Lányos anyukák? Segítség, megőrülök! (És megfojtom az anyósom, bár ez nem kérdés, hanem tény. ) Help me! Nagyon fontos, kérlek!
Előre is elnézést, de tombol bennem az ideg, és egy kicsit hosszú lesz a mondanivalóm.
Szóval, szeretném olyan lányos anyukák segítségét kérni, akiknek van otthon kinőtt, de jó/kitűnő állapotú, LÁNYOS SZÍNŰ Scamp ruhájuk (body, rugi, egyéb ruha), és/vagy Fisher Price típusú játékaik.
A következő a problémám, nem tudom, hogy írhatnám le, hogy érthető legyen az én szemszögemből, szóval bocsánat, ha egy kicsit nyers és érthetetlen leszek.
8 hónapos a csöppem (kislány), 68-74-es ruhákat hord. Unokatesómék Franciaországban élnek, nekik már van egy lányuk, aki 3 éves, szinte egyszerre voltunk terhesek unokatesóm feleségével (ő a kistesót várta - én három hónappal előbb szültem). Mivel az én babám nagyobb volt, ezért cserélgettünk babaruhákat, és küldtek nekünk nagyjából negyven-negyvenöt darab, változatos ruhácskát (bodyt, rugdalózót, napozót, szoknyácskát, felsőket, pólókat), amik a nagylányról megmaradtak, illetve teljesen új darabokat is, mind nagyon aranyos, csajszis darab - úgy volt, hogy mivel az én lányom idősebb, így amikor kinövi őket, akkor visszaküldjük nekik. Valamint kaptunk tőlük egy irdatlan doboz játékot.
Unokatesóm felesége... hogy is fogalmazzak? Szóval márkab*zi, így a ruhák 90%-án a Scamp felirat üvöltött, és a játékok szinte mind Fischer Price-osak voltak.
Egy adag ruhát már visszaküldtünk nekik, a 62-es méretűeket, de maradtak nálunk szép számmal még így is, főleg 68-as, 74-es, néhány nagyobb darab, egészen a 92-esig(? remélem jól írtam ezt az utolsó méretet).
Szóval a lényeg, hogy múlt pénteken elindultunk itthonról hármasban a párommal és a kislányommal, hogy meglátogassuk a keresztapukámat, és nála töltsünk néhány napot, ma jöttünk haza. Csak arra nem számítottam, hogy anyósom - az a nagyon okos! - alkotni fog... Ugyanis anyósom sok dolgot nem tud, de mosni azt végképp nem. És míg mi odavoltunk, szépen feljött a mi lakásunkba (a tetőtérben lakunk náluk, teljesen külön lakás, de hiába zárom az ajtó, van kulcsa, mert ha baj van, akkor be tudjon jönni), szóval feljött hozzánk, és konkrétan MINDENT kimosott, amit csak a lakásban talált, és moshatónak bizonyult. Az persze nem számított, hogy minek milyen színe van, vagy hogy a gyerekcuccokat ne tegye a mosógépbe apósom retkes alsógatyáival, és a zenélős játékokat nem mossuk mosógépben, főleg nem szőnyeggel, szóval kész horror.
A végeredményről nem szeretnék részletesen beszámolni, legyen elég annyi, hogy az a rengeteg szép ruha, meg eleve a lányom ÖSSZES ruhája olyan változatosan fosszínű lett, megtoldva a gondatlanul adagolt fehérítőtől származó érdekes "váladékfoltokkal", hogy sírógörcsöt kaptam. Azt már letojom magasról, hogy a párom holnaptól a sárga egyenpóló helyett pics@rózsaszínben fog virítani a munkahelyén, és nincs egy normális fehér ágyneműnk, és a drága pénzen vett babaágynemű sem vállalható többé nagyközönség előtt...
Áh... tényleg bocsánat, tiszta ideg vagyok, nem tudok összeszedetten gondolkodni.
Párom nekiugrott anyósnak, aki azzal védekezett, hogy azért mosta ki a ruhákat, mert "megdohosodnak ebben a nagy melegben, és sokszor kell mosni őket", és a színproblémára is csak vállat vont, mert nem kell ezt ilyen fenenagy módon felfújni, a ruha az ruha, mindegy hogy milyen színű, csak takarjon, a gyereket úgyse érdekli, mi van rajta, blablabla.
Hát ez engem nem vigasztal, mert más lenne a helyzet, ha én vettem volna azokat a ruhákat, de így, hogy unokatesómék vették drága pénzen, nagyon sajnálom őket. Beszéltem skype-on unokatesóm feleségével, elmondtam, hogy mi történt, és abban egyeztünk meg, hogy megpróbálom pótolni őket valahogy - abban mindketten egyetértettünk, hogy anyóson kellene behajtanom a ruhák árát, de ez anyósék anyagi helyzetét ismerve nemhogy lehetetlen, de csodaszámba menne.
Na most, ismerve a Scamp ruhák árait, és a saját anyagi helyzetünket... hát, enyhén szólva is éhen döglenénk, ha megpróbálnám őket megvenni újonnan, főleg, hogy a Fischer Price játékok sem ingyen teremnek a Babafalva fákon... (Abból hála az égnek a legtöbb menthető volt, még a Mászó Micimackót is sikerült megcsinálni, de a beszélő angoltanulós nemtudommianeve kutyus tönkrement)
Tudnék a ruhákért és a játékért fizetni, de messze áron alul, és Vatera/Teszveszen elvből nem vásárolok, mert többször megjártam már. A babaszobás és egyéb ilyen fórumok szintén ki vannak zárva, hasonló okokból.
Mivel ez az oldal nem erre van, így megelégszem annyival is, ha tudtok valami ötletet adni, hol juthatnék hozzá vidéken olcsón ilyen ruhákhoz, amik lehetőleg hibátlanok, újszerűek, szakadásmentesek (egy-két folt még szerintem belefér, azt ki tudom szedni), nem kifakultak, és lehetőleg lányos színűek (rózsaszín, lila, sárga, narancssárga). Ha van valakinek valamilyen ötlete, kérem, írjon! Vagy ha esetleg van ilyen típusú ruhája/játéka, akkor kérlek, írjatok egy privát üzenetet, és megegyezünk (természetesen a postaköltséget állom!).
És ha van valamilyen ötletetek, hogy milyen módon tudnám megfojtani az anyósomat, annak is örülnék.
Jelenleg ugyanis még Ő VAN MEGSÉRTŐDVE, mert ő csak segíteni akart.
Hát basszus, segítsen akkor, amikor kérem, ne turkáljon a cuccaink között, azt a rohadvány kulcsot azért kapta, hogy HA BAJ VAN, akkor jöjjön fel, mittudomén, ha kigyulladt a lakás.
MIÉRT VAGYOK ÉN ILYEN ÁTKOZOTTUL SZERENCSÉTLEN?! MIÉRT?!
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Bocsánat, éjjel írtam ki a kérdést, és csak enyhe kifejezés, hogy ideges voltam.
Anyósommal természetesen mindig igyekszem megtartani a normális hangnemet, ritkán tör ki belőlem a fenevad. :)
Nem értem, miért volna gond, hogy cserélgetünk ruhákat. A második babájuk öt hónapos, 61 centi (elég picin is született). Persze, nálunk is vannak cuccok, amiket örökbe adtunk/kaptunk, és én is küldtem nekik olyan holmikat, amiket már kinőtt a lányom (eleve ezzel is kezdődött, hogy amikor megszületett a babájuk, akkor küldtem nekik el az 56-osakat, mert az én babám akkortájt kezdte el a 62-eseket hordani).
Turik, bababörzék: épp ez a problémám, hogy 250 kilométerre lakunk Pesttől, valahol az Antióchiai Szent Kézigránátot tartó szobor jobb seggepartjától néhány centire. A turik nálunk enyhén szólva is gyalázatosak, de felmosórongynak valót mindig lehet ott venni fillérekért. Bababörze... itt? A legtöbben azt sem tudják, mi az. (Ezt most lehet költői túlzásnak venni, de tényleg így van.)
Este már felmentem vaterára, mert nem bírtam az idegfeszültséget, és szétnéztem, végigfutottam a lehetőségeket. Az új/újszerű scamp ruhák egyenként 1000-1200 ft között mozognak, plusz a postaköltség. Ha belekalkulálom, hogy esetleg a 40-45 darab helyett mittudomén, csak 30-at tudok pótolni, az is több, mint 40.000 ft... hát basszus. (Viszont valaki írta, hogy ő nem fogadná el használtan, és először kérdezzem meg unokatesómékat: mindent megbeszéltem a feleségével, ő kérte, hogy ha használt is, de legyen hibátlan, ne kopott, bolyhos.)
Aki nem hisz a mosás szentségében: a szőnyeget a fürdőszobai kilépőszönyegünkre értettem, ami egy kézzel fonott szőnyeg. Nem értem, miért olyan hihetetlen, hogy mindenünket kimosta anyós, elvégre volt rá jó néhány napja... (Jó, mondjuk aki nem ismeri anyósomat, csak hall róla, az általában el sem hiszi, hogy ilyen létezik, mert nagy figura a nő, azt meg kell hagyni.)
A kulcsot még este elkérte tőle a párom. Nincs kulcs. Kész. Vége.
Mindenesetre köszönöm a segítő szándékú válaszokat, valamit megpróbálunk kitalálni, hogyan oldjuk meg a helyzetet. A sértegetőknek és gyanúsítgatóknak pedig csak annyit: kívánom, hogy sose kerüljetek ehhez hasonló helyzetbe, elég baj és anyagi teher ez nekünk, nekem sem a szívem csücske, ha "kéregetnem kell", miközben tarthatom a hátam más hülyeségéért.
A vaterán van egy csaj, aki turkálót üzemeltet, amióta a fiam fanatikus mesefilmrajongó lett, rendszeresen vásárolok nála, hiszen a rajzfilmes ruhák is horror árúak.
Nézd meg az aukcióját, és kérdezz rá, hogy tud-e szerezni scamp ruhákat, mérettel, mindennel együtt, és ha tud, akkor szerez.
Én még sosem csalódtam:)
MIndenesetre egy kérdést megér. Ha jól emlékszem, akkor 1000Ft-ért hozták ki a ruhát, kilója pedig 3000Ft.
itt a link: [link]
És ha esetleg érdekel, akkor megadom az e-mail címét is.
12-es válaszadó: nagyon szépen megköszönném, ha elküldenéd az e-mail címét.
Tényleg megbízható? A ruhákon mennyire látszik, hogy használtak?
(Bocsánat, de mindig annyira félek ezektől a vaterás vásárlásoktól, tényleg sokszor megjártam már.)
Szinte egyáltalán nem látszik rajtuk a használat, én direkt olyat kértem, ami újszerű állapotban van. Az egyetlen hátulütője, hogy így volt, hogy egy hónapot kellett rá várnom, amíg összeszedte hogy minden olyan legyen, amilyet kértem, de nekem megéri. Gondolom neked se lenne gond:)
A címe: cstimi81@vipmail.hu
Kedves Kérdező!
Rég mulattam ilyen jót mint most ahogy olvastam a Te sztoridat:-)))9Nem irigyellek az anyósért.Megfojtására nincs ötletem de ahogy olvastam már a kulcsot vissza vettétek.Na.....oda sem kellett volna adni ha ilyen a nőci:D
De nem ez a lényeg...nekem 9 hónapos a lányom és mivel mi nem szeretnénk neki kistesót így vannak olyan ruhák amiket elteszek mert ari volt bennünk vagy nekem tetszenek.Jó lesz még valamire jelszóval...hm...átnéztem most őket és találtam benne egy hosszú ujjú Scamp bodyt, lilát amin egy macska van, amit szívesen elküldenék neked.62-es a méret ha az jó nektek.Nem kérek semmit érte, nem tudom mennyi lehet a posta költség de szerintem az sem vészes, úgyhogy ha írnál privít szívesen postáznám.Nincs pofám most 500-600 forintot elkérni amikor írtad hogy minden fillér számít nektek.Nem mondom hogy nekünk nem de valahogyan valakitől majd biztos én is kapok majd ilyen segítséget.Írd meg a címed ha érdekel.......
Ez akkor is egy hirdetés, nem tudok mit mondani. A moderátorok voltak olyan jó fejek, hogy nem szedték le, most már szíved joga, így marad.
De korrektebb lett volna hirdetést feladni, hoyg "scamp, stb ruhákat keresek olcsón", pl. expresszen. Ez az oldal akkor sem erre való.
Nekem is lenne eladni valóm, ahol itt lenne a célközönség, mégse írok ki ilyen kamu "hú, de tanácstalan vagyok" kérdést
Ezt én is így gondolom. Pont ezért is tartom felháborítónak, hogy gyorsan kéne olcsón, de nem ám akármi, csak fp, mag scamp. hmmm... ez nem kéregetés, hanem az emberek érzelmi hatásra történő manipulálása és kihasználása.
Ha simán kéregetne, mert tényleg rászorul, akkor szívesen segítenék neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!