Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet megjavítani?

Hogyan lehet megjavítani?

Figyelt kérdés
A 10 éves lányom teljesen kikészít. Nagyon el vagyok keseredve, mert nem az ő hibája, hanem az enyém. Ugyanolyan, mint én meg az apja...és teljesen normális, tudom, hogy értetlen, szemtelen, stb. ez mind életkori sajátosság. Amúgy nagyon okos, jó tanuló, kedves, aztán egyszer csak "megőrül". Sajnos ugyanazokat a hibákat követem el, mint az én anyám velem, de ezt csak utólag látom, mert amikor elkezdek ordítani vele, nem tudom kontrollálni, hogy másképp tegyem. Nem akarom, hogy ő is ezt tanulja meg és adja tovább a saját gyerekének. Hogyan csináljam? Hogy javíthatnám meg, amit elrontottam?
2012. jún. 18. 17:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Türelemmel. Nagyon, nagyon sok türelemmel.

Látod a problémáidat, tisztában vagy a mibenlétükkel, szóval próbáld kontrollálni a kitöréseidet, és amikor úgy érzed, üvölteni akarsz, egyszerűen hagyd ott, vagy fojtott hangon mondd meg neki, hogy maradjon ott, ahol van, és menj át egy másik helyiségbe, maradj ott, amíg le nem higgadsz. :)

2012. jún. 18. 17:37
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen, ez jó lenne, eszembe jutott már, de nem tudom megcsinálni. Talán valami nyugtatót kéne szednem, legalább egy ideig. Olyanokat mondok neki, amit mindig nagyon megbánok :( Nagyon szeretem, és nem akarom megbántani a hülyeségem miatt. Köszönöm a választ.

Ezek szerint jól gondoltam, az egyetlen megoldás a türelem.

2012. jún. 18. 17:47
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok. Nyugtató helyett inkább próbálj meg magnéziumot szedni, az természetesebb, és tényleg sokat segít. :)

A másik, ami megoldást hozhat, hogy ülj le vele beszélgetni, kössetek kompromisszumokat. Mondd el neki, hogy Anyának rossz, hogy ilyen sokszor ideges és türelmetlen, ahogy az is, hogy ő néha "megőrül", és ezzel kihozza belőled a legrosszabbat. Egyezzetek meg, hogy milyen "bünti" jár neki, ha rosszul viselkedik, és milyen jár neked, ha ok nélkül kikelsz magadból. Ezt írjátok fel, és rakjátok ki egy jól látható helyre. És tartsátok be! Ha ez utóbbi nem teljesül, akkor nem fog változni semmi.

Próbálj célokat vetíteni kettőtök elé: például ha X-időt kibírtok megőrülés és kiabálás nélkül, akkor valami közös program a jutalom - olyan, amit ti ketten csináltok, és amit garantáltan élveztek.

Ne add fel, ha elsőre nem sikerül, sokszor kell próbálkozni, de hidd el, rövid időn belül változni fog a helyzet.

És magnézium! Nagyon sokat segít, higyj nekem! (Ne MagnB6-ot, annak kevés a magnézium-tartalma, inkább magnesii citricit, vagy ehhez hasonló készítményt szedj! háromszor kettőt lehet bevenni belőle, és már az első használat után érezni fogod a hatását.)

2012. jún. 18. 18:06
 4/5 A kérdező kommentje:
Ok, a Magne B6 nem jött be, megpróbálom amit írtál. A bünti nagyon tetszik. Köszönöm! :)
2012. jún. 18. 18:16
 5/5 anonim ***** válasza:

Igazán nincs mit, szívesen segítek. Én hasonló környezetben nőttem fel, csak az én édesanyám meg sem próbált javítani a dolgokon, úgy volt vele, hogy az a tökéletes, ahogy ő csinálja.

Tinédzserkoromra iszonyatosan lázadó lettem, lógtam a suliból, stb. Nagyon eltávolodtam anyumtól. Szóval addig javíts a dolgokon, amíg tudsz! Hidd el, bele kell feccölni az energiát, de megéri!

Sajnos én is hasonló mentalitást örököltem, most hét hónapos a lányom, és már most küzdök ellene. :)

2012. jún. 18. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!