Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Meddig fertőz a bárányhimlő?

Meddig fertőz a bárányhimlő?

Figyelt kérdés
Az egyik ismerősnek a gyerekei himlősek voltak,és találkozni szeretnének velünk,de én nem nagyon merek mert az én gyerekeim még nem voltak.Azt mondta már majdnem leszáradt mind de még van egy pár ami nincsen.
2012. jún. 29. 07:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Hivatalosan ha már hegesek a pöttyök, akkor már nem fertőz, tehát ha már el is kezdtek leesni, akkor nem lesz gond.
2012. jún. 29. 07:56
 2/4 anonim ***** válasza:
A bárányhímlő akkor fertőz, mikor még nincsenek kint a pöttyök, mikor még nincs tünet. Amikor már kijöttek, akkor már nyugodtan lehet menni, akkor már nem fertőz.
2012. jún. 29. 10:00
 3/4 anonim ***** válasza:

A bárányhimlő addig fertőz, míg az összes pötty be nem pörkösödött.

Tehát ha az ismerőseid gyerekén vannak még nem száradt pöttyök, én még nem találkoznék vele, ha úgy értette, hogy már a többsége leesett, de van még fenn pár seb, akkor már nem fertőz.

2012. jún. 29. 10:52
 4/4 anonim ***** válasza:
Másodiknak nincs igaza. A bárányhimlő a pöttyök megjelenése után is még majd két hétig fertőző, egészen addig, míg az utolsó pötty be nem hegesedett.
2012. jún. 29. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!