Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sürgősen segítségre lenne...

Sürgősen segítségre lenne szükségem TAJ kártya és Anyasági támogatás ügyében, valaki adna tanácsot?

Figyelt kérdés

Férjem csak holnap ér rá, hogy elintézze ezt a két dolgot (meg a pénzre is szükségünk lenne). Összeraktam neki a papírokat, de most láttam, hogy nem kaptam meg az igazolást arra, hogy megjelentem négyszer orvosnál, helyette egy kórházi papír van csak, ami azt igazolja, hogy 2 hétig benn feküdtem és szültem.

Ez elég lesz vajon az anyasági elintézéshez? Sajna a kiskönyvembe az orvosom egy darab pecsétet sem rakott, pedig rendszeresen jártam hozzá.

2012. jún. 6. 20:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Akkor szerintem meglesz az az anyasági és 1-2 héten belül már kapod is.
2012. jún. 6. 20:22
 12/20 A kérdező kommentje:
Mikor a nagyobbik fiam elhagyta a TAJ kártyáját, akkor ott helyben megcsinálták neki (több ezerbe került). Gondoltam most is ez lesz.
2012. jún. 6. 20:23
 13/20 A kérdező kommentje:

Tehát akkor nem is fogja megkapni azonnal a TAJ kártyát? :((((

Feleslegesen menne?

2012. jún. 6. 20:25
 14/20 anonim ***** válasza:

Nekem is külön kellett bemennem a papírért. Megnézték a gépben, majd kinyomtatták, hogy 14 alkalommal megjelentem a dokinál (sztk-ba jártam)

A taj kártyát postán küldik, azt meg várni. Meghatalmazást írtál a férjednek? Anélkül nem intézheti a papírjaidat, hazaküldik hiába vár órákat.

2012. jún. 6. 20:28
 15/20 A kérdező kommentje:

Nem írtam meghatalmazást :S

Jaj de bonyolult ez. :(

2012. jún. 6. 20:29
 16/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
2012. jún. 6. 20:30
 17/20 anonim ***** válasza:

Na leírom, hogy nekünk mi volt.

Az anyaságihoz ami kellett:

- az igazolás a terhesgondozásról, amit a kórházi zárójelentéssel adtak oda. Senki nem nézte a pecsétet, csak az igazolást.

- a Taj kártya, ami postán jött meg hazaérkezés után egy héttel. ( a nagyobbikét azért kaptátok meg helyszínen, mert egy meglévőt pótoltak, volt már tajszám, csak pótolni kellett)

- a kérelmező személyije+ lakcímkártya. ha te vagy a kérelmező és a párod megy intézkedni, akkor egy sima kéttanús meghatalmazás.

Aztán én csütörtökön adtam be a papírokat és kedden a számámon volt a pénz

2012. jún. 6. 20:41
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Holnap férjem elmegy és beszerzi a hiányzó igazolást és akkor megvárjuk a taj kártyát és max kér még egy szabadnapot.
2012. jún. 6. 22:12
 19/20 anonim ***** válasza:
A másik gyereknek azért csinálták meg rögtön a TAJ kártyát, mert tulajdonképpen csak egy másolatot adtak. :)
2012. jún. 7. 07:19
 20/20 A kérdező kommentje:
Igen, így már világos. Férjem már el is indult a kórházba az igazolásért. Legalább ez legyen meg és max jövő héten elintézi az államkincstárt.
2012. jún. 7. 07:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!