Lányos anyukák? Segítség, megőrülök! (És megfojtom az anyósom, bár ez nem kérdés, hanem tény. ) Help me! Nagyon fontos, kérlek!
Előre is elnézést, de tombol bennem az ideg, és egy kicsit hosszú lesz a mondanivalóm.
Szóval, szeretném olyan lányos anyukák segítségét kérni, akiknek van otthon kinőtt, de jó/kitűnő állapotú, LÁNYOS SZÍNŰ Scamp ruhájuk (body, rugi, egyéb ruha), és/vagy Fisher Price típusú játékaik.
A következő a problémám, nem tudom, hogy írhatnám le, hogy érthető legyen az én szemszögemből, szóval bocsánat, ha egy kicsit nyers és érthetetlen leszek.
8 hónapos a csöppem (kislány), 68-74-es ruhákat hord. Unokatesómék Franciaországban élnek, nekik már van egy lányuk, aki 3 éves, szinte egyszerre voltunk terhesek unokatesóm feleségével (ő a kistesót várta - én három hónappal előbb szültem). Mivel az én babám nagyobb volt, ezért cserélgettünk babaruhákat, és küldtek nekünk nagyjából negyven-negyvenöt darab, változatos ruhácskát (bodyt, rugdalózót, napozót, szoknyácskát, felsőket, pólókat), amik a nagylányról megmaradtak, illetve teljesen új darabokat is, mind nagyon aranyos, csajszis darab - úgy volt, hogy mivel az én lányom idősebb, így amikor kinövi őket, akkor visszaküldjük nekik. Valamint kaptunk tőlük egy irdatlan doboz játékot.
Unokatesóm felesége... hogy is fogalmazzak? Szóval márkab*zi, így a ruhák 90%-án a Scamp felirat üvöltött, és a játékok szinte mind Fischer Price-osak voltak.
Egy adag ruhát már visszaküldtünk nekik, a 62-es méretűeket, de maradtak nálunk szép számmal még így is, főleg 68-as, 74-es, néhány nagyobb darab, egészen a 92-esig(? remélem jól írtam ezt az utolsó méretet).
Szóval a lényeg, hogy múlt pénteken elindultunk itthonról hármasban a párommal és a kislányommal, hogy meglátogassuk a keresztapukámat, és nála töltsünk néhány napot, ma jöttünk haza. Csak arra nem számítottam, hogy anyósom - az a nagyon okos! - alkotni fog... Ugyanis anyósom sok dolgot nem tud, de mosni azt végképp nem. És míg mi odavoltunk, szépen feljött a mi lakásunkba (a tetőtérben lakunk náluk, teljesen külön lakás, de hiába zárom az ajtó, van kulcsa, mert ha baj van, akkor be tudjon jönni), szóval feljött hozzánk, és konkrétan MINDENT kimosott, amit csak a lakásban talált, és moshatónak bizonyult. Az persze nem számított, hogy minek milyen színe van, vagy hogy a gyerekcuccokat ne tegye a mosógépbe apósom retkes alsógatyáival, és a zenélős játékokat nem mossuk mosógépben, főleg nem szőnyeggel, szóval kész horror.
A végeredményről nem szeretnék részletesen beszámolni, legyen elég annyi, hogy az a rengeteg szép ruha, meg eleve a lányom ÖSSZES ruhája olyan változatosan fosszínű lett, megtoldva a gondatlanul adagolt fehérítőtől származó érdekes "váladékfoltokkal", hogy sírógörcsöt kaptam. Azt már letojom magasról, hogy a párom holnaptól a sárga egyenpóló helyett pics@rózsaszínben fog virítani a munkahelyén, és nincs egy normális fehér ágyneműnk, és a drága pénzen vett babaágynemű sem vállalható többé nagyközönség előtt...
Áh... tényleg bocsánat, tiszta ideg vagyok, nem tudok összeszedetten gondolkodni.
Párom nekiugrott anyósnak, aki azzal védekezett, hogy azért mosta ki a ruhákat, mert "megdohosodnak ebben a nagy melegben, és sokszor kell mosni őket", és a színproblémára is csak vállat vont, mert nem kell ezt ilyen fenenagy módon felfújni, a ruha az ruha, mindegy hogy milyen színű, csak takarjon, a gyereket úgyse érdekli, mi van rajta, blablabla.
Hát ez engem nem vigasztal, mert más lenne a helyzet, ha én vettem volna azokat a ruhákat, de így, hogy unokatesómék vették drága pénzen, nagyon sajnálom őket. Beszéltem skype-on unokatesóm feleségével, elmondtam, hogy mi történt, és abban egyeztünk meg, hogy megpróbálom pótolni őket valahogy - abban mindketten egyetértettünk, hogy anyóson kellene behajtanom a ruhák árát, de ez anyósék anyagi helyzetét ismerve nemhogy lehetetlen, de csodaszámba menne.
Na most, ismerve a Scamp ruhák árait, és a saját anyagi helyzetünket... hát, enyhén szólva is éhen döglenénk, ha megpróbálnám őket megvenni újonnan, főleg, hogy a Fischer Price játékok sem ingyen teremnek a Babafalva fákon... (Abból hála az égnek a legtöbb menthető volt, még a Mászó Micimackót is sikerült megcsinálni, de a beszélő angoltanulós nemtudommianeve kutyus tönkrement)
Tudnék a ruhákért és a játékért fizetni, de messze áron alul, és Vatera/Teszveszen elvből nem vásárolok, mert többször megjártam már. A babaszobás és egyéb ilyen fórumok szintén ki vannak zárva, hasonló okokból.
Mivel ez az oldal nem erre van, így megelégszem annyival is, ha tudtok valami ötletet adni, hol juthatnék hozzá vidéken olcsón ilyen ruhákhoz, amik lehetőleg hibátlanok, újszerűek, szakadásmentesek (egy-két folt még szerintem belefér, azt ki tudom szedni), nem kifakultak, és lehetőleg lányos színűek (rózsaszín, lila, sárga, narancssárga). Ha van valakinek valamilyen ötlete, kérem, írjon! Vagy ha esetleg van ilyen típusú ruhája/játéka, akkor kérlek, írjatok egy privát üzenetet, és megegyezünk (természetesen a postaköltséget állom!).
És ha van valamilyen ötletetek, hogy milyen módon tudnám megfojtani az anyósomat, annak is örülnék.
Jelenleg ugyanis még Ő VAN MEGSÉRTŐDVE, mert ő csak segíteni akart.
Hát basszus, segítsen akkor, amikor kérem, ne turkáljon a cuccaink között, azt a rohadvány kulcsot azért kapta, hogy HA BAJ VAN, akkor jöjjön fel, mittudomén, ha kigyulladt a lakás.
MIÉRT VAGYOK ÉN ILYEN ÁTKOZOTTUL SZERENCSÉTLEN?! MIÉRT?!
Félreértesz 19-es! Pontosan a Scamp márka miatt vagyok biztos abban, hogy a kérdező nem kéreget.
Ha kéregetne, mindegy lenne neki, milyen márka az a cucc.
Mert Scamp-ből lehetetlen így egy rakat ruhát összeszedni, maximum tanácsokat kap, hol talál olcsón.
Míg ha kéregetni akarna, nem ragaszkodna márkához, és biztosan kapna egy csomó gyerekruhát.
Nem szabad rögtön hátsó szándékot keresni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!