Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ma a játszón találkoztam egy...

Ma a játszón találkoztam egy anyukával, akinek bárányhimlős volt a gyereke, már nem fertőzött, de még nagyon pöttyös volt. Ti mit tennétek ebben az esetbe?

Figyelt kérdés
Végig pusmogtak a háta mögött, amikor a gyerekük oda ment a kisfiúhoz, rögtön vitték el onnan.
2012. jún. 18. 15:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A múltkor állatkertben láttam egy kisfiút, szegény még mindig tiszta pötty volt, de már egyértelműen látszott, hogy azok csak a pöttyök helyei! Sajnos nem egyforma a bőrünk van akinek hipp hopp rendbe jön, van aki hetekig szenved vele. A lányom nem érzékeny bőrű, a bárányhimlőt mégis megszenvedte. Már rég oviba járt, amikor még mindig halványpirosak voltak a pöttyök helyei, sőt most hogy több nap éri és barnul a bőre, ott ahol nagyobb sebek voltak, nem is barnulnak le, fehér foltok vannak rajta, pedig tavaly szeptemberben volt himlős.

Én nem botránkoznék meg rajta, így, hogy már a saját gyerekeimen tapasztaltam a himlőt, viszont előtte lehet én is pusmogtam volna, mert igazából gőzöm sem volt róla, hogy valójában hogy is néz ki egy bárányhimlős gyerek, oké én is voltam, de 5 évesen, nem nagyon emlékszem rá. Én azt is megértem aki ilyen helyzetben van.

2012. jún. 18. 22:11
 12/15 anonim ***** válasza:
És ha fertőz? Ha félsz a bárányhimlőtől, oltasd be a gyereket, ha meg nem félsz, akkor tiszta praktikus, hogy elkapja. Minél előbb, annál jobb.
2012. jún. 19. 13:51
 13/15 anonim ***** válasza:
20ezer az oltás a beadási díjjal együtt, én mindkét gyerekemet beoltattam. Megkérdeztem volna az anyukát, hogy fertőz-e a gyerek, ennyi. Egyébként nálunk is volt himlős gyerek vendégségben!!! azon kiakadtam, még haza sem küldhettem őket. Alig voltak pöttyösek, utólag szólt az anyuka, én nem ismertem fel, mi az. Hát ő csak megrántotta a vállát, hogy az oviban is ez van, ők is úgy kapták, jó, mi?
2012. jún. 21. 10:51
 14/15 anonim ***** válasza:
az anyukák általában egy külön állatfaj, pláne, ha csordában vannak. nem pusmogni kell, meg kinézni a másikat, hanem megkérdezni, hogy tényleg nem fertőz már? mikor volt aktív a himlő? egyébként mikor kicsi voltam, engem mindig elküldtek ahhoz a gyerekhez játszani, aki éppen bárányhimlős volt, hogy kapjam el, mert jobb túlesni rajta kicsi korban. most épp vigyázok a 3 éves unokahúgomra, van egy kis hőemelkedése, nagyon remélem, hogy elkapta a himlőt. legyünk csak túl rajta. a pusmogó anyáktól meg felfordul a gyomrom. ennyit erről.
2012. júl. 23. 14:05
 15/15 anonim válasza:
Azt azért hozzátenném, hogy minél hamarabb kapja el a gyerek a bárányhimlőt, annál nagyobb az esélye hogy felnőtt korában is elkapja.
2015. ápr. 25. 00:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!