vagyok 22 évesen és a 2.-at várjuk. Bár az elsőt 23 éves korom körülre terveztem,de ő előbb akart jönni,és nem bánom!

Megélhetésünkhöz minden adott /ház,autó,munka/ akkor meg mire vártunk volna még?

Én úgy veszem észre a mai fiataloknak a tanulás után a buli szerepel az első helyen,majd utána (jól írod) 30 évesen kezdenek el azon gondolkodni,hogy kéne valamit tenni is a jövőre nézve...

Személy szerint 40 évesen már inkább lennék nagymama mint anyuka. Ismertem olyan fiút aki emiatt(mert már idősek voltak a szülei) szégyellte őket.

Mindenkinek máskor érik be a feje lágya,van akinek 20 évesen,vagy akinek SOHASEM! Kifogást mindig lehet találni, rajtam nem múlik mert M.o. népessége általam nem fog csökkenni :)

39h km

2012. júl. 1. 16:35
 20/22 anonim ***** válasza:
75%

Az a lényeg, hogy tartsuk tiszteletesben egymás döntését, nem kell átesni a ló túloldalára, és bántani a másikat.

Van aki megérik rá 20 évesen van aki csak 30 évesen.

2012. júl. 1. 18:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!