Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti melyik nyaralást választaná...

Ti melyik nyaralást választanátok az alábbiakból?

Figyelt kérdés

Ha csak Mo. jöhetne szóba a SZÉP kártya miatt, amin 150e Ft van és 2 kisgyereketek lenne, akik a Balcsira akarnak menni.

A. 4 (max. 5) éjszaka egy gyönyörű, vadiúj 4*-os szállodában wellness részleggel, félpanzióval, légkondis, külön hálós apartmanban,

B. min. 1 hét egy átlagos, 2-3*-os panzióban max. reggelivel, wellness nélkül, 1 szobában a gyerekekkel.

Köszönöm előre is a NORMÁLIS válaszokat!

2012. jún. 11. 12:27
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kicsit félve tettem fel a kérdést, mert javarészt negatív válaszokra számítottam, de örülök, hogy senki sem volt az :)

Sajnos tökéletes megoldás nincs.

Nekünk az volt a lényeg, hogy a szálláshelyen legyen medence, ami lehetőleg fűtött, mert ugye az időjárás az kiszámíthatatlan :) A másik, hogy külön hálóhelyiséges szobánk legyen. Ja meg persze a kitalálás-bevásárlás-főzés-mosogatás ördögi körétől is szabadulni szeretnék egy kicsit :)

Mi is úgy vagyunk vele, hogy mivel (jó esetben) 1 évben csak 1x jutunk el valahová, akkor az legyen egy normális hely.

Szívesen mennék apartmanba is, de ilyet nem találtunk.

Meg hát ugye a Szép kártya is behatárolja a lehetőségeket, sajnos nem mindenhol fogadják még el :(

2012. jún. 11. 12:53
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Az A verzióra szavazok, én úgy vagyok vele, inkább kevesebb napra megyek, de akkor olyan helyre, ahol van külső-belső medence, hogy rossz időben is legyen mit csinálni, legyen legalább félpanzió, játszószoba, játszótér stb. Egy kis panzióban a Balatonnál, ha rossz idő van, mit csináltok 2 gyerekkel?
2012. jún. 11. 13:05
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Most voltunk 3 kicsivel az első variációban (3 és 5 évesek és féléves a pici) :) (A) egyrészt nekem is jár annyi hogy nyaraláskor ne nekem kelljen az utolsó szendvicstől az ebéden át mindent prezentálnom, bevásárolni stb. mert otthon is ezt csinálom 0-24-ben.

Az idő szép volt de fürödni nem lehetett, és ahogy elnézem az időjárás jelentést, ez egy két három hét múlva se garantált hogy full strandidő legyen.

Így a wellnessben volt élmény medence stb. iszonyú jól elvoltunk bent is, mikor kisütött a nap, nagyon meleg lett, ki tudtunk menni napozni, de aztán ha beborult, bejöttünk.

Elénk tették a reggelit ebédet vacsit.

Nagyon élveztük. És elég is volt ez a 4-és fél nap.

2012. jún. 11. 13:13
 14/20 anonim ***** válasza:
54%

12:40-esnek:

Senki nem írta, hogy a szálloda börtön. :)

Leírtam az érveimet, ahogy én látom, nem kell megcáfolnod, csak leírnod a sajátodat.

Bárhonnan lehet menni kirándulni naná, annyi, hogy én kötetlenebbnek érzem magam egy apartmanban, de képes vagyok élvezni egy wellnesst is. A kettő nem zárja ki egymást, és ezt írtam is. A gyereknek meg mindegy.

2012. jún. 11. 13:38
 15/20 anonim ***** válasza:
70%

Azért cáfoltam meg, mert olyat állítottál, ami téves. Mármint azt éreztetted, hogy aki szállodában van az lábat lógat és ennyi, bezzeg aki apartmanban az kirándulhat is. Én csak leírtam, hogy aki szállodában van, az is kirándulhat!

(nem a saját élményeimet szoktam leírni, hanem a kérdezőnek próbálok segíteni, amit csak úgy lehet, ha nem közlök megtévesztő információt. Ezért egészítettem ki amit írtál, hogy ne tévessze meg a kérdezőt, ugyanis aki szállodában nyaral, az még simán mehet kirándulni és programot csinálni.)

2012. jún. 11. 13:41
 16/20 anonim ***** válasza:
26%

8-as vagyok. Úgy látom a szállodapártiak vannak többségben :o) Igen, ezeket a szempontokat figyelembe véve tényleg jobb a szálloda wellnessel, de nekem pl. ár-érték arányban nem jön össze. Ha már kiadok annyi pénzt, akkor használjam is ki a wellness részleget. Ha pedig super idő van strandolni, kirándulni, akkor mikor van idő a wellnessre. Aludni meg mindegy hogy hol alszik az ember. Mi legalábbis ilyenek vagyunk/voltunk (a párom már nem annyira, ő szeret olvasni is a szobában, amíg a gyerek alszik, én meg mennék, mennék, ki a szabadba, tök mindegy, csak ne bezárt helyen legyünk, ha már nyaralunk, és nem a büdös városban vagyunk.) Szóval kinek mi a kikapcsolódás. És én sem főzök nyaraláskor, itthon sem, de ha társasággal vagyunk pl. akkor szeretünk bográcsolni, nyársalni, grillezni, ezt a fiúk szokták csinálni.

A wellness pedig nekem szauna, úszás, medence, különféle szobák (sókabin, infrakabin stb) ami kisgyerekekkel nem lehetséges (ha alszanak sem hagyom ott őket délután egyedül) úgyhogy mi ezt a párommal kettesben szoktuk élvezni, nem nyáron, hanem ősszel, amikor kevesebb esély van kinti programra.

Jó, ha hozzám vágnának egy vouchert 4*-os szállodába 3-4 éjszakára gyerekkel, nem dobnám vissza :o)) ja, és az sem utolsó szempont, hogy míg szállodában vannak rajtunk kívül x-en, x család, egy appartmannban, appartmanházban lényegesen kevesebben férnek el..... Ez is egyedi igény.

2012. jún. 11. 13:42
 17/20 anonim ***** válasza:
52%

Őszintén szólva, és azt nem értem, hogy 2 kisgyerek mellett hogy lehet kihasználni a welnwss-t?

Mi tavaly voltunk először nyaralni a gyerekekkel. 4 és 1,5 évesekkel. Az első 2 nap az akklimatizációról szólt. Addigra kialakult az ottani napirend, stb. Az első nap rémálom volt, mert az utazás miatt nyűgösek voltak, nem tudtuk mit hol találunk, hogy aludjanak, stb. Félpanziós ellátás volt, de a gyerekek kb semmit nem ettek az ottani kajából. A lángos, palacsinta, sültkrumpli, hamburger, és fagyi ment. Nyaraltunk, így nem foglalkoztunk vele, hogy ezt eszik, viszont így tök felesleges volt a félpanzió.

Mivel nálunk hajnalba megy a költözködés a mi ágyunkba, az is fölösleges lett volna hogy a napi 4-5 óra külön alvás miatt külön hálót kérjünk a gyerekeknek.

Az én tapasztalatom, hogy 2 gyerekkel a nyaralás nem a pihenésről szól. Kőkemény meló. De az az öröm amit a gyerekek arcán látok a sok új élmény miatt, az megfizethetetlen.

Én a 2.-at választanám, hogy minnél tovább élvezhessük.

2012. jún. 11. 14:07
 18/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm az újabb válaszokat is!

Jó ideje keresgélek már szálláshelyet, így tapasztaltam ezt-azt. Elsősorban a kuponos akciók között keresgéltem, mert tavaly is úgy voltunk, akkor 25e Ft volt egy hétvége 4-ünknek egy gyönyörű wellness apartmanhotelben, félpanzióval. Valami olyasmit szerettem volna most is, de nem találtam :(

A felkapott, baba- és gyerekbarát helyek (Kolping-Alsópáhok, Katalin Hotel-Gyenesdiás, Karos Spa Hotel-Zalakaros stb) számunkra megfizethetetlenek! Mind3 helyről 200e Ft-os ajánlatot kaptunk 4 éjszakára és ez is csak félpanziós! Ami még jó lett volna árban, ott nincs családi szoba, nekünk viszont fontos, hogy külön tudjunk aludni, már nem csak az etyepetye miatt, hanem pl. 9-kor mi még nem fekszünk le aludni, de a gyerekek meg úgy nem alszanak el, ha mi fent vagyunk velük 1 szobában :) Ja és ők végigalusszák az éjszakát nélkülünk.

A wellness alatt én elsősorban a fűtött medencét értem. Szaunázni csak rövid időt (20p) szoktunk, így azt felváltva is lehet. Tavaly amúgy a nagy bejött velem az infrába pár percre és tetszett neki :) Masszázs, meg ilyesmi szolgáltatások engem sem érdekelnek.

Végül ezt választottuk: [link]

Állítólag van játszószoba, ahol felügyelet is van, így egy picit akár majd kettesben is lehetünk :) De viszünk bébiőrt is és ha közel leszünk a medencéhez, akkor talán lelógunk egy kicsit, ha elaludtak este, majd meglátjuk :)

A félpanzió pedig ugye reggeli-vacsorát jelent általában, így a napközbeni lángos-hamburger-fagyiról sem kell lemondani senkinek :)

Ja és ilyen ajánlatot találtam: [link]

De ha ismertek olyan helyet, ami megfelel a "feltételeinknek", akkor szóljatok! :)

2012. jún. 11. 14:22
 19/20 anonim ***** válasza:
52%

13:41-nek:

Aki elolvassa rendesen, az szerintem nem gondolta egy percig sem, hogy a szálloda egy börtön. Ezt a téves infót csak te írtad le.

Nem gondolom, hogy ép ésszel valaki is azt hinné, hogy egy wellness-szálloda börtön. :)

Ha számodra nem egyértelmű, akkor leírom:

Azért nem választanám most a wellnesst, mert jobban szeretek kirándulni, mint lábat lógatni egy medence mellett, vagy befeküdni egy masszázsra stb. Ha viszont wellness-szállodába megyek, akkor ott a hangsúly nekem nem a kirándulgatáson lenne, hanem a szállodai szolgáltatásokon, és akkor kevesebbet kirándulgatnék. De mint írtam, az nem én vagyok.

2012. jún. 11. 14:26
 20/20 A kérdező kommentje:

Azért több napig szerintem senki sem akar kizárólag csak lábat lógatni, akármennyi wellness szolgáltatás is van :) Az ilyet max. 1-2 napig lehet élvezni, utána már uncsi.

Pl. mi azért zártunk ki eleve néhány helyet, mert szeretnénk kicsit felfedezni a környéket, rövid kirándulást tenni, meg ilyesmik (persze ha nem lesz kánikula), de mivel ezek 2 kisgyerek mellett nem egész napos programok, ezért délután-estefelé még lesz lehetőség pancsolni egyet a medencében is, ha a Balcsi nem lesz elég meleg.

Szóval kb. úgy tervezzük, hogy érkezéskor Balcsi, este medence, másnap reggel medence, utána Balcsi, du. felfedezőút, 3-4. nap kb. ugyanaz más összetétellel, 5. nap délelőtt medence, utána Balcsi, majd haza. Persze legfőképpen az időjárástól függünk, hiszen szakadó esőben vagy 40 fokos kánikulában nem fogunk kirándulni, de előbbi esetén nagyon jól jön majd a medence...

Az meg, hogy gyerekkel nem a pihenésről szól a nyaralás, nagyon is igaz, de éppen ezt könnyíti meg a félpanzió és a szálloda saját medencéje, játszótere. Mert ugye egyrészről nem kell főzni és takarítani, másrészről akár felváltva is levihetjük a gyerekeket a medencébe, ha a másikunk pihenni akar. Vagy pl. nálunk a 2,5 éves kicsi még alszik délutánonként, de a nagy már nem, akkor addig vele le tud menni valamelyikünk, míg a másik pihen a kicsivel.

2012. jún. 11. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!