Bárányhimlős kérdés? (lent)
Babukámon vasárnap kezdtek kijönni a pöttyök, tegnap estére be is lázasodott. 39,5 volt a láza. 3 óra alatt tudtam neki csillapítani 38,1-re.
Délben kapott kúpot, most 37,7 és 37,8 között mozog.
Lehet ez még rosszabb? Meddig probléma a 38 körüli hő? Kijöttek már a pöttyök, hegesedik is neki szépen. Várhatom végre a javulást?
Légyszi csak normális válaszokat írjatok! Köszönöm!
Bárányhimlö elég alattomos, pont ezért oltanak ellene, mert a mellékhatásai ak´r hetekkel késöbb is kijöhetnek, söt az övsömör még felnöttként is elöjöhet.
Mindenképpen figyeld, ha a láz 3 napnál tovább tart menjetek le dokihoz, figyeld a köhögést is a tüdögyulladás nagyon gyakori mellékhatás.
Ha szerencsétek van akkor lehet holnapra már sokkal de sokkal jobban lesz, de akár hetekig is eltart, mindenképpen tartsd szemelött.
De kisgyerekenél azért legtöbbször gyors a lefolyás, komplikáció mentesen.
Igen, övsömöröm volt pár éve, hát az nagyon durva. :(
Köszönöm a gyors választ, remélem nem lesz gond.
13 hónapos még csak. :(
SZia!
Nekem a másfél éves kisfiam volt bárányhimlős. Nála 3 napig volt magas láza, ha lement 38-ig akkor már örültünk. Utána fokozatosan napról-napra ment lejjebb a láza.
A ksifiamon rengeteg pötty volt, a hasán-hátán ép bőrfelület nem volt. Mi Poxclin habbal kentük, gyorsan leszáradtak a hólyagok. Április elején volt himlős, az arcán, karján lábán már egyáltalán nem látszódik, viszont a hasán-hátán vannak hegek. Ezek egyre halványodnak, de még látszódnak.
Köszönöm Neked is!
Picit megnyugodtam. Most alszik, meg viszonylag eleven, de közel sem olyan, mint szokott. Én amúgy is félek a láztól, mindenki a lázgörccsel, meg a bekómázással idegesít.
Mielőtt elaludt, mértem neki 37,6-ot, szerintem ez már elég baráti! :)
Már jobban van szerencsére! :)
Nincs már hőemelkedése sem, a pöttyei is kezdenek beszáradni. Kamillás vízben fürdettem és sokat segített.
Köszönöm mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!