Sürgősen segítségre lenne szükségem TAJ kártya és Anyasági támogatás ügyében, valaki adna tanácsot?
Férjem csak holnap ér rá, hogy elintézze ezt a két dolgot (meg a pénzre is szükségünk lenne). Összeraktam neki a papírokat, de most láttam, hogy nem kaptam meg az igazolást arra, hogy megjelentem négyszer orvosnál, helyette egy kórházi papír van csak, ami azt igazolja, hogy 2 hétig benn feküdtem és szültem.
Ez elég lesz vajon az anyasági elintézéshez? Sajna a kiskönyvembe az orvosom egy darab pecsétet sem rakott, pedig rendszeresen jártam hozzá.
Még valami: nem tudjuk megvárni míg kipostázzák a TAJ kártyát, holnap intézné azt is a Teve utcában és onnan menne az Államkincstárba.
Ugye lehet ilyet csinálni?
Nekem annak idején azt mondták hogy meg kell várni a TAJ kártyát, persze lehet hogy változott, de szerintem ha el is fogadják a papírokat, addig nem utalnak, amíg a TAJ kártyát be nem viszed.
Az igazolásról nem tudok nyilatkozni, de szerintem az sem lesz elég, hacsak nincs rajta az is, hogy megjelentél korábban terhesgondozáson is.
Kis könyvedet vidd magaddal bár a pecsét nélkül lehet hogy elküldenek a fenébe.
Anyasági támogatáshoz pedig én úgy emlékszem kell a taj kártya és kérték is.
Pont most mondtam férjemnek, hogy előbb akkor menjen be a kórházba és szerezze meg az igazolást és csak utána menjen be a TB-be és az Államkincstárba.
Kicsit letört, mert neki ez az ügyintézéses dolog nagyon magas és csak emiatt vagyok bepánikolva. :((((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!