Ma a játszón találkoztam egy anyukával, akinek bárányhimlős volt a gyereke, már nem fertőzött, de még nagyon pöttyös volt. Ti mit tennétek ebben az esetbe?
Hát nem tudom, egyrészt megértem szegényt mert ha mondjuk a hegek még 3-4 hét múlva is látszanak akkor úgy fest a gyerek mintha még mindig aktívan himlős lenne, holott köztudott hogy 2 hét a karantén max. VAGY a pörkök leszáradásáig fertőz. Nekem 3 gyerekem volt zsinórban bárányhimlős, így mivel sose tudtam épp melyik is fertőz, az volt a biztos ha 5-6 hétig nem mentünk gyerekek közé. Majd megbolondultunk bent de ez van.
Szerencsére nekünk a pörkök leesése után egyből el is múltak a pöttyök, nem látszanak azóta se sehol.
de ha valaki ennyire fél a megfertőzéstől, miért nem oltatja be a gyerekét?
Nincs a homlokára írva, de általában mindenki tudja, hogy a pörkök leszáradása után már nem fertőz. Több mint 3 hete fertőződött meg, de annyira sok volt rajta, hogy nagyon meglátszik szegény kisfiún. Én nagyon sajnáltam az anyukát, mert van egy nagyobb gyereke is, így elég nehézkes, hogy ne menjenek játszózni.
13 hónaposan lett himlős a kislányom. 3-4 nap után már kezdtek leszáradnia pöttyei. 1 hét után visszavittem dokihoz, jelezte, hogy már nem fertőz. Levittem már sétálni, de közösségbe még nem vittem, pont azért, mert tartottam a korán ítélkező anyukáktól.
Már 2 hónap eltelt és még mindig sok helyen látszik a folt a testén, akkor most ne vigyem sehová, mert úr isten, pöttyös a gyerek!? Ha nem fertőz, miért ne mehetne a játszótérre. Olyan begyöpösödött, hisztis anyuka van, hogy kész vicc!
Na akkor most fent nevezettek le is pontozhatnak rögtön!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!