Csendben kell lenni a játszón?
Jól ledöbbentem, hogy az anyuka pisszegett végig a gyerekeire, hogy legyenek csöndben, mert a baba alszik a kocsiban. Nekünk is szóltak a gyerekek, hogy legyünk csöndben, alszik a kistesó. Szerinted normálisak?
Nem szoktunk sakál módjára ordítani, de azért túlzás, hogy pl. hogy a másfél éves kussoljon, ne sikongasson, ha tetszik neki valami.
???
Ez fura, azt hittem, a j.tér a gyerekekért van, akik játszani mennek oda. Én ilyet még nem tapasztaltam. Az itteni lakótelepi játszón sok gyermek összegyűlik, futkároznak, labdáznak, hintáznak, homokoznak, stb., azért ha felszabadultan játszik a gyermek, néha ad ki hangokat magából. :)
Kérdező egyetértek veled, de a kutyás dologra azért reagálnék.
Mi kertvárosban lakunk, és borzasztó mennyire neveletlenek a kutyák. Oké, őrizzék a házat, de nem hiszem el, hogy nem lehet megnevelni, hogy ne ugassanak éjjel-nappal, ha csak elrepül egy madár is a ház előtt. Nekünk is van kutyánk, és meg lett nevelve, hogy csak indokolt esetben ugasson.
Elég idegesítő, mikor nagy nehezen elaltatom a babámat, de meg kell fulladni a lakásban, mert ha nyitva van az ablak, be nem áll a pofájuk a kutyáknak és ötpercenként zeng az utca tőlük. Hozzáteszem nem én tettem fel azt a kérést! :)
Mi alvásidőben megyünk a játszóra, a legjobbat ott alussza a levegőn. :) Én is elég kellemetlenül tudom magam érezni, amikor más anyukák rászólnak a gyerekeikre, hogy maradjanak csendben, mert a baba (az enyém) alszik. Jó, ne üvöltözzön percekig közvetlenül a babakocsi mellett, de a sima játszótéri alapzajra nem ébred fel.
Viszont van olyan, aki szerint a gyerekeknek a játszótéren is csendben kell maradni: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
:))
Remélem nagyobb öröm nem is ér az életben, minthogy lepontozod a választ, miszerint zavaró lehet az egész álló napos kutyaugatás. :)
Hozzáteszem imádom a kutyákat, van is nekem, mint írtam, de felelős állattartóként megneveltem a kutyámat, hogy ne kergesse őrületbe a szomszédokat a FOLYAMATOS ugatással.
köszönöm a válaszokat, nem én pontoztam le titeket.
Nálunk a panelban a szomszédban van kutya, volt, hogy hajnali 4-től ugatott 6-ig, a két gyerek aludt, én meg nem :) De szerintem nem voltak otthon a gazdik, mert mindig rászólnak, ha ugatni mer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!