Járna nekem a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény, ha csak az egyik szülőm nevel, mivel a másik nem él? (összetettebb ennél a kérdés)
Figyelt kérdés
Utánaolvastam és én úgy értelmeztem, hogy járna, mivel édesapám nevel, édesanyám meghalt. Apámnak kellett volna ezt kérvényeznie és évenként megújítani, ugye? Most 18 éves vagyok, 25 éves korig járna, amennyiben nappali tagozaton tanulok, ha jól tudom.
CSAKHOGY.. Nagyon úgy sejtem, hogy apám ezzel sosem foglalkozott, mint ahogy semmivel. Most viszont nagyon jól jönne, mert felvételi előtt állok és pluszpontot érne, ha rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt kapnék.
Ha járna nekem, akkor ezt még el lehetne intézni 1-2 hét alatt? A baj az, hogy július 1-től megszűnik a tanulói jogviszonyom, mivel befejezem a gimnáziumot és lehet, hogy emiatt már nem kapnék?
2012. jún. 17. 14:50
11/12 anonim válasza:
Igen, de amíg él a jogviszonyod, addig még "a tanulmányaid alatt" részesülhetsz benne. Az mindegy, hogy csak egy nap van hátra, vagy három év.
12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Remélem sikerül ezt megoldani :)
2012. jún. 18. 13:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!